συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Τα παιδιά των προσφύγων μέσα στα σχολεία!


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/9 ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν απροειδοποίητα στο κτίριο του πρώην 5ου Λυκείου Αθήνας στην  οδό  Πρασσά, στη Νεάπολη Εξαρχείων και με χρήση βίας έβγαλαν 143 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 56 παιδιά, τους οποίους μετέφεραν στη Διεύθυνση αλλοδαπών και στη συνέχεια σε στρατόπεδα στην Κόρινθο, στο Κιλκίς και αλλού. Πολλά από τα παιδιά αυτά είχαν γραφεί και φοιτούσαν σε σχολεία της περιοχής. Τώρα χάνουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και το αίσθημα κανονικότητας που τόσο έχουν ανάγκη.
Η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει στους πρόσφυγες και μετανάστες, που στην τεράστια πλειοψηφία τους είναι θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εντός του ιστού των πόλεων, με δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στην υγεία και εκπαίδευση. Ειδικά για τα παιδιά οφείλει να εκπονήσει και να υλοποιήσει ένα σοβαρό σχεδιασμό ένταξης τους στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας που τα φιλοξενεί και όχι να τα καταδικάζει στο περιθώριο και την ιδρυματοποίηση σε άθλια hot spot, που οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις, όπως αυτές που είδαμε στη Μόρια. Τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς έχουν δικαίωμα να εκπαιδεύονται στα δημόσια σχολεία.
Καταγγέλλουμε τις ρατσιστικές αθλιότητες της κυβέρνησης με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους, το πέταγμα των μαθητών προσφύγων έξω από τα σχολεία και το μάντρωμά τους σε στρατόπεδα – γκέτο. Καταγγέλλουμε τον μακροχρόνιο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις χώρες τους, μέσα από την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας και τη διαφαινόμενη ρατσιστική σκλήρυνση της κυβέρνησης.
Τέλος καταγγέλλουμε επίσης την απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφίας και της ανεξάρτητης ενημέρωσης με τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα.
Οι εκπαιδευτικοί  που διδάσκουμε τους μαθητές μας, τα παιδιά μας την αλληλεγγύη, τον αγώνα και την ειρήνη, καταδικάζουμε τις ρατσιστικές κραυγές και την αντιπροσφυγική - αντιμεταναστευτική υστερία που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Εκφράζουμε την ουσιαστική αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και παλεύουμε για να μπουν όλα τα παιδιά στο σχολείο.

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου