συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Παρεμβάσεις ΔΕ: Βρώμικη επίθεση του αιρετού των ΣΥΝΕΚ στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης εναντίον του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ και των Παρεμβάσεων

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης 

Βρώμικη επίθεση του αιρετού των ΣΥΝΕΚ στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής
Θεσσαλονίκης εναντίον του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ και των Παρεμβάσεων

Ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, κατά τις επισκέψεις του στα σχολεία για ενημέρωση ενόψει των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, προβαίνει σε μια βρώμικη επίθεση εναντίον του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, εκθέτοντας την ίδια την παράταξή του.
Συγκεκριμένα, ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ επανέφερε το ζήτημα που ταλαιπώρησε την Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τις ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες εναντίον του προέδρου της. Δεν χρησιμοποίησε όμως τις καταγγελίες της παράταξής του σχετικά με υποτιθέμενες αντικαταστατικές ενέργειες του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ, προφανώς γιατί κατέπεσαν στις συνεδριάσεις του ΔΣ χάρη στην κινητοποίηση των συναδέλφων με υπογραφές στήριξης και τη μαζική τους παρουσία στα Δ.Σ. Αντίθετα, επέλεξε το οικονομικό ζήτημα, με το οποίο το ΠΑΜΕ πριν απ’ αυτόν οργάνωσε τη δική του επίθεση λασπολογίας, και  ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο Χρήστος Ζαγανίδης έχει αρνηθεί να γίνει οικονομικός έλεγχος.
988bc-13256304_1091478757560182_8041257017297352224_nΑναρωτιόμαστε αν ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ αγνοεί τη θέση της παράταξής του ότι δεν υφίσταται κανένα οικονομικό ζήτημα, η οποία εκφράστηκε δημόσια με ανακοινώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο από τους εκπροσώπους των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αλλά και στο ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ. Τόσο ο οικονομικός απολογισμός, όσο και οι αναλυτικές καταστάσεις και οι αποδείξεις σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τα σχολεία για τους πρόσφυγες – και οι οποίες έχουν σταλεί  στα σχολεία – έχουν εγκριθεί από τους εκπροσώπους των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ.
Προκαλεί εντύπωση η στάση του αιρετού. Οφείλεται άραγε σε ελλιπή ενημέρωση όσον αφορά στη στάση της παράταξής του γύρω από αυτό το ζήτημα ή μήπως σε προσπάθεια προεκλογικής εκμετάλλευσης ανύπαρκτου ζητήματος, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις με συκοφαντίες και λάσπη που στόχο έχουν τη δυσφήμιση των Παρεμβάσεων λίγο πριν τις εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια;
Ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ, όμως, δεν περιορίστηκε στη λασπολογία. Επιτέθηκε ουσιαστικά στις Παρεμβάσεις οι οποίες θεωρούν πως οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια πρέπει να ελέγχονται κατά πόσον λειτουργούν με βάση τις αποφάσεις του κλάδου, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα  στις υπηρεσιακές μεταβολές. Φαίνεται να θεωρεί πως η συνέπεια των Παρεμβάσεων απέναντι στον κλάδο και ο έλεγχος για την τήρηση αντικειμενικών κριτηρίων στις υπηρεσιακές μεταβολές θα πρέπει να τεθεί στο περιθώριο, προκειμένου οι αιρετοί να προωθούν τις δικές τους εξυπηρετήσεις. Για αυτό άλλωστε από κοινού οι κυβερνητικοί αιρετοί της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ τηρούν σιγή ιχθύος για τις αυθαιρεσίες που καταγγείλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στις διαδικασίες των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ (τοποθετήσεις χωρίς χρονοδιάγραμμα, αυθαίρετες και παράτυπες μετακινήσεις εκπροσώπων κυβερνητικών παρατάξεων στα γραφεία, προσθαφαιρέσεις κενών από φάση σε φάση των τοποθετήσεων και μέσα στις ίδιες τις φάσεις των τοποθετήσεων, συμπλήρωση ωραρίου χωρίς δημοσιοποίηση των κενών, συμπλήρωση ωραρίου χωρίς ενιαία κριτήρια για όλους και σε κάθε ειδικότητα, κ.ά.).
Είναι φανερό ότι ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ, αν και εκλεγμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ, θεωρεί ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο και εξαιρείται οποιασδήποτε κριτικής και καταγγελιών για αυθαιρεσίες του ΠΥΣΔΕ που εργολαβικά οι αιρετοί έχουν αναλάβει να υπερασπίζονται. Ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ και ο αιρετόςτης ΔΑΚΕ δεν έχουν βγάλει όλα αυτά τα χρόνια ούτε μία καταγγελία για τις αυθαιρεσίες των διοικήσεων. Ωστόσο, τα σωματεία, οι παρατάξεις, και οι αιρετοί που υλοποιούν τις αποφάσεις του κλάδου όχι απλώς δικαιούνται, αλλά είναι και υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουν τα κακώς κείμενα που παραβιάζουν δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Έτσι αντιλαμβάνονται το ρόλο τους οι Παρεμβάσεις και αυτό πράττουν.
Σε μια περίοδο που οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών κορυφώνεται, ο αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν έχει τίποτα να πει εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση. Και πώς να έχει άλλωστε, αφού την ίδια στάση έχει και η παράταξή του. Αντιθέτως, κάνει υποδείξεις στις Παρεμβάσεις να μην προβαίνουν σε καταγγελίες, αναλαμβάνοντας το ρόλο του υπερασπιστεί του σωματείου. Ένα σωματείο από το οποίο ο ίδιος έχει λάμψει δια της απουσίας του από όλες τις διαδικασίες του (Γ.Σ., Δ.Σ., κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις), ενώ οι εκπρόσωποι της παράταξης των ΣΥΝΕΚ επιχείρησαν ουσιαστικά να το διαλύσουν, πρωτοστατώντας στην επίθεση εναντίον των Παρεμβάσεων μέσω της κατασυκοφάντησης του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ. Αυτός ακριβώς ήταν και ο επιδιωκόμενος στόχος αυτής της επίθεσης: Να παραλύσει και να καταστεί ουσιαστικά ανενεργό ένα από τα πιο αγωνιστικά και διεκδικητικά σωματεία εκπαιδευτικών στην Ελλάδα. Και αυτή η παρακώλυση της λειτουργίας του σωματείου συνεχίζεται μέχρι σήμερα, την ίδια στιγμή που η εκπαίδευση δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση μέσω των αλλαγών στην Τεχνική Εκπαίδευση και το σχεδιασμό για το λεγόμενο «Νέο Λύκειο» που εξοβελίζει χιλιάδες μαθητές από την δευτεροβάθμια και ακολούθως από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Καλούμε τους συναδέλφους μέσα σε αυτούς τους ζοφερούς για την εκπαίδευση και τους εργαζόμενους καιρούς να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, τις ΕΛΜΕ, να μη συναινέσουν στα νέα αντιδραστικά μέτρα και να στείλουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενισχύοντας στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις και τα ψηφοδέλτια  που στηρίζουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου