συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Αξιοποιήστε τα κενά κτίρια του Δήμου για τη διαμονή όλων των εκπαιδευτικών στα νησιά

Ε.Λ.Μ.Ε. Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
(ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
Τηλέφωνα: 6945987267
FAX: 2289022288
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Ταχ. Θυρίδα 71, 84100 ΣΥΡΟΣ
email: elmeakyk@gmail.com                            
Σύρος, 19 /6  /2019

Αριθμός πρωτοκόλλου:  29

ΠΡΟΣ:  Σχολεία Κυκλάδων – Δήμους Κυκλάδων

ΚΟΙΝ:         ΜΜΕ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ:
Σύρου Τήνου, Άνδρου, Τζιας, Κύθνου, Σέριφου, Σίφνου, Κιμώλου, Μήλου και Μυκόνου

Αξιοποιήστε τα κενά κτίρια του Δήμου για τη διαμονή όλων των εκπαιδευτικών στα νησιά

Όπως θα γνωρίζετε πλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα νησιά των Κυκλάδων, λόγω των αυξημένων ενοικίων και του ιδαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης στο νησί, καθιστούν όλο και περισσότερο τη ζωή, το έργο , τη διαβίωση και πλέον την επιβίωση ακόμα δυσκολότερη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και μετακίνησης στην περιοχή των Κυκλάδων δημιουργούνται πλέον συνθήκες που καθιστούν το νησιά σχεδόν “απρόσιτα” και “απλησίαστα” για τους εκατοντάδες συναδέλφους αναπληρωτές που εργάζονται εδώ. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές, παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία όταν πληροφορήθηκαν ότι καλούνται να εργαστούν στα νησιά των Κυκλάδων (1 στους 7 περίπου) ενώ η νέα εκπαιδευτική χρονιά (2019 -2020 ) αναμένεται να ξεκινήσει με εκατοντάδες και πάλι εκπαιδευτικά κενά.

Δεδομένου ότι πλέον στα σχολεία των Κυκλάδων το 35% περίπου των εκπαιδευτικών που εργάζονται είναι αναπληρωτές, αντιλαμβάνεστε πόσο κρίσιμο είναι να βρεθεί ο τρόπος να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διαμονή και η διαβίωση και των συναδέλφων αναπληρωτών στα νησιά, προκειμένου εξάλλου να εξασφαλιστεί και ισορροπία στη λειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Παράλληλα στα νησιά μας διορίστηκαν τον Μάιο με δικαστικές αποφάσεις 23 καθηγητές και καθηγήτριες που αντιμετωπίζουν ήδη οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουν και πάλι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
Σε περίπτωση λοιπόν που στην κυριότητα των Δήμων σας υπάρχουν κενά και αχρησιμοποίητα κτίρια, σας καλούμε να τα διαμορφώσετε και να τα διαθέσετε για τη διαμονή όλων των συναδέλφων, μόνιμων και αναπληρωτών για την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Ανάμενουμε τις ενέργειές σας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο





Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας


Παπαδημητρίου
Δημήτρης


Ραμπαλάκος
Κώστας


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου