συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Για τη νέα συκοφαντική επίθεση εναντίον του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, της ΔΑΚΕ και του ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) της Α΄ ΕΛΜΕ

Του Χρήστου Ζαγανίδη, προέδρου της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Όλα τα παραστατικά είναι ακριβώς τα ίδια με τα παραστατικά που έχουν προσκομίσει όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι - ταμίες που είχαν την ευθύνη του διελμικού  ταμείου και ακριβώς με παρόμοιες αποφάσεις που δεν είχαν όλες την έγκριση όλων των ΕΛΜΕ.
Tο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ με ψήφους των παρατάξεων ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) των παρατάξεων ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) καταγράφουν σε σημείωμα τους πολιτικές εκτιμήσεις και εκτιμήσεις που αφορούν τους οικονομικούς απολογισμούς για τη διαχείριση του διελμικού ταμείο για όλη την περίοδο που διατέλεσα ταμίας του
Με τις γενικότερες εκτιμήσεις τους επιδιώκουν να δώσουν συνέχεια στις γνωστές συκοφαντικές επινοήσεις των εκπροσώπων του  ΠΑΜΕ που βιώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στις Αγωνιστικές  Παρεμβάσεις και τους εκπροσώπους τους, σε εμένα προσωπικά, κατά άλλων αριστερών σχημάτων, κατά της πρωτοβουλίας των πρωτοβάθμιων σωματείων, όπου σταθερά συμμετείχαν η Γ΄, η Δ΄ και η Ε΄ ΕΛΜΕ και ενάντια στους αγώνες του κλάδου και των καθηγητών της διαθεσιμότητας, καθώς και ενάντια στην προώθηση του πανεκπαιδευτικού συντονισμού των φορέων της εκπαίδευσης. Στόχος τους η ακύρωση κάθε δυνατότητας συντονισμού των ΕΛΜΕ, από όπου το ΠΑΜΕ και η Α΄ ΕΛΜΕ απουσιάζουν μόνιμα και σταθερά από κάθε συνάντηση συντονισμού και από το σύνολο σχεδόν των κινητοποιήσεων για τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών ζητημάτων. Γι’ αυτό και αμφισβητεί με ανύπαρκτα στοιχεία κάθε δράση των ΕΛΜΕ που βασίζονταν στις αποφάσεις του κλάδου και των συνδικαλιστικών του οργάνων. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία τους να δώσουν υπόσταση στις κατηγορίες τους που από κοινού εκτοξεύσανε στην Ε΄ ΕΛΜΕ με τα ΣΥΝΕΚ και την ΔΑΚΕ ώστε να πετύχουν την καθαίρεση του πρόεδρου της ΕΛΜΕ, επανέρχονται δια μέσου της Α΄ ΕΛΜΕ και συνεχίζουν την ίδια βρώμικη προσπάθεια σπίλωσης. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ίδια την ύπαρξη των σωματείων με τη γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ για την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η Α΄ ΕΛΜΕ και το ΠΑΜΕ με τη στάση τους αυτή λειτουργούν σε βάρος των ίδιων των σωματείων και του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι δυνάμεις των ΔΑΚΕ και ΠΕΚ συμπλέουν με το ΠΑΜΕ στο νέο γύρο συκοφαντιών εναντίον μου για να δικαιολογήσουν τις κατηγορίες για οικονομικές εκκρεμότητες και ατασθαλίες που διατύπωσαν σε προηγούμενες ανακοινώσεις της Α΄ ΕΛΜΕ εναντίον μου και τις οποίες δεν μπόρεσαν ποτέ να στοιχειοθετήσουν, αλλά και για ξεχωριστούς λόγους που ισχύουν για την κάθε μία. Το ΠΑΜΕ παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στις δυνάμεις του ΠΕΚ και τους εκπροσώπους του για να μην αποκαλυφτεί ή και για «να πέσουν στα μαλακά» οι καταγγελίες μετά από αποκαλύψεις που έτσι και αλλιώς θα υπάρξουν και αφορούν τη λεηλασία κυριολεκτικά που έκαναν οι εκπρόσωποι των ΠΕΚ στην τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ (η Α΄ ΕΛΜΕ αποφεύγει να πάρει θέση). Οι εκπρόσωποι των ΠΕΚ παραχώρησαν τη διαχείρισή της τράπεζας αίματος που ανήκε στις ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης σε σύλλογο αιμοδοτών που συγκρότησαν οι ίδιοι και ανέλαβαν την εκπροσώπηση του οι ίδιοι και χωρίς να έχουν την έγκριση από καμία ΕΛΜΕ!  Το ΠΑΜΕ και η πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ παρέχουν συνδικαλιστική κάλυψη στις δυνάμεις της ΔΑΚΕ και τους εκπροσώπους της ως αντάλλαγμα γιατί αποκρύπτουν τελείως τις ευθύνες τις ΔΑΚΕ  της Β΄ ΕΛΜΕ, η οποία αρνείται  να πληρώσει τα χρήματα που αναλογούν στην ΕΛΜΕ τους και είναι οφειλές προς την καθαρίστρια των γραφείων των ΕΛΜΕ! Για αυτό άλλωστε στο σημείωμα της Α΄ ΕΛΜΕ αποφεύγουν τελείως οποιαδήποτε αναφορά στις τεράστιες ευθύνες της Β΄ ΕΛΜΕ η οποία, ακόμη και σήμερα, και παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, συνεχίζει να έχει χρέος 300 ευρώ προς το ταμείο των ΕΛΜΕ. Το χρέος αυτό των 900 ευρώ απασχόλησε τις ΕΛΜΕ σε δύο διελμικές συνεδριάσεις (14/3/2014, 10/3/2015), όλοι οι πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. ζητήσαμε να ρυθμιστεί και για το οποίο χρέος δηλώθηκε από την πρόεδρο της Α΄ ΕΛΜΕ ότι αρνείται να παραλάβει το ταμείο.

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ  που ψήφισε από κοινού με ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ τις προηγούμενες ανακοινώσεις με ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον μου που εξέδωσε η Α΄ ΕΛΜΕ και έδωσαν χέρι βοήθειας στις αντίστοιχες παρατάξεις που στην Ε΄ ΕΛΜΕ επιδίωξαν τη συκοφάντηση και την καρατόμησή μου από πρόεδρο, δεν ψήφισε τη νέα κατάπτυστη ανακοίνωση γιατί στρέφεται και κατά μελών των ΣΥΝΕΚ, αφού η Α΄ ΕΛΜΕ απορρίπτει τα παραστατικά που προσκόμισαν για έξοδα του διελμικού ταμείου και μέλη των ΣΥΝΕΚ.
Με το σημείωμα που καταθέτουν η πρόεδρος  και το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ απορρίπτουν μια σειρά από τα παραστατικά στοιχεία που κατέθεσα για τους οικονομικούς απολογισμούς και τα οποία έχουν μάλιστα την έγκριση των προέδρων της Γ΄ και  Δ΄ ΕΛΜΕ.  Η έγκρισή τους έγινε σε κοινές συνεδριάσεις σε μια διαδικασία που αποφασίστηκε να ακολουθηθεί με την σύμφωνη γνώμη όλων των προέδρων και από όπου στη συνέχεια οι πρόεδροι της Α΄ και της Β΄ ΕΛΜΕ αποχώρησαν χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση, προφανώς γιατί στην επιδίωξή τους  δεν ήταν ο οικονομικός απολογισμός του διελμικού ταμείου, αλλά η συνέχιση της προσπάθειας σπίλωσής μου.
Η επιχειρηματολογία με την οποία απορρίπτουν μια σειρά από τα παραστατικά στοιχεία των οικονομικών απολογισμών δεν έχει καμία βάση αντικειμενικότητας. Για όλα τα έξοδα των απολογισμών τα παραστατικά που τα δικαιολογούν είναι όλα με βάση αποφάσεις των Γ΄, Δ΄,  Ε΄ ΕΛΜΕ, και τις περισσότερες φορές και με αποφάσεις των Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. Όλα τα παραστατικά είναι ακριβώς τα ίδια με τα παραστατικά που έχουν προσκομίσει όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι - ταμίες που είχαν την ευθύνη του διελμικού  ταμείου και ακριβώς με παρόμοιες αποφάσεις που δεν είχαν όλες την έγκριση όλων των ΕΛΜΕ. Αυτό αποδεικνύεται από παλιότερους απολογισμούς στους οποίους καταγράφονται χρήματα  που διατέθηκαν στον ελληνοκουβανικό σύνδεσμό, στην πρωτοβουλία των σωματείων για έξοδα πανό, για μουσικές εκδηλώσεις των ΕΛΜΕ, κ.ά. Κανένας πρόεδρος και κανένα Δ.Σ. ποτέ μέχρι σήμερα δεν έθεσε  θέμα κατά πόσο τα έξοδα του διελμικού ταμείου για δραστηριότητες των ΕΛΜΕ είχαν και την αντίστοιχη έγκριση όλων των ΕΛΜΕ, αλλά ούτε στις συνεδριάσεις που είχαν θέμα το διελμικό ταμείο (14/3/2014 και 10/3/2015), ούτε και σε μένα προσωπικά τέθηκε θέμα ποτέ από κανέναν πρόεδρο των ΕΛΜΕ όλα τα χρόνια που είχα το διελμικό ταμείο. 
Πιο συγκεκριμένα για τις εκκρεμότητες που ανακαλύψανε από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΔΑΚΕ και η ΠΕΚ της  Α΄ ΕΛΜΕ και αφορούν τα παραστατικά που η πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ και το Δ.Σ. δεν αποδέχονται και τα αντιστοιχούν στο ποσό των 1323,13 ευρώ δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα σε κανένα παραστατικό.
  • Για την απόδειξη του διελμικού ταμείου που αντιστοιχεί σε έξοδα 130 ευρώ για τη μετακίνηση ομιλητή που πήρε μέρος σε κοινή εκδήλωση των ΕΛΜΕ για την αξιολόγηση και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα: Ο ομιλητής Χαραμής Π., πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ, όπως και οι άλλοι ομιλητές καθορίστηκε με απόφαση των ΕΛΜΕ.  Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ήταν ενημερωμένο, ζητήθηκε από τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ στις 26/2/2013 να καλύψει τα έξοδα των δύο ομιλητών από την Αθήνα και αρνήθηκε. Ο ομιλητής υπέγραψε απόδειξη από το μπλοκ του διελμικού ταμείου με επιβεβαίωση του εισιτηρίου που έδειξε παρουσία και των άλλων ομιλητών και άλλων προέδρων των ΕΛΜΕ. Με τον ίδιο τρόπο έχουν καλυφτεί και έξοδα μετακίνησης άλλων ομιλητών σε εκδηλώσεις, όπως φαίνεται από το μπλοκ αποδείξεων του διελμικού ταμείου των ΕΛΜΕ (παράδειγμα εκδήλωση των ΕΛΜΕ 28/3/2013). Η κοινή εκδήλωση έγινε στις 4/4/2013 και ποτέ κανένα μέλος Δ.Σ. δεν έθεσε ζήτημα για την κάλυψη των εξόδων του Χαραμή Π.
  • Για την κοινή απόδειξη από υπεύθυνο ήχου που αντιστοιχεί στο ποσό των 100 ευρώ για ηχητική κάλυψη των δύο συγκεντρώσεων των ΕΛΜΕ στις 9/3/2013 για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και στις 20/3/2013 από όπου η πρόεδρος και το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ αποδέχονται μόνο την πρώτη και απορρίπτουν τη δεύτερη, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα: Η κινητοποίηση είναι απόφαση της Ε΄ ΕΛΜΕ (Γ.Σ. 21/3/2013), απόφαση της ΟΛΜΕ (Γ.Σ. 23/2/2013), απόφαση συντονισμού των Γ΄, Δ΄, ΕΛΜΕ, Συλλόγων Π.Ε., Συλλόγων Γονέων (κοινή συνάντηση 14/3/2013).
  • Για «ΕΞΟΔΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ» που αναφέρει η πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ και πρόκειται για έκδοση αφίσας ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που αντιστοιχεί στο ποσό των 100 ευρώ και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα:  Η κινητοποίηση έγινε στις 13/5/2013 και είναι απόφαση ΟΛΜΕ για δράσεις (Εισήγηση ΟΛΜΕ 10/5/2013), ανακοίνωση ΟΛΜΕ (12/5/2013), απόφαση Ε΄ ΕΛΜΕ (κοινοποίηση ανακοίνωσης 12/5/2013), απόφαση των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ (κοινοποίηση κοινής ανακοίνωσης 12/5/2013).
  • Για την κοινή απόδειξη από υπεύθυνο ήχου που αντιστοιχεί στο ποσό των 50 ευρώ για ηχητική κάλυψη των δύο συγκεντρώσεων των ΕΛΜΕ στις 13/5/2013 ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στις 31/5/2013 ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα:  Για τη συγκέντρωση της 13/5/2013 οι αποφάσεις καταγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο. Η συγκέντρωση στις 31/5/2013  έγινε με απόφαση ΟΛΜΕ (22/5/2013), απόφαση Ε΄ ΕΛΜΕ (Γ.Σ. 29/5/2013). Αποφάσεις για την κινητοποίηση 31/5 κατά της επιστράτευσης εξέδωσαν όλες οι ΕΛΜΕ, ενδεικτικά αναφέρω της Γ΄ ΕΛΜΕ (απόφαση Γ.Σ. 29/5/2013)
  • Για την απόδειξη στις 28/6/2013 που αντιστοιχεί στο ποσό των 150 ευρώ από τυπογραφείο για την έκδοση αφίσας για την κινητοποίηση 31/5/2013 ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ,  δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα:  είναι αποφάσεις των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ και με απόφαση της  ΟΛΜΕ (22/5/2013). Επισημαίνω ότι η αφίσα είναι πανομοιότυπη με την αφίσα που εξέδωσε η ΟΛΜΕ και με τα ίδια συνθήματα της ΟΛΜΕ.
  • Για την απόδειξη στις 12/7/2013 που αντιστοιχεί στο ποσό των 100 ευρώ από τυπογραφείο για την έκδοση αφίσας για τις κινητοποιήσεις στις 11/7 και στις 12/7 ενάντια στις απολύσεις και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα:  Δύο αφίσες εκδόθηκαν για δραστηριότητες των σωματείων και κινητοποιήσεις στις 10/7, στις 11/7 και στις 12/7. Από το διελμικό ταμείο πληρώθηκε η αφίσα των ΕΛΜΕ που περιέχει και τις δύο κινητοποιήσεις (11/7 και 12/7). Η άλλη αφίσα πληρώθηκε από τα άλλα σωματεία. Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν από ανοιχτή συνάντηση των Δ.Σ. των Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ, Γ.Σ, των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα (8/7) και επιβεβαιώθηκαν από την ανοιχτή Γ.Σ. που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου  (11/7) με απόφαση των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ, στην οποία πήραν μέρος όλες οι ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις και συνάδελφοι από όλες τις ΕΛΜΕ.
  • Για την απόδειξη στις 29/8/2013 που αντιστοιχεί στο ποσό των 100 ευρώ από τυπογραφείο για την έκδοση αφίσας για τη κινητοποίηση στις 29/8 ενάντια στις απολύσεις και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα:  Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από ανοιχτή συνάντηση μελών των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και αναγράφτηκε στο κάλεσμα συνέλευσης-συζήτησης των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ, επιβεβαιώθηκε από την ανοιχτή συνέλευση - συζήτηση που έγινε στον Ευκλείδη (20/8) στην οποία πήραν μέρος όλες οι ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις και συνάδελφοι από όλες τις ΕΛΜΕ. Η συμμετοχή των άλλων σωματείων αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στην ΕΡΤ (21/8) που ήταν απόφαση των ΕΛΜΕ και επικυρώθηκε από τη συνέλευση - συζήτηση στον Ευκλείδη. Επισημαίνω ότι όλες οι αποφάσεις της  ΟΛΜΕ μιλούσαν για συντονισμό των σωματείων τον οποίο και προωθούσε (πρόσκληση ΟΛΜΕ 23/7/2013). Ανακοινώσεις για την κινητοποίηση εξέδωσαν όλες οι ΕΛΜΕ, ενδεικτικά αναφέρω της Β΄ ΕΛΜΕ ( απόφαση Γ.Σ. 27/8/2013)
  • Για την κοινή απόδειξη από υπεύθυνο ήχου που αντιστοιχεί στο ποσό των 250 ευρώ για ηχητική κάλυψη συγκεντρώσεων των ΕΛΜΕ ενάντια στις απολύσεις ( 10/7/2013, 11/7, 12/7, 5/8, 29/8) και τη λειτουργία μικροφωνικής στο στέκι (κέντρου αγώνα) επί της Τσιμισκή και Αριστοτέλους για την προπαγάνδιση της συναυλίας διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ (15/7), της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ (16/7), εκδήλωσης των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (24 και 25/7), της εκδήλωσης των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ με το κάψιμο των διαπιστωτικών πράξεων (3, 4 και 5/8) και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα:  Όλες οι κινητοποιήσεις και η λειτουργία του στεκιού αποφασίστηκαν σε σειρά συναντήσεων των ΕΛΜΕ και έχουν αναφερθεί παραπάνω, καθώς και στις τέσσερις ανοιχτές συνελεύσεις – συναντήσεις που έγιναν από όλες τις ΕΛΜΕ την περίοδο του καλοκαιρού (11/7 Άγαλμα Βενιζέλου, 18/7 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης,  22/7 ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 20/8 ΕΠΑΛ Ευκλείδης)
  • Για την κοινή απόδειξη από υπεύθυνο ήχου που αντιστοιχεί στο ποσό των 50 ευρώ για ηχητική κάλυψη της προσυγκέντρωσης των ΕΛΜΕ στις 18/9/2013 στην πλατεία Αγίας Σοφίας και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα:  Η κινητοποίηση είναι ενταγμένη στα πλαίσια της απεργίας διαρκείας του κλάδου ενάντια στις απολύσεις και για άλλα αιτήματα που ξεκίνησε στις 16/9. Αποφασίστηκε στη διάρκεια του μεγαλειώδους πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που οργάνωσαν οι ΕΛΜΕ στις 16/9. Οργανώθηκε με μεγάλη συμμετοχή την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και ήταν προσυγκέντρωση των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ. Αποτελεί απόφαση της ΟΛΜΕ που καλούσε τις ΕΛΜΕ να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
  • Για τις δύο αποδείξεις που αντιστοιχούν στο ποσό των 39,24 ευρώ για έξοδα μπαταριών για τη χρήση της ντουντούκας στις πορείες των ΕΛΜΕ τις οποίες δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ,  δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα:  Σε όλες σχεδόν τις πορείες των ΕΛΜΕ μια ήταν η ντουντούκα και όλες τις φορές, εκτός από αυτές τις δύο, τα χρήματα για τις μπαταρίες μαζευότανε από τους συναδέλφους.
  • Για την απόδειξη που αντιστοιχεί στο ποσό των 40 ευρώ για τη χρησιμοποίηση της αίθουσας Αλέξανδρος στις 22/11/2013 για την πραγματοποίηση κοινής συναυλίας διαμαρτυρίας από το συντονιστικό των συνάδελφων σε διαθεσιμότητα και όλες τις ΕΛΜΕ και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ,  δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα: Η εκδήλωση αποφασίστηκε σε κοινή συνάντηση των συναδέλφων της διαθεσιμότητας και των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄  ΕΛΜΕ στις 19/11, η οποία συνάντηση αποφασίστηκε από τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ στις 12/11. 
  • Για την απόδειξη που αντιστοιχεί στο ποσό των 21,50 ευρώ για φωτοτυπίες στις 30/1/2014 και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα: Η πρόσκληση των ΕΛΜΕ σε συγκέντρωση έγινε από σωματεία της υγείας και το κοινωνικό ιατρείο στις 30/1 και περιείχε και το αίτημα για πλήρη υγειονομική κάλυψη των μαθητών. Απόφαση συμμετοχής (Γ.Σ Ε΄ ΕΛΜΕ 15/1/2015). Απόφαση συντονισμού Γ΄, Δ΄ ΕΛΜΕ και άλλων σωματείων (26/1/2014). Στη συγκέντρωση μοιράστηκαν φωτοτυπίες που προπαγάνδιζαν τις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα-απολύσεις.
  • Για την κοινή απόδειξη από υπεύθυνο ήχου που αντιστοιχεί στο ποσό των 100 ευρώ για ηχητική κάλυψη συγκεντρώσεων των ΕΛΜΕ και του συντονιστικού των καθηγητών σε διαθεσιμότητα (31/1/2014, 25/2, 6/3, 4/4/) και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα:
- Η κινητοποίηση 31/1 ενάντια στις απολύσεις ήταν απόφαση Ε΄ ΕΛΜΕ (Δ.Σ. 14/1. Γ.Σ. 16/1). Απόφαση συνάντησης συντονισμού των ΕΛΜΕ και άλλων σωματείων (24/1). Απόφαση της ΟΛΜΕ (Γ.Σ. προέδρων 25/1). Απόφαση συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα (Γ.Σ. 16/1).
- Η κινητοποίηση 25/2 ενάντια στις απολύσεις ήταν απόφαση Ε΄ ΕΛΜΕ (Δ.Σ. 11/2) Απόφαση συνάντησης συντονισμού των ΕΛΜΕ και άλλων σωματείων (19/2). Απόφαση της ΟΛΜΕ (ανακοίνωση ΟΛΜΕ 12/2). Απόφαση συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα (Γ.Σ. 10/2).
- Η κινητοποίηση 6/3 ενάντια στις απολύσεις ήταν απόφαση Ε΄ ΕΛΜΕ (Γ.Σ. 26/2) Απόφαση συνάντησης συντονισμού των ΕΛΜΕ και άλλων σωματείων (4/3). Απόφαση της ΟΛΜΕ (Γ.Σ. προέδρων 27/2). Απόφαση συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα (Γ.Σ. 4/3).
- Η κινητοποίηση 4/4 ενάντια στις απολύσεις ήταν απόφαση Ε΄ ΕΛΜΕ ( Γ.Σ. 2/4). Απόφαση συνάντησης συντονισμού των ΕΛΜΕ και άλλων σωματείων (31/3). Απόφαση της ΟΛΜΕ (Γ.Σ. προέδρων 27/2). Απόφαση συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα (Γ.Σ. 31/3).
  • Για το παραστατικό που αντιστοιχεί στο ποσό των 152,09 ευρώ για έξοδα επιδιόρθωσης του ραδιοφωνικού σταθμού των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα: Το παραστατικό δόθηκε από Γ΄ ΕΛΜΕ (συναδέλφους Τρανό Τ. – Τσιναρέλη Ε.) για έξοδα ραδιοφωνικού σταθμού των ΕΛΜΕ που δημιουργήθηκε στην απεργία του 1988. Τη διεκπεραίωση σχετικά με τις επιδιορθώσεις του σταθμού έκανε ο Μηταφίδης Τ.
  • Για την απόδειξη του διελμικού ταμείου που αντιστοιχεί σε έξοδα 130 ευρώ για τη μετακίνηση ομιλητή που πήρε μέρος σε κοινή εκδήλωση των ΕΛΜΕ για τη διαγραφή του χρέους και δεν αποδέχονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα: Ο ομιλητής Βατικιώτης Λ. όπως και οι άλλοι ομιλητές Αμανατίδης Γ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Βαρδαλής Σ., βουλευτής του ΚΚΕ καθορίστηκε με απόφαση των ΕΛΜΕ. Ο ομιλητής υπέγραψε απόδειξη από το μπλοκ του διελμικού ταμείου με επιβεβαίωση του εισιτηρίου που έδειξε παρουσία και άλλων προέδρων των ΕΛΜΕ.- Με τον ίδιο τρόπο έχουν καλυφτεί και έξοδα μετακίνησης άλλων ομιλητών σε εκδηλώσεις, όπως φαίνεται από το μπλοκ αποδείξεων του διελμικού ταμείου των ΕΛΜΕ (παράδειγμα εκδήλωση των ΕΛΜΕ 28/3/2013) Η εκδήλωση έγινε στις 13/3/2015 και    ποτέ κανένα μέλος Δ.Σ. και σε κανένα Δ.Σ. δεν έθεσε ζήτημα για την κάλυψη των εξόδων του συγκεκριμένου ομιλητή.
Επισημαίνω ότι όλο το προηγούμενο διάστημα εκτός από τις κινητοποιήσεις που καταγράφονται στους οικονομικούς απολογισμούς και στο βιβλίο του διελμικού ταμείου που οργανώθηκαν από τις ΕΛΜΕ και τα έξοδα για μέτρα στήριξής τους καλύφτηκαν από το διελμικό ταμείο, όπως είναι  γνωστό σε όλους,  έγιναν και άλλες κινητοποιήσεις. Στις κινητοποιήσεις αυτές όπου συμμετείχαν και οι ΕΛΜΕ, τα έξοδα καλύφτηκαν από άλλα σωματεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς και από τους συλλόγους γονέων. Ενδεικτικά αναφέρω όσες καταγράφονται και στους οικονομικούς απολογισμούς που έστειλα στα σχολεία: Για το 2013 ( 8/7, 10/7, 12/7, 14/7, 16/7,  18/7,  10/9, 16/9, 21/9, 23/9, 24/9, 4/10, 31/10, 6/11, 6/12). Για το 2014 (12/3, 19/3, 27/3, 1/4, 6/9). Για το 2015 (11/2, 15/2, 14/10, 24/11).
Οι νέες συκοφαντικές επινοήσεις των ηγεσιών του κυβερνητικού και του κομματικού συνδικαλισμού κατά των Παρεμβάσεων και των εκπροσώπων τους για μια ακόμη φορά θα πέσουν στο κενό γιατί θα συναντήσουν και θα σκοντάψουν μπροστά στη μεγάλη αλληλεγγύη που εκφράστηκε υπέρ του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ με τις 800 υπογραφές στήριξης των καθηγητών της Ε΄ ΕΛΜΕ, τις 140 υπογραφές των καθηγητών που πέρασαν από το καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης, τις 31 υπογραφές των καθηγητών που πρωτοστάτησαν στις δράσεις αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ για τους πρόσφυγες, με τις ανακοινώσεις στήριξης πολλών σωματείων και τις εκατοντάδες υπογραφές στήριξης σε όλη τη χώρα.
Η μαζική έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης της Ε΄ ΕΛΜΕ  και του προέδρου της από τον κλάδο και τους εργαζόμενους είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στους μεγάλους και τους καθημερινούς αγώνες του κινήματος. Στους αγώνες αυτούς τα μέλη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων ήταν πάντοτε μπροστά. Άλλοι απουσιάζανε και αυτό το καταγράφουν και στο συκοφαντικό σημείωμα που το παρουσιάζουν ως οικονομικό απολογισμό του διελμικού ταμείου αφού στρέφονται κατά των αγώνων του κινήματος ενάντια στη διαθεσιμότητα - απολύσεις και τις άλλες διεκδικήσεις. Απουσιάζανε αυτοί που ήθελαν να σύρουν στους βουλευτές των κομμάτων τους τους συναδέλφους της διαθεσιμότητας για να πουλήσουν  εκδούλευση, και ήταν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ. Απουσιάζανε κι οι άλλοι που έχουν εξαφανιστεί από τον συνδικαλιστικό χάρτη, ακολουθώντας τον εκλογικό καταποντισμό του πολιτικού τους φορέα, και ήταν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ. Απουσιάζανε οι κομματικοί συνδικαλιστές, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, που όχι μόνο δεν συμπορεύτηκαν με τους ενιαίους αγώνες του κινήματος κατά των απολύσεων, αλλά και τους υπονόμευσαν. Αυτοί δε διδάχθηκαν ούτε από το μεγάλο ατόπημα του πολιτικού τους φορέα και συνεχίζουν την ίδια πρακτική: όταν ο κλάδος επέμενε στη βασική διεκδίκηση της επιστροφής των απολυμένων στην εργασία τους και των εκπαιδευτικών στα σχολεία που με τους αγώνες μας υλοποιήσαμε, η κοινοβουλευτική ομάδα του πολιτικού τους φορέα, αντί να προτάσσει αυτή τη διεκδίκηση, κατέθετε πρόταση στη βουλή που ζητούσε θέσεις εργασίας για τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα σε ΙΕΚ, ΣΕΚ και διοικητικές στα γραφεία (πρόταση νόμου στη βουλή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ στις 19/12/2014). Οι νεοκυβερνητικοί συνδικαλιστές, οι  εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ, που κι αυτοί πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια σπίλωσης και καρατόμησής μου για να διαλύσουν την Ε΄ ΕΛΜΕ που πρωτοστάτησε στους αγώνες του κινήματος,  μετά την μνημονιακή κολοτούμπα του κόμματός τους σήμερα, αποκηρύσσοντας  τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου με τις οποίες καταγράψαμε νίκες, στρέφονται και κατά των ίδιων των αγώνων του κινήματος.
Ζαγανίδης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου