συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Παρεμβάσεις ΔΕ: δήλωση εκπροσώπων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνεδρίαση στις 8/1/2019

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08/01/2019

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/1 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!
ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 1μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από τις 21/12 με την ανακοίνωση των πυλώνων του νσχ, είχαμε ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. προκειμένου όλες οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας να τοποθετηθούν για το ν/σ και να οργανώσουμε έγκαιρα ΓΣ, κινητοποιήσεις και απεργιακό σχεδιασμό για την απόσυρση του προσοντολογίου-εκτρώματος. Επαναλάβαμε την πρόταση αυτή τη νέα χρονιά και πριν το άνοιγμα των σχολείων με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης.
Τελικά, με ευθύνη των δυνάμεων ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ το ΔΣ πραγματοποιήθηκε χθες στις 08/01. Μια μέρα μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του συστήματος διορισμού/προσλήψεων στην εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ως τροπολογία στο νσχ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την επιδίωξη να ψηφιστεί άμεσα, πιθανά και στις 11/01.
Στο χθεσινό ΔΣ, οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων:
  • Ζητήσαμε να καταδικαστεί ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, που κατεβάζει το νσχ μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία, και μετά το σικέ διάλογο με κλειστά τα σχολεία επιχειρεί να το ψηφίσει αμέσως με το άνοιγμά τους.
  • Δηλώσαμε για ακόμη μία φορά ξεκάθαρα τη θέση μας ότι το νσχ αποτελεί έκτρωμα που επιφέρει σαρωτικές, αντιεκπαιδευτικές, αντιεργατικές αλλαγές και πλήττει το σύνολο των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, πιστό στις κατευθύνσεις ΣΕΒ-ΕΕ-ΟΟΣΑ και του αστικού – μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ). Οδηγεί σε απολύσεις και αλληλοσφαγή, δεν επιδέχεται συζήτησης και διορθώσεων. Μόνος δρόμος μας ο αγώνας μέχρι την οριστική απόσυρση του!
  • Προτείναμε συγκεκριμένο άμεσο απεργιακό σχέδιο, προκειμένου να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στην ψήφιση του νσχ (Παρασκευή ή Δευτέρα):
  • Συγκέντρωση την Τρίτη 8/1, Βουλή, 2.00 μ.μ. και σύσκεψη συντονισμού στα γραφεία της ΔΟΕ.
  • Γενικές Συνελεύσεις την Τετάρτη 9/1, με κατάθεση πρότασης για 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Γενάρη). Την Πέμπτη συγκεντρώσεις και καταλήψεις στις Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις και την Παρασκευή πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από την ΟΛΜΕ. Συγκέντρωση 1μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Νέα 48ωρη απεργία Δευτέρα – Τρίτη και νέες ΓΣ.
  • Γ.Σ. Προέδρων το Σάββατο 12/01.
Η πλειοψηφία των δυνάμεων της ΟΛΜΕ, ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ, αρνήθηκαν να συζητήσουν στη βάση της συγκροτημένης και αποφασιστικής απάντησης του κλάδου. Θεώρησαν επαρκή την κινητοποίηση της Παρασκευής, αφού «ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται». Μάλιστα τα ΣΥΝΕΚ, πρότειναν ΓΣ Προέδρων μετά την ψήφιση του νσχ, στις 19/01, ενώ όλοι τους δεν ψήφισαν καν την πρόταση για έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ, την Παρασκευή μετά την κινητοποίηση. Αφού ροκάνισαν το χρόνο, αφήνοντας τον κλάδο χωρίς προετοιμασία και ελεύθερο το πεδίο στην κυβέρνηση, τώρα ζητάνε και τα ρέστα από τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν :
  • Στις πολύμορφες κινητοποιήσεις και στις Γ.Σ. που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ την Πέμπτη 10/1.
  • Στη συγκέντρωση της Παρασκευής 11/1 στην Αθήνα (1.00 μ.μ. στα Προπύλαια) και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η
  • Αμέσως μετά τη συγκέντρωση συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα αναπληρωτών, Συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ στο Παιδαγωγικό Τμήμα (Ναυαρίνου 13Α).
  • Τη Δευτέρα 14 Γενάρη, που όπως ανακοινώθηκε θα είναι ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά με κηρυγμένη από τώρα απεργία από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, οι οποίες και θα πάρουν και μέτρα οικονομικής στήριξης για τη μετακίνηση των συναδέλφων από όλη τη χώρα.
  • Το τετραήμερο 11-14 Γενάρη να είναι η πρώτη αγωνιστική κορύφωση ενός παρατεταμένου αγώνα διαρκείας ενάντια στο προσοντολόγιο και την πολιτική της αδιοριστίας.
  • Ανεξάρτητα από τις τελικές αποφάσεις της ΟΛΜΕ, οι ΕΛΜΕ να διασφαλίσουν την απεργιακή συνέχεια του αγώνα (π.χ. στάσεις εργασίας) ώστε τα σχολεία τη Δευτέρα να είναι κλειστά.
Δηλώνουμε ότι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέσα από τις ΕΛΜΕ και τις ΓΣ να μην περάσει το αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα!
Απαιτούμε τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να θέσουν τον κλάδο σε τροχιά απεργιακής σύγκρουσης με το παραπάνω πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου