συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ε΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Συνεχίζουμε την Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, τις διεκδικήσεις για την ουσιαστική στήριξή τους από την κυβέρνηση και τις αντιπολεμικές δραστηριότητες

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, προξένου Κορομηλά 51, e.elme.thess@gmail.com

Συνεχίζουμε την Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, τις διεκδικήσεις για την ουσιαστική
 στήριξή τους από την κυβέρνηση και τις αντιπολεμικές δραστηριότητες

Το Δ.Σ. με βάση τις αποφάσεις του για τους πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζει τις δράσεις του για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες (αποστολές διανομής ειδών ανάγκης στους πρόσφυγες της Ειδομένης, του Χέρσου, των Διαβατών), των διεκδικήσεων για να καλυφθούν από το κράτος και την κυβέρνηση όλες οι ανάγκες των προσφύγων σε στέγαση, διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των  πρωτοβουλιών του, καθώς και της συμμετοχής του σε αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις.  Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς και τους  μαθητές για την αλληλεγγύη που συνεχίζουν να αναπτύσσουν προς τους πρόσφυγες με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και χρημάτων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης
Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες της ΕΛΜΕ
  • Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν στα πλαίσια της αλληλεγγύης τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και χρημάτων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, με τα οποία χρήματα μπορούν και οι ίδιοι οι σύλλογοι να κάνουν τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Την Παρασκευή 15/4, 2.30 μ.μ., 1ο Λύκειο Σταυρούπολης, παραλαβή ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και χρημάτων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Το Σάββατο 16/4, 11.00 μ.μ. συνάντηση στο 1ο Λύκειο Σταυρούπολης για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης με τα χρήματα των συλλόγων διδασκόντων. Οι σύλλογοι μπορούν να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους.
  • Την Κυριακή 17/4, 00 π.μ., 1ο Λύκειο Σταυρούπολης αναχώρηση στην Ειδομένη.
  • Το Δ.Σ. από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ και τους συλλόγους Π.Ε. θα οργανώσει νέα παράσταση στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για τα προβλήματα των προσφύγων και την αναγκαιότητα ολόπλευρης στήριξής τους από την κυβέρνηση. Στην παράσταση θα καλεστεί να πάρει μέρος και αντιπροσωπεία των προσφύγων από τα Διαβατά και το Λιμάνι που θα εκπροσωπήσει τους πρόσφυγες ώστε να καταθέσουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες τις προτάσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  • Το Δ.Σ. θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα για το δυνάμωμα του αντιπολεμικού κινήματος.
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου