συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Παρεμβάσεις ΔΕ: Μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά! Όλοι στις κινητοποιήσεις!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
 Μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά! Όλοι στις κινητοποιήσεις!
  • Για να μην περάσει ο αντεργατικός-αντισυνδικαλιστικός νόμος, την Τετάρτη 2/10 (στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ από 11.00πμ)
  • Για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, την Παρασκευή 4/10 (στάση εργασίας ΟΛΜΕ 11.00-14.00)
Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 24/9 και τις διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας κόντρα στα αντεργατικά – αντισυνδικαλιστικά μέτρα του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» κυβέρνησης - ΣΕΒ, αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική. Η  Ν.Δ. Δ-δεν πήρε «περίοδο χάριτος», όσο κι αν προσπάθησε. Η απεργία δέχτηκε τον πόλεμο των δικαστηρίων, των εφοπλιστών, των αφεντικών, των ΜΜΕ. Υπονομεύτηκε και διασπάστηκε από την δοτή ΓΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που τα δίνει όλα στους «επενδυτές» και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και περιλαμβάνει πλήθος αντεργατικών διατάξεων, υψώνοντας χίλια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.
Η κυβέρνηση προχωράει σε ευθεία επίθεση απέναντι στη συλλογική δράση και οργάνωση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τις γενικές συνελεύσεις, με την απαγόρευση των απεργιών προκειμένου να κάμψει κάθε αντίσταση των εργαζομένων. Εργοδοτικός-κυβερνητικός-κρατικός έλεγχος και φακέλωμα των Σωματείων και των εργαζομένων, υπονόμευση-κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, κτύπημα των ΣΣΕ και κυρίως των κλαδικών, ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και πλήρης ασυδοσία στη λειτουργία των επιχειρήσεων, χωρίς τήρηση στοιχειωδών περιβαλλοντικών κανόνων. Ειδικές οικονομικές ζώνες χωρίς δικαιώματα, μαζικές απολύσεις όταν το αφεντικό καθυστερεί να πληρώσει!... και αλλαγή της σύμβασης όταν δηλώσει οικονομική αδυναμία…
Το ΥΠΑΙΘ με τη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών πραγματοποιεί, όπως κι η προηγούμενη κυβέρνηση, προσλήψεις με δόσεις, που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου, γιατί υπολείπονται ακόμη και των κενών που καθόρισαν ΔΙΔΕ και ΠΔΕ. Τα κενά των σχολείων όπως προκύπτουν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών (λιγότεροι μαθητές στα τμήματα, ΠΔΣ κ.ά.) και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (επαναφορά ωραρίου 2013, κατάργηση μετακινήσεων σε πάνω από δύο σχολεία κ.ά.) είναι περισσότερα κατά πολλές χιλιάδες. Οι χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η «μονιμότητα» στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών θα συνεχιστούν. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των περικοπών και της λιτότητας που έχουν επιβάλει η ΕΕ και το ΔΝΤ σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου και εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις είτε στο όνομα του νεοφιλελευθερισμού της ΝΔ, είτε στο όνομα της εναλλακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα επίσημα 3800 κενά γενικής στην Β/θμια (ΠΔΕ και ΔΙΔΕ), μετά τις 2014 προσλήψεις της β' φάσης παραμένουν ακόμη 1786 κενά γενικής και τουλάχιστον 2500 συνολικά, που δεν θα καλυφθούν άμεσα. Με δεδομένο ότι οι  αναπληρωτές καλύπτουν και εγγυώνται το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, με μέσο μηνιαίο καθαρό μισθό κάτω από 900 ευρώ και ότι ο αριθμός τους διπλασιάστηκε τα 5 τελευταία χρόνια, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη των μόνιμων διορισμών. Την ίδια στιγμή η μείωση σε μόνιμους εκπαιδευτικούς και η διαχείριση με προσλήψεις αναπληρωτών παίρνει νέες διαστάσεις με την εφαρμογή των νόμων Γαβρόγλου σε Λύκεια και ΕΠΑΛ. Είναι ραγδαία η αύξηση των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων και  γενικευμένη πλέον η αντιπαιδαγωγική εφαρμογή των συνδιδασκαλιών που είναι εκατοντάδες. Ο νόμος έκτρωμα των απολύσεων, το προσοντολόγιο της πιο σκληρής τιμωρητικής αξιολόγησης, της ανθρωποφαγίας και της απαξίωσης των δικαιωμάτων που απορρέουν από το πτυχίο και τα χρόνια δουλειάς, είναι στρωμένο χαλί για την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία προτάσσει και γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και προωθεί την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών είτε με τον ψηφισμένο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ είτε με νέο νόμο.
Δε σκύβουμε το κεφάλι! Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε με τα σωματεία μας!
  • Συμμετέχουμε την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στα συλλαλητήρια στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις στις 11πμ με την Πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ (από 11πμ έως το τέλος του ωραρίου). Αγωνιζόμαστε ενάντια στα αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά μέτρα. Με τα σωματεία μας και τις αποφάσεις τους. Πλήρης αντίθεση σε κάθε λογική «κοινωνικής συμμαχίας» και εταιρισμού που προωθεί η δοτή ΓΣΕΕ, όχι στις γραφειοκρατικές αναδιπλώσεις.
  • Συμμετέχουμε την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στην Αθήνα στη 1μμ στο ΥΠΑΙΘ και σε άλλες πόλεις στην Πανεκπαιδευτική Πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΛΜΕ που συμμετέχουν ΔΟΕ, Αναπληρωτές, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ. Με 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ από 11πμ έως 2μμ και στάση συμπληρωματική από όσες ΕΛΜΕ το κρίνουν. Παλεύουμε ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική με κεντρικά αιτήματα τους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις κ.ά
  • Να μην περάσουν οι αντεργατικές – αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις. Προκήρυξη απεργίας με την κατάθεση στη Βουλή του αντισυνδικαλιστικού νόμου.

Μαζικά απαντάμε και διεκδικούμε:

  • Κάλυψη όλων των κενών και άμεση πρόσληψη των 10.000 αναπληρωτών που λείπουν από τα σχολεία, τώρα και σε μία φάση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Μαζικοί διορισμοί τώρα! Μονιμοποίηση των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολογίου.
  • Nα δοθούν οργανικές θέσεις στα τμήματα ένταξης. Να εγκριθούν τώρα όλες οι αιτήσεις των σχολείων για τη δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης.
  • Πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά  δικαιώματα στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους.
  • Να λειτουργήσει τώρα η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία και σε όλα τα σχολεία.
  • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.
  • Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ‘13 επίπεδα.
  • Ελεύθερη επιλογή όλων των μαθητών στις Ξένες γλώσσες. Να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία.
  • Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα  που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
  • Ουσιαστική ένταξη όλων των προσφυγόπουλων και των παιδιών μεταναστών στην πρωινή σχολική ζώνη με τη λειτουργία επαρκών τμημάτων υποδοχής όπου αυτά φοιτούν..
  • Όχι στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία της.
  • Όχι στο Νέο Λύκειο των κανόνων της αγοράς και των εξεταστικών φραγμών. Όχι στα ΕΠΑΛ της υποβαθμισμένης εκπαίδευσης, της μαθητείας και της φτηνής κατάρτισης.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1000 ευρώ καθαρά. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά των Μ.Κ.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών-αντισυνταξιοδοτικών νόμων.
  • Τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα δεν τα διαπραγματευόμαστε. Να μην περάσει ο αντισυνδικαλιστικός νόμος.
  • Παλεύουμε για Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο και Δημοκρατικό 12χρονο Σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή για όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις απεργίες!
Όχι στην ανάπτυξη για τα κέρδη τους!
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης!
Με μαζικούς αγώνες και απεργίες θα ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!

 30-9-19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου