συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ: Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια στις 6 Δεκέμβρη!

αλεξηςΌλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, Αθήνα: Προπύλαια, 2.00μμ, Θεσσαλονίκη: Καμάρα 12μ 

6 Δεκέμβρη 2008: Σπάσαμε τη δολοφονική τρομοκρατία στους δρόμους

6 Δεκέμβρη 2015: ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Επτά χρόνια πριν, η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού, έφερνε στο προσκήνιο μαζί με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας και τα πρώτα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης.
Χιλιάδες μαθητές, νεολαίοι, άνεργοι αλλά και εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στους δρόμους, το Δεκέμβρη του 2008, εκφράζοντας την οργή τους για το γεγονός. Με αφορμή αυτό ξεδιπλώθηκε η αντίστασή τους για τα εργασιακά, εκπαιδευτικά και δημοκρατικά δικαιώματα που λεηλατούνταν το ένα μετά το άλλο, για ένα μέλλον που φαινόταν όλο και περισσότερο να υποθηκεύεται κάτω από τις ερπύστριες του καπιταλιστικού κέρδους, της ανταγωνιστικότητας και των αγορών.
Σήμερα, η πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας είναι όσο ποτέ άλλοτε παρούσα:
  • Μέσα από την πολιτική του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που τρομοκρατούν και ματοκυλίζουν τους λαούς με πολέμους, προσφυγιά και εξαθλίωση στο εξωτερικό και το εσωτερικό των χωρών.
  • Μέσα από την ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια και τη μετανάστευση, τη μισή δουλειά και τη μισή ζωή για τη νεολαία.
  • Μέσα από το ξεθεμελίωμα βασικών εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων, στην εκπαίδευση, την υγεία, τη δουλειά, την ασφάλιση, τα κοινωνικά αγαθά.
  • Μέσα από τη «δολοφονία» της πεποίθησης αλλά και της δυνατότητας, ότι μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από τα μόνιμα μνημόνια, τη μόνιμη επιτροπεία και την οικειοθελή δουλεία στις ορέξεις των εργοδοτών, των πολυεθνικών και των κερδών τους.
  • Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ανέλαβε να «συμμορφώσει» την ελληνική κοινωνία περνώντας όλα τα μνημόνια κι όχι μόνο το τρίτο, που με όλους μαζί υπέγραψε, παρά κι ενάντια, στην εκφρασμένη λαϊκή θέληση. Αυτή είναι η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ που γεννά όλο και μεγαλύτερο χτύπημα της ελευθερίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, που υπονομεύει περισσότερο από ποτέ το μέλλον των μαθητών μας και της νέας γενιάς, της ίδιας της κοινωνίας μας.
Να μην το επιτρέψουμε. Απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας, οι εργαζόμενοι οφείλουμε να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να δώσουμε αγώνα ανατροπής παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας. Η οργή πάλι συσσωρεύεται. Η αγανάκτηση περισσεύει. Η ανημπόρια δοκιμάζεται. Η απογοήτευση παλεύει με την πεποίθηση της αναγκαίας μάχης που πρέπει να δοθεί.
Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ και οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ  απευθύνουν αγωνιστικό προσκλητήριο προς όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία ενάντια στη νέα επιδρομή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών. Να μην τους παραδώσουμε τη ζωή και την ελευθερία μας. Να μην τους παραδώσουμε το μέλλον.
Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια!
Κανείς δεν είναι πιο δυνατός από τον αποφασισμένο λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου