συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Παρεμβάσεις ΠΕ-ΔΕ: Μεγαλειώδης μαζική και αποφασιστική η διαδήλωση των εκπ/κών: Να αποσυρθεί το προσοντολόγιο-έκτρωμα


ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΕ-ΔΕ
14/01/2019
 ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                   
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ
Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη διαδήλωση της Αθήνας και τις μαζικές συγκεντρώσεις και καταλήψεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, Δευτέρα 14 Γενάρη, δεύτερη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.
Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια  στις 1.30 μ.μ., μετά από κάλεσμα της κατειλημμένης Πρυτανείας, συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ, φοιτητών καθώς και άλλων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η δυναμική πορεία των χιλιάδων εκπαιδευτικών, που κατέλαβε όλη την οδό Σταδίου, παλλόταν από συνθήματα που απαιτούσαν την άμεση απόσυρση του νσχ, μόνιμους - μαζικούς διορισμούς, μόρφωση και δουλειά για όλο το λαό, ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ, από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Οι διαδηλωτές διατράνωσαν τη θέλησή τους να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους απέναντι στις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και να μην επιτρέψουν να γίνει ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.  Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών όλο αυτό το διάστημα διαμορφώνουν μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για το εκπαιδευτικό κίνημα, τις διεκδικήσεις του και μπορούν να νικήσουν. Έφεραν στο προσκήνιο μαζικά τις νέες γενιές των εκπαιδευτικών της ελαστικής εργασίας που με δυναμισμό και τρομερή αποφασιστικότητα διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Καταγγέλλουμε την προκλητική καταστολή που δέχθηκε η πορεία, όταν έφτασε στη Βουλή και απαίτησε την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ και την είσοδο αντιπροσωπείας για να επιδώσει τα αιτήματα των απεργών εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, απάντησε με  ρίψη δακρυγόνων εξ επαφής στους διαδηλωτές, που προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε διαδηλώτρια εκπαιδευτικό, μέλος των Παρεμβάσεων και της Α ΕΛΜΕ Αθήνας, τον τραυματισμό αρκετών συναδέλφων και τη δημιουργία σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Δεν πέρασαν παρά λίγα εικοσιτετράωρα, για να διαψευστούν περίτρανα οι υποκριτικές κυβερνητικές δηλώσεις.
Παρά την άγρια καταστολή οι διαδηλωτές δε φοβήθηκαν και παρέμειναν για ώρα διαδηλώνοντας τα αιτήματά τους. Κατόπιν επέστρεψαν με μαχητική πορεία στην κατειλημμένη Πρυτανεία, όπου πραγματοποιήθηκε μαζική Γενική Συνέλευση για την αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα. Η καυτή ανάσα του συγκλονιστικού κινήματος αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, ανάγκασε την κυβέρνηση να μεταφέρει την τελευταία στιγμή τη συζήτηση του νσχ στη Βουλή, την Πέμπτη 17/01.
Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να ασκήσει την πιο ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση. Να κλιμακώσει πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά απαιτώντας την οριστική απόσυρση του νσχ. Απέναντι σε αυτή την ανάγκη οι συνδικαλιστικές δυνάμεις να πάρουν θέση ΤΩΡΑ! Οι πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, ακολουθούν ακόμη και μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, την ίδια πρακτική που δίνει χρόνο στην κυβέρνηση. Η ΔΟΕ αρνείται να προχωρήσει άμεσα σε απεργιακή κλιμάκωση και η ΟΛΜΕ, αναζητείται. Ενώ το ΠΑΜΕ, παραμένει δέσμιο της αναποτελεσματικής λογικής μια εικοσιτετράωρης απεργίας διαμαρτυρίας την ημέρα ψήφισης.  Όποιος αποπειραθεί να χρησιμοποιήσει τις πολιτικές εξελίξεις σαν πρόσχημα ανακοπής των αγώνων, τους υπονομεύει και δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση.
Οι Παρεμβάσεις ΠΕ-ΔΕ δηλώνουν ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε ανοχή στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης και του όποιου επίδοξου διαχειριστή τους. Θα συνεχίσουν να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για το δυνάμωμα και τη νίκη του κινήματος που έχει ξεδιπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.
Η κατάληψη στην Πρυτανεία συνεχίζεται! Συμμετέχουμε μαζικά στις δράσεις της.
Πάρτε πίσω τώρα το προσοντολόγιο - λαιμητόμο

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ
Απαιτούμε τώρα μαζικούς, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
Μόρφωση - δουλειά για όλο το λαό
Καλούμε να συνεδριάσει έκτακτα το ΔΣ της ΔΟΕ και να πραγματοποιηθεί το τακτικό Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αύριο 15/01 και να πάρουν απόφαση για κήρυξη τριήμερης απεργίας Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη (15, 16, 17/01) με συλλαλητήρια, καταλήψεις, μαχητικές μορφές και νέα κορύφωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Να προκηρύξουν μέσα στην εβδομάδα ΓΣ και ΓΣ Προέδρων.
Καλούμε τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να αποφασίσουν απεργιακό αγώνα και προχωρήσουν μαζί με τους αναπληρωτές σε πολύμορφες κινητοποιήσεις με ενημερώσεις, ΓΣ, καταλήψεις σε όλες τις πόλεις τις επόμενες ημέρες και να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στα μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις.
Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συμπαράσταση και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε αντίστοιχη απεργιακή κλιμάκωση ΤΩΡΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
Δινοπούλου Βαγγελίτσα, ΔΣ ΔΟΕ
Κλιάφα Άρτεμις, ΔΣ ΔΟΕ

Ζαγανίδης Χρήστος, ΔΣ ΟΛΜΕ

Ιωαννίδου Γιώτα, ΔΣ ΟΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου