συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Πάρτε πίσω το προσοντολόγιο-έκτρωμα τώρα!

Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα 9/1/2019



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/1/2019
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΩΡΑ

Από την πρώτη στιγμή, κυβέρνηση και υπουργείο, έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους. Υλοποιούν με ευλάβεια και σεβασμό στις κατευθύνσεις των Ε.Ε. – ΟΟΣΑ, που προωθούν την κατάργηση των επαγγελματικών  δικαιωμάτων των τίτλων σπουδών και της εργασίας, και  την δημιουργία συστήματος προσόντων έτσι ώστε κανείς εργαζόμενος να μην έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα,  με στόχο την εξατομίκευση στις εργασιακές σχέσεις.
Η κυβέρνηση με το Σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη βουλή που κατ’ επίφαση το ονομάζει «Σύστημα Διορισμού και Προσλήψεων» στην Α/μια και Δ/μια Εκπαίδευση   επιδιώκει  να προωθήσει  την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, να διαλύσει  τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και να αμφισβητήσει ευθέως το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία που κατοχυρώνει η προϋπηρεσία, τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους! Επαναφέρει  το σύστημα προσόντων του  Ν. 3848 της Διαμαντοπούλου που υποτίθεται καταργεί. 
Αυτό που επιχειρείται με το νέο Σχέδιο Νόμου είναι η διαμόρφωση ενός ακραία ανταγωνιστικού συστήματος ελάχιστων μόνιμων διορισμών και  πρόσληψης χιλιάδων  αναπληρωτών - ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, που θα επιφέρει τεράστιες ανατροπές στους πίνακες κατάταξης με τη μετατροπή τους σε κινούμενη άμμο. Κάθε δύο χρόνια οι υποψήφιοι θα καλούνται από τον ΑΣΕΠ να καταθέτουν τα προσόντα που διαθέτουν, ενώ δίνεται η δυνατότητα αυτά να διαφοροποιούνται από τον εκάστοτε υπουργό παιδείας. 
Με το νέο σύστηµα διορισµών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία μοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία που δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 120 μήνες και τα λεγόμενα ακαδημαϊκά προσόντα ενώ μοριοδοτούνται και ορισµένα κοινωνικά κριτήρια. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις μόνιµης δουλειάς θα είναι ελάχιστες. Στο βωµό αυτής της τακτικής χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία κατρακυλώντας στους νέους πίνακες.
Συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο που επιπλέον το σπάει σε τέσσερες κατηγορίες . Το πτυχίο απαξιώνεται ολοκληρωτικά! Κανένα ουσιαστικό εργασιακό δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν κατοχυρώνεται με αυτό,  πλην της δυνατότητας να αιτηθεί κάποιος μόνιμο διορισμό ή πρόσληψη ως αναπληρωτής στην εκπαίδευση . Εισάγεται το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ως προαπαιτούμενο και αρχίζει ατελείωτος ανταγωνισμός για μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δεύτερο πτυχίο, σεμινάρια 300 ωρών, ξένες γλώσσες, πιστοποίηση στις νέες τεχνολογίες, καλούς βαθμούς κ.ο.κ σε ένα παζάρι προσόντων μακριά από τις εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά σωτήριο για τα επιχειρηματικά κέρδη. Η δυνατότητα αλλαγής των μοριοδοτούμενων προσόντων ανά διετία με υπουργικές αποφάσεις, αλλά και η συνολική αναδιάρθρωση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και το «Νέο Λύκειο» (αξιολόγηση, σχολές «χαμηλής-υψηλής» ζήτησης, συγχωνεύσεις/καταργήσεις ΑΕΙ κλπ.), θα διαμορφώνουν πίνακες κατάταξης «κινούμενη άμμο» και μια δια βίου πιστοποίηση για περιστασιακή εργασία!

 Κυβέρνηση και υπουργείο επιδιώκουν να  μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, οι οποίοι προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας θα καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών. Την ίδια στιγμή, σε μια πίτα που όλο μικραίνει, επιδιώκουν να στρέψουν τους εκπαιδευτικούς τον ένα απέναντι στον άλλο, σε ένα ανθρωποκυνηγητό για μια θέση ελαστικής εργασίας σε ένα σχολείο που όλο και περισσότερο μικραίνει, γίνεται όλο και πιο φθηνό και ευέλικτο, ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στους νόμους της αγοράς και του ανταγωνισμού!
Το Σχέδιο Νόμου είναι και προσοντολόγιο αξιολόγησης για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό! Οι αναπληρωτές προκειμένου να εργαστούν θα πρέπει να έχουν περάσει από σκληρή ατομική αξιολόγηση και να κατέχουν πλήθος προσόντων, αντίστοιχων και περισσότερων από εκείνα που απαιτούνταν για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης. Το προσοντολόγιο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ΠΔ 152 για το πλαίσιο αξιολογικών κριτηρίων της επιστημονικής και επαγγελματικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση δεν βρίσκεται πίσω από την πόρτα, είναι εδώ και διαμορφώνει τετελεσμένα για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Οι κυβερνητικές πλειοψηφίες των  Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ  και ΔΟΕ έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί αρνούνται να θέσουν τον κλάδο σε τροχιά κινητοποιήσεων για την απόκρουση και ανατροπή των μέτρων αφού έχουν αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την Παρασκευή και αρνούνται να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση Προέδρων για να αποφασίσει ο κλάδος με όρους Γενικών Συνελεύσεων τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε τα παρακάτω:
1.      Την Παρασκευή 11 Γενάρη, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας στην αρχή του Πρωινού, του Απογευματινού και Βραδινού Ωραρίου (συμπληρωματική της αντίστοιχης 3ωρης της ΟΛΜΕ). Την ημέρα αυτή κλείνουμε όλα τα σχολεία και κατεβαίνουμε μαζικά στη συγκέντρωση (1μ.μ. Προπύλαια) και την πορεία στη βουλή.
2.      Ενημερώνουμε όλα τα σχολεία με στόχο τη μεγαλύτερη μαζικοποίηση και συσπείρωση στον αγώνα.
3.      Αμέσως μετά τη συγκέντρωση συμμετέχουμε στις Συνελεύσεις Αγώνα Συλλόγων ΕΛΜΕ , ΠΕ  και Αναπληρωτών, (στο Παιδαγωγικό Τμήμα (Ναυαρίνου 13Α  και στο Hotel Αμαλία).
4.      Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ  να πραγματοποιήσουν Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο 12 Γενάρη για τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα και των κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 14/1.
5.      Τη Δευτέρα 14 Γενάρη, που όπως ανακοινώθηκε θα είναι ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, ή όποια ημέρα ψηφιστεί, τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά με κηρυγμένη από τώρα απεργία από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.  Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής αποφάσισε για την ημέρα αυτή 3ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες για την κινητοποίηση των συναδέλφων. Τις επόμενες ημέρες μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας να είναι η πρώτη αγωνιστική κορύφωση ενός παρατεταμένου αγώνα διαρκείας ενάντια στο προσοντολόγιο και την πολιτική της αδιοριστίας. Με κάλεσμα για πανελλαδική συμμετοχή στην απεργία και την κινητοποίηση της Παρασκευής 11/1, συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις του τετραημέρου, διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, νέες ΓΣ και απαίτηση για ολομέλεια προέδρων σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

6.      Ανεξάρτητα από τις τελικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, να καλέσουμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους ΠΕ για τη συνέχεια του αγώνα με διάφορες μορφές. 

ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!
ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Καρυώτης Δημήτρης



Η Γραμματέας του Δ.Σ.
 Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου