συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Β' Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Θεσ/νίκης "Μ. Αλέξανδρος": κινητοποιήσεις για την απόσυρση της ρύθμισης-έκτρωμα για αναπληρωτές Τετ 20/4-Πεμ 21/4


Β’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                    ΠΡΟΣ
« Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»                                                                 Τα μέλη του συλλόγου
b.syllogos.megas alexandros@gmail.com                               το  Δ.Σ. της ΔΟΕ, τα Μ.Μ.Ε.
Πληροφορίες: Αγαπητός Θανάσης
τηλ. σχολείου: 2310310855 κιν.: 6976281776                            ΚΟΙΝ.:  Φ.1 – Αρχείο μας
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Τετάρτη 20/4, 8.00, μαχητική κινητοποίηση στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε και Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης με 3ωρη στάση εργασίας διευκολυντική.

Πέμπτη 21/4, 12.00 κινητοποίηση με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, με 3ωρη στάση εργασίας διευκολυντική.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 15/4 δίνει σαφές αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες αναπληρωτές σε απολύσεις διαρκείας, έπειτα από οκτώ, δέκα, δεκαπέντε χρόνια εργασίας στο δημόσιο σχολείο.
 Είναι η ώρα να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος για εργασία! Δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής παλεύουμε αταλάντευτα για την άμεση απόσυρση της τροπολογίας για το σύστημα προσλήψεων, της τροπολογίας για τα νηπιαγωγεία και τα τμήματα ένταξης, για την κατάργηση του ν.3848/10 (νόμος Διαμαντοπούλου), για τη σύσταση οργανικών και την κατοχύρωση διδακτικών αντικειμένων, για μαζικούς διορισμούς στο σύνολο των πραγματικών κενών της εκπαίδευσης, που ανέρχονται σε πάνω από 27.000, δίχως να υπολογίζονται οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις. 
Η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ήταν αποκαλυπτική. Δήλωσε ωμά και κυνικά ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τις επίμαχες τροπολογίες και μάλιστα προτίθεται να τις καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα! Παράλληλα: αρνήθηκε να  απαντήσει συγκεκριμένα για το ύψος των πιστώσεων για μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών. Μόνο ανάφερε για ακόμη μία φορά  ότι επιδίωξη του είναι οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί σε βάθος τριετίας, αν… το επιτρέψουν Θεσμοί, ΕΕ, ΔΝΤ και αξιολόγηση. ΔΗΛΑΔΗ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!! Στην ουσία ανακοίνωσε ευθέως χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων που προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 7.000. 

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ … ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ;
     Οι 7.000 λιγότερες προσλήψεις σε συνδυασμό με τα πάνω από 3.500 κενά με τα οποία κλείνει η φετινή χρονιά καθώς και οι επικείμενες χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, αφήνουν τα σχολεία ορφανά από εκπαιδευτικούς και τα παιδιά χωρίς δασκάλους. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πρόταση για σύστημα μόνιμων διορισμών (ούτε πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό), καθώς όπως δήλωσε ο κ. Φίλης προτεραιότητα του είναι η αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών μπορούμε όλοι να φανταστούμε το τοπίο στην εκπαίδευση από Σεπτέμβρη!
 Είναι ολοφάνερο ότι η εξοικονόμηση πόρων στη βάση της μείωσης του κόστους αποτελεί την κεντρική επιλογή του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Ο μειωμένος προϋπολογισμός για προσλήψεις, τα εξανεμισμένα κονδύλια ΕΣΠΑ (υπόλοιπο 190 εκ. μέχρι το 2020, την ώρα που μόνο για τη φετινή χρονιά αξιοποιήθηκαν 160 εκ.) και οι μηδενικοί διορισμοί διαπνέουν το σύνολο των τροπολογιών που κατατίθενται το τελευταίο διάστημα, ή και προτάσεων που γίνονται, με τα οποία ολόκληρες δομές του δημόσιου σχολείου (η προσχολική αγωγή, η ειδική αγωγή και μαθήματα ειδικοτήτων τόσο στην ΠΕ όσο και την ΔΕ) αλλά και θέσεις εργασίας τίθενται υπό αμφισβήτηση και υποβάθμιση.
 Η εξοικονόμηση προσωπικού θα περάσει μέσα από τις αθρόες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων στα νηπιαγωγεία, από την επέκταση της διδακτικής ώρας ή και του εργασιακού ωραρίου, από την κατάργηση διδακτικών αντικειμένων, την πλήρη κατάργηση των ΕΑΕΠ και του ολοημέρου (όλα τα σχολεία να σχολάνε στη 1.15), το πέρασμα των υποστηρικτικών δομών σε πόρους και χρηματοδότηση εκτός υπουργείου παιδείας (άρα χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών με 5μηνες συμβάσεις κοινωφελών προγραμμάτων και voucher), την κατεδάφιση ειδικής αγωγής (κατάργηση τμημάτων ένταξης και τέλος παράλληλης στήριξης, άνοιγμα για ιδιωτικοποίηση με χρήση κουπονιών). Καταλαβαίνουμε όλοι ότι όχι μόνο οι εργασιακές σχέσεις αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, θα πεταχτούν στον Καιάδα.
 Καμία λογική διαχωρισμού, συντεχνιασμού και απόπειρας κατακερματισμού των αναπληρωτών δε θα περάσει. ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!
Η πολιτική επιδίωξη του Υπουργείου είναι να μας διασπάσει και να μας οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο στον οποίο θα είμαστε όλοι εναντίον όλων για να επιβιώσουν οι λίγοι, οι πιο «άξιοι» ή καλύτερα οι πιο κανίβαλοι από όλους μας. Το κυνήγι μορίων, η συζήτηση των επιμέρους κριτηρίων και η συζήτηση γύρω από το σχέδιο που καταθέτει το Υπουργείο (με τη λογική αν με συμφέρει ή όχι, αν με αφορά ως μόνιμο ή όχι) στηρίζει το υπουργείο και τις πολιτικές απολύσεων και «αδειάσματος» των σχολείων από εκπαιδευτικούς. Οποιαδήποτε λογική και πρακτική που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει τα αιτήματα της τάδε ή της δείνα υποκατηγορίας αναπληρωτών ή θα έχουμε μικροβελτιώσεις μόνο αν δεν ενοχλούμε και δεν αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης-ΟΟΣΑ-ΕΕ-ΔΝΤ, δίνει πισώπλατα μαχαιρώματα στον αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για ριζική αύξηση των δαπανών στην παιδεία, για το σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης που θα χωρά όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς.
Με πείσμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τη μάχη για τη συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου, για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
 Συγκεκριμένα:
1.  Τετάρτη 20/4, 8.00, μαχητική κινητοποίηση στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε και Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης με τρίωρη στάση εργασίας διευκολυντική.
2.  Πέμπτη 21/4, 12.00 κινητοποίηση με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, με τρίωρη στάση διευκολυντική.
          3. Απαιτούμε να αποχωρήσουν άμεσα ΟΛΜΕ-ΔΟΕ από το στημένο κυβερνητικό μονόλογο που βαφτίζεται «εθνικός διάλογος για την παιδεία» ρίχνοντας όλες τους τις δυνάμεις στην κινητοποίηση όλων των συναδέλφων για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών, για την κατάργηση του ν. Διαμαντοπούλου, για αγώνα διαρκείας ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που κατεδαφίζουν με το νομοσχέδιο-έκτρωμα την κοινωνική ασφάλιση και δρομολογούν ακόμη μεγαλύτερη φορο-λεηλασία
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές, να απευθυνθούν στο σύλλογο για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τη δράση μας. 
Σφραγίδα ΣυλλόγουΕΝΩΜΕΝΟΙ –ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΚΟΤΙΝΗΣ  Χ.                                                                             ΑΓΑΠΗΤΟΣ Θ                                                                                



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου