συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Παρεμβάσεις ΔΕ: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 06/09/2016


Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ
Η συμμαχία ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ σε ρόλο υπηρέτη της κυβερνητικής πολιτικής
Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 06/09/2016
Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 07/09/2016 πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με βασικό θέμα τα εκπαιδευτικά προβλήματα της περιόδου και τον προγραμματισμό της δράσης της Ομοσπονδίας. Από την αρχή της συζήτησης διαφάνηκαν οι πραγματικές προθέσεις και διαθέσεις της φιλοκυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ.
Οι ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ) χρησιμοποιώντας την γνωστή τους πλέον τακτική να «πατούν σε δύο βάρκες» (και με το κίνημα – και με την κυβέρνηση), περιέγραψαν με πολύ μελανά χρώματα το νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τα νέα μέτρα που έρχονται. Επειδή όμως είναι πολύ δύσκολο για τα ΣΥΝΕΚ να κατακεραυνώνουν το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησής τους, επανήθλαν στον «ορθό» δρόμο πολύ γρήγορα ξεστομίζοντας πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «βάζει τέλος στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης» (δήλωση επί λέξει του εκπροσώπου τους). Ταυτόχρονα πανυγήρισαν – στο ρυθμό του Φίλη – για το γεγονός ότι παγιώνεται το καθεστώς της ελαστικής και επισφαλούς εργασίας στην εκπαίδευση, έναντι των μονίμων διορισμών που υποτίθεται πως θα υλοποιούσε ήδη από την περασμένη χρονιά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Χωρίς ίχνος αισχύνης και σεβασμού απέναντι στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών που ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας, οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ) έφτασαν στο σημείο να αναπαράξουν τα τσιτάτα του Φίλη πως, «επίκεινται 20.000 μόνιμοι διορισμοί» στο βαθύ και απροσδιόριστο μέλλον. Ο εμπαιγμός με τον κλάδο και η δουλοπρέπεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική έχει και όρια! Αιδώς Αγρείοι!
Από τη μεριά της η ΔΑΚΕ(ΝΔ) ξεσπάθωσε για μια ακόμα φορά ενάντια… στους εκπαιδευτικούς (δάσκαλους και καθηγητές). Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ για τις 15 του Σεπτέμβρη, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ αποκάλυψαν για μια ακόμα φορά όλο το συντεχνιασμό που τους διακατέχει, σπέρνοντας όλο το δηλητήριο της διχόνιας απέναντι στους δύο κλάδους. Μίλησαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας οι οποίοι μπροστά στα κοινά και οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης επιλέγουν το δρόμο της αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική και της αγωνιστικής διεκδίκησης. Υποτίμησαν, απαξίωσαν και γύρισαν την πλάτη τους στην κινητοποίηση των Δασκάλων και στη συνέχεια προεξόφλησαν την αποτυχία της! Κατά τα άλλα, επικαλούμενοι το «σεβασμό προς τους εκπαιδευτικούς», πρότειναν να καθίσει ο κλάδος φρόνιμα και να αποδεχθεί όλο τον ορυμαγδό των μέτρων που του έχουν επιβάλλει μέχρι τώρα αλλά και όσων προετοιμάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία.Έφτασαν  στο σημείο να προτείνουν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας μόνο για το λεκανοπέδιο.
Το ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) προσχωρεί με ταχύ βηματισμό σε μια τακτική πολύ επικίνδυνη και επιζήμια για το εκπαιδευτικό κίνημα, η οποία υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την κυβερνητική πολιτική. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αφού μας είπαν ότι «θέλουν τον πραγματικό συντονισμό των αγώνων», στη συνέχεια κατέθεσαν την ανακοίνωση που εξέδωσαν πρόσφατα (5/9/2016) από την οποία μεταφέρουμε τον εξής κεντρικό τους τίτλο: «Κάλεσμα σε Συλλόγους και ΕΛΜΕ για τη νέα σχολική χρονιά … Οργανώνουμε την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στην Α/θμια». Στο διά ταύτα όμως με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο στάθηκαν απέναντι από την απεργία αυτή. Μάλιστα δήλωσαν επί λέξει: “Ως ΠΑΜΕ είμαστε αντίθετοι στην κινητοποίηση αυτή” με επιχειρήματα που συμπλήρωναν τη ΔΑΚΕ. Τα συμπεράσματα ανήκουν στον κλάδο.
Απέναντι λοιπόν στην προτροπή και στο προσκλητήριο για ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή και συστράτευση του κλάδου στην κινητοποίηση των συναδέλφων μας στην πρωτοβάθμια, διαμορφώθηκε για μια ακόμα φορά η “ιερή συμμαχία” ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ η οποία αντέτεινε την παρατεταμένη αδράνεια.
Τελικά κάτω από την έντονη πίεσή μας, ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ αποφάσισαν τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στο συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας, προκηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.
Συνάδελφοι,
Αντιλαμβανόμαστε – δεν αποδεχόμαστε – την αγωνία του Ν. Φίλη να χτίσει το επικοινωνιακό του προφίλ, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Θέλει να πείσει κάθε γονιό πως, με το πρώτο σχολικό κουδούνι, τα παιδιά του θα έχουν το Δάσκαλό τους και πως οι Εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους. Τι κι αν η ζοφερή πραγματικότητα υπογραμμίζει το ακριβώς ανάποδο. Υπενθυμίζουμε πως – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου – την περίοδο 2010 – 2016 αποχώρησαν από την εκπαίδευση 18.984 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Στη θέση τους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προσλαμβάνει 740(!!) αναπληρωτές καθηγητές σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, έναντι των 900 περίπου πέρυσι τέτοια περίοδο.
Τι κι αν η συνδικαλιστική ηγεσία των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ επιδιώκει να συγκαλύψει την πολιτική της διαρκούς υποβάθμισης και διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, ψάχνοντας να βρει “θετικά στοιχεία” στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης; Η ωμή πραγματικότητα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που από την πρώτη κιόλας μέρα του Σεπτέμβρη, γίνονται λάστιχο και μετακινούνται για πολλοστή χρονιά από σχολείο σε σχολείο, δεν μπορεί να μπει κάτω από το χαλί. Καμία λογιστική αλχημεία δεν μπορεί να συγκαλύψει τα δραματικά αδιέξοδα, που στο τέλος θα πληρώσει η ίδια η νέα γενιά.
Συνάδελφοι,
Μπροστά στο νέο γύρο της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής επέλασης που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να σπάσουμε το κλίμα της αδράνειας και να ξεριζώσουμε την απογοήτευση. Η 15η Σεπτέμβρη μπορεί να γίνει εφαλτήριο νέων αγώνων για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΕΕ – ΔΝΤ. Καλούμε τον κλάδο σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Παιδείας και στις Γενικές Συνελεύσεις τις επόμενες εβδομάδες.
Μόνο ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας μας μπορεί να βάλει φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο!
Οι εκπρόσωποι των
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΔΕ
στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Άννα Μπαχτή
Χρίστος Σόφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου