συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Παρεμβάσεις στο δημόσιο: Για τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στις 14.10.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ  στο ΔΗΜΟΣΙΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14-10-2016 έπειτα από πιέσεις συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την ανακοίνωση της ημερομηνίας της απεργιακής κινητοποίησης που είχε αποφασιστεί στο ΓΣ του Αυγούστου.
Η σημερινή συνεδρίαση είναι η τρίτη που πραγματοποιείται για τον ίδιο λόγο χωρίς να ανακοινωθεί  η ημερομηνία. Οι άλλες δύο είχαν γίνει στις 5/10, όπου είχε αποφασιστεί η απεργία να πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, και στις 11/10 όπου αποφασίστηκε απεργία για τις 10/11. Η ημερομηνία στην πρώτη συνεδρίαση δεν ανακοινώθηκε, γιατί απουσίαζε η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) και στη δεύτερη μετά από πρόταση της ΔΑΣ, να περιμένει η ΑΔΕΔΥ  τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ στις 12/10 και μετά να ανακοινωθεί η απεργία. Τελικά η ΓΣΕΕ συνεδρίασε δεν αποφάσισε απεργία και θα συνεδριάσει τέλος Οκτώβρη και αν ορίσει τελικά απεργία κοντά στα Χριστούγεννα.
Εντύπωση προκαλεί αυτή η στάση του ΠΑΜΕ να εξαρτά την πραγματοποίηση πανεργατικής απεργίας από τον Παναγόπουλο. Η στάση αυτή δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση, όπως ακριβώς έγινε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Σήμερα ενώ όλες οι παρατάξεις, στα λόγια τουλάχιστον, βλέπουν την ανάγκη προκήρυξης απεργίας, αλλά για μία ακόμη φορά αυτή δεν προσδιορίστηκε, γιατί όλοι οι άλλοι εκτός των Παρεμβάσεων (ΔΑΚΕ απουσίαζε) ταυτίστηκαν με τη θέση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), που είναι να απευθυνθούν την Τρίτη 18/10 για μια ακόμη φορά στον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ και μετά να αποφασιστεί η απεργία.
Εντύπωση μας προκαλεί αυτή η στάση της ΔΑΣ να εξαρτά την πραγματοποίηση πανεργατικής απεργίας από τον Παναγόπουλο. Η στάση αυτή δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση, όπως ακριβώς έγινε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ως παρεμβάσεις καταθέσαμε σε όλες τις συνεδριάσεις της Ε.Ε. και στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στο τέλος Αυγούστου (για να υπάρχει επαρκής χρόνος ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων) συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και δράσεων,  το οποίο παλεύουμε να υιοθετηθεί από πρωτοβάθμια σωματεία  , ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  για την οργάνωση πολύμορφων και παρατεταμένων κινητοποιήσεων μεταξύ άλλων και  προειδοποιητική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Νοεμβρίου. 

Συγκεκριμένα το πλαίσιο

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Κάλυψη των απώλειών στο εισόδημα. Απαιτούμε την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της άμεση επαναφοράς  του 13ου και 14ου μισθού.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με  συλλογικές συμβάσεις για όλους. Μείωση της φορολογίας των εργαζομένων.
Κούρεμα των χρεών σε κράτος,  τράπεζες και οργανισμούς. Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις .
Όχι στη διάλυση των υπηρεσιών και το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις κοινωνικές λειτουργείες του κράτους για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών και ειδικά σε υγεία – παιδεία – πρόνοια -  ΟΤΑ .
Καμία ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση – εκχώρηση - συρρίκνωση των δημοσίων αγαθών δομών και υπηρεσιών και υπαγωγή τους στην καπιταλιστική κερδοφορία.
Κατάργηση της αντιδραστικής αξιολόγησης, της στοχοθεσίας και κινητικότητας και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων για  τη μετατροπή του δημοσίου σε Α.Ε.
Όχι στη δουλειά  λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την εντατικοποίηση .
Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας. Να μπει  τέλος στην ομηρεία των εργαζομένων συμβασιούχων. Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ιδίες αμοιβές και  δικαιώματα.
Μείωση του χρόνου εργασίας τώρα. Άμεση επαναφορά του 37.5ωρου συνολικά στο δημόσιο στη προοπτική του γενικευμένου 35ωρου και την ανάλογη επαναφορά στους ειδικούς κλάδους.  Για να δουλέψουν οι άνεργοι.
Αντιτασσόμαστε  στην νέα επιδρομή στα εργασιακά και τι συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, τις ομαδικές απολύσεις, την κατάργηση των  ΣΣΕ  στα νέα μέτρα συνολικά του τρίτου μνημονίου και των προ απαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης.
Αγωνιζόμαστε για τη διεύρυνση των δημοκρατικών συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων όλου του λαού και της νεολαίας
Το πλαίσιο αυτό των αιτημάτων θεωρούμε πως ανταποκρίνεται σε πρώτη φάση στις ανάγκες της εργατικής τάξης και της νεολαίας.
Οι διεκδικήσεις μας και οι αγώνες μας δεν χωρούν στο μονόδρομο των ευρωμνημονίων,  στους εκβιασμούς των δανειστών-δυναστών.
Προϋποθέτουν ταυτόχρονα την σύγκρουση και έξοδο από την φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δημοσιονομικών ευρωσυμφώνων, τον απεγκλωβισμό από την θηλιά του χρέους, τη διαγραφή του, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.
Η τακτική που ακολουθεί σήμερα ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ αλλά και της ΑΔΕΔΥ, συμβάλει στον εφησυχασμό και εν τέλει στην αποδοχή των μέτρων της Κυβέρνησης.
Το λόγο τώρα πρέπει να τον αναλάβουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου