συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων: Για την αγωγή στη συνάδελφο μας Σοφία Κατζάνη στη Σάμο από το σύλ/γο γονέων & κηδεμόνων Βαθέος


Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ
ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ                                                                      Εύδηλος  18/6/2019
Τηλ: 22750  31026                                                                             Άρ. Πρωτ.: 
Φαξ: 22750 31026                                                                              Προς: Σχολεία ευθύνης μας
                                                                                                            Κοιν: ΜΜΕ


Θέμα:  « Για την αγωγή στη συνάδελφο μας Σοφία Κατζάνη στη Σάμο από το σύλ/γο γονέων & κηδεμόνων Βαθέος »

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων καταδικάζει την κατάθεση αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε αναπληρώτρια συναδέλφισσά μας, και μάλιστα με την απαίτηση αποζημίωσης 50.000 ευρώ, επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και εθνικότητας. Επειδή μίλησε στα παιδιά της τάξης της, λίγες ημέρες πριν την υποδοχή των προσφυγόπουλων στο απογευματινό τμήμα, για την προσφυγιά, τον πόλεμο και την ξενοφοβία. Να σημειώσουμε ότι είναι ο ίδιος σύλλογος γονέων που έκανε αποχή των παιδιών του σχεδόν για ένα μήνα από τα μαθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο σχολικό κτίριο.

Τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες, με στόχο τους εκπαιδευτικούς που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου, δεν μας τρομάζουν. Θα υπερασπιστούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας που στέκονται με συνέπεια στο πλευρό των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που υποστηρίζουν αντιρατσιστικές πρακτικές και πρακτικές ένταξης μέσα στις σχολικές τάξεις, κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνει η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και η απουσία υποδομών.
Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από την εκπαίδευση  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους το εκπαιδευτικό κίνημα, τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς, να συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στους πραγματικούς ένοχους αυτής της κατάστασης!
Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή ενάντια στη συναδέλφισσα.



Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας
                Δάμαλος Χρήστος                                                                       Φαλιέρος Δημήτρης                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου