συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Παρεμβάσεις ΠΕ: Ξεσηκωμός τώρα! Καμιά διαπραγμάτευση – κανένας διάλογος με το Υπουργείο! Το προσοντολόγιο δε θα περάσει!

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
www.paremvasis.gr , paremvasisdoe@gmail.com  210 3242144      

11-10-2018

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Άρτεμις Κλιάφα (6974750410) - Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια εκπ/κός (6975308409)

Ξεσηκωμός τώρα! Καμιά διαπραγμάτευση – κανένας διάλογος με το Υπουργείο!
Το προσοντολόγιο δε θα περάσει!
Δεν παζαρεύουμε το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας!
Δεν παζαρεύουμε τους συναδέλφους μας!
Πρώτη απάντηση την Παρασκευή 12/10 στο Υπ. Παιδείας!


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας στη διάρκεια της μαζικής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης εκπαιδευτικών σωματείων, αναπληρωτών, φοιτητών, μαθητών και γονέων στις 5/10 το υπουργείο άνοιξε τα χαρτιά του:
Σχεδιάζουν το σύστημα προσλήψεων/διορισμών με κριτήρια αποκλεισμού και ανεργίας για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που με τεράστιες οικονομικές, προσωπικές και όχι μόνο δυσκολίες έχουν υπηρετήσει τα τελευταία χρόνια της αδιοριστίας και της ανασφάλειες από άκρη σε άκρη της χώρας στο δημόσιο σχολείο.
Το πτυχίο στο στόχαστρο! Βασική κατεύθυνση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπό τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ, είναι η αποδέσμευση των εργασιακών/επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο και τελικά η απαξίωση του. Το αέναο κυνήγι προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια) που θα αποδεικνύουν ποιος είναι «άξιος ή καταλληλότερος» για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας θα οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς σαν άλογα κούρσας στον αλληλοσπαραγμό. Είναι ευθύνη της πολιτείας να αναλάβει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών! Δε σπουδάσαμε για να κορνιζάρουμε το πτυχίο μας ή για να προστεθεί κι αυτό στους φακέλους προσόντων!
Η προϋπηρεσία μας διαγράφεται! Κάθε σκέψη για «ταβάνι», μειωμένη μοριοδότηση (κι όχι στη λογική 1 μήνας 1 μόριο) και η προώθηση του κοινωνικού αυτοματισμού που θα θέτει τους νέους-άνεργους συναδέλφους μας απέναντι στους αναπληρωτές, θα μας βρει απέναντι! Η εκπαίδευση έχει ανάγκη από χιλιάδες εκπαιδευτικούς με βάση τις ανάγκες των μαθητών και των μορφωτικών τους δικαιωμάτων κι όχι τους λογιστικούς υπολογισμούς του myschool και την πολιτική καταστροφής χιλιάδων θέσεων εργασίας που προωθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (σχολείο Φίλη, συγχωνεύσεις σχολείων/τμημάτων κ.α.). Οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις το περασμένο διάστημα, αλλά κυρίως το κλείσιμο της στρόφιγγας που εξαναγκάζει τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τα 67 με συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης, δημιουργούν ασφυξία στα σχολεία μας! Διεκδικούμε εδώ και τώρα σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας με αξιοπρεπείς συντάξεις, προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας μας! Δε θα χαρίσουμε ούτε μία μέρα!
Καταθέσαμε πρόταση στο ΔΣ της ΔΟΕ για άμεση κινητοποίηση, αν ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, το σύστημα πρόσληψης/διορισμών, την Παρασκευή 12/10. Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, όλους τους συλλόγους ΠΕ σε κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη Παρασκευή.
Δε θα επιτρέψουμε τον ανταγωνισμό και τη διάσπαση του κλάδου μοιράζοντας μόρια σε λίστες ανεργίας. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει σε διάλογο για το ποιος περισσεύει, ποιος μπορεί και ποιος όχι να εργαστεί!
 Μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!
Να απαντήσουμε επιθετικά προτάσσοντας το δικαίωμα ΟΛΩΝ στη μόνιμη και σταθερή εργασία, να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο που χωρά όλα τα παιδιά, όλη τη γνώση, όλους τους εκπαιδευτικούς, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου