συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Λειτουργία ΕΛΜΕ - Δυναμώνουμε το σωματείο μας!


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                         Θεσσαλονίκη          14-1-2020                                                            Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
τηλ. επικοινωνίας 6978300483                                 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΛΜΕ
Δυναμώνουμε το σωματείο και την συλλογικότητα μας!

1.Οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται κάθε  δεύτερη Τρίτη στις 7 μμ.  στα γραφεία μας στον 3ο όροφο της  ΕΔΟΘ Πρ. Κορομηλά 51  και έκτακτα αν παρουσιασθεί κάποιο θέμα. Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές   σε όλους τους συναδέλφους. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης  του Δ.Σ. και οι αποφάσεις του θα κοινοποιούνται  έγκαιρα  στα σχολεία, ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να διατυπώνουν τη γνώμη τους. Παράλληλα, να γίνει προγραμματισμός βασικών θεμάτων συζήτησης  του Δ.Σ. και στα οποία θα κληθούν οι σύλλογοι διδασκόντων να διατυπώσουν τις προτάσεις τους. Ζητούμε από τους διευθυντές των σχολείων να αποστέλλουν στα προσωπικά email των συναδέλφων την αλληλογραφία της ΕΛΜΕ.

2.Ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου πρέπει να γίνει κύτταρο συζήτησης, ενότητας και δράσης με διαρκή ανατροφοδότηση με το ΔΣ και τις ΓΣ., οι οποίες πρέπει να οργανώνονται και να προετοιμάζονται καλύτερα .Σύλλογοι διδασκόντων σε ουσιαστικό και αγωνιστικό ρόλο. Είναι σημαντικό, αυτοί να προχωρήσουν στην καταγραφή των υποδομών του κάθε σχολείου, των προβλημάτων του συλλόγου και των συναδέλφων, ώστε το Δ.Σ., γνωρίζοντας με λεπτομέρεια και ακρίβεια την κατάσταση, να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στις εκπαιδευτικές αρχές, την Περιφέρεια, τους Δήμους, το Υπουργείο ή όπου αλλού απαιτηθεί. Το Δ.Σ. να πάρει πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ρόλου των συλλόγων, όπου το επόμενο διάστημα θα κριθούν σοβαρότατες μάχες και εξελίξεις (αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση,  συγχωνεύσεις, κλπ.).

3. Ο ορισμός συνδέσμων- συνδικαλιστικών αντιπροσώπων σε κάθε σχολείο είναι όρος απαραίτητος για την καλύτερη ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση  ΔΣ σχολείων και συναδέλφων. Γι’ αυτό καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να  ορίσουν συνδέσμους άμεσα, μέχρι 10 Φλεβάρη. Οι σύνδεσμοι θα ενημερώνονται για όλα τα θέματα της ΕΛΜΕ και θα μπορούν να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., μεταφέροντας προτάσεις και αποφάσεις των σχολείων τους. Δημιουργία λίστας με τα e-mail των συνδέσμων και όσων άλλων συναδέλφων επιθυμούν. Μετά  τον ορισμό τους, να γίνει κοινή συνάντηση του Δ.Σ. με τους συνδέσμους για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της ΕΛΜΕ. 
4. Συγκρότηση ανοιχτής απεργιακής επιτροπής, όταν ο κλάδος προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτή απευθύνεται και επιδιώκει να ενεργοποιήσει όλους τους συναδέλφους σε συνεργασία με το Δ.Σ.

5 .Το ΔΣ θα ενισχύσει την ενημέρωση των συναδέλφων με πιο συχνές επισκέψεις των μελών του στα σχολεία. Ζητούμε την συμβολή και την βοήθεια των διευθυντών σ αυτή την προσπάθεια. Συστηματική προβολή των αιτημάτων μας στα ΜΜΕ.
Στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης να αξιοποιηθούν το email gelmeth3@gmail.com το blog http://3elmethess.blogspot.gr/ και η σελίδα μας στο    fb Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  που μπορούν να συμβάλουν και στην οριζόντια επικοινωνία σχολείων και των συναδέλφων  για τα συνδικαλιστικά, εκπαιδευτικά κ.α. θέματα
 6. Επιτροπή αναπληρωτών. Για το σκοπό το Δ.Σ. θα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους αναπληρωτές\τριες για συνάντηση, με αφορμή και τις εξελίξεις σχετικά με προσλήψεις-διορισμούς-προσοντολόγιο καθώς και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προϋπηρεσία, περίθαλψη ,άδειες κ.λπ.

 7. Ενίσχυση της  πολιτιστικής-μορφωτικής  ομάδας. Κυρίαρχη θέση στις αγωνίες των εκπαιδευτικών είναι το αξιακό περιεχόμενο που πλαισιώνει τον παιδαγωγικό μας ρόλο, καθώς και τη στάση μας στο σχολείο, τη ζωή και την κοινωνία. Οι διάφορες  μορφωτικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, λοιπόν, εκλαμβάνονται ως ένα  αναγκαίο κεφάλαιο για το εκπαιδευτικό κίνημα και θα πρέπει να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Πολιτιστική δράση, ημερίδες για το περιεχόμενο των βιβλίων και των Α.Π., εκπαιδευτικές προτάσεις, όμιλοι, έρευνες, κινηματογραφική λέσχη της ΕΛΜΕ , θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές, εκθέσεις, συνεστιάσεις, παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου συναδέλφων κ.λπ. Καλούμε όσους/ες συναδέλφους ενδιαφέρονται να την πλαισιώσουν.

 9. Το Δ. Σ. μετά από τακτικές συναντήσεις με  τους αιρετούς για κρίσιμα ζητήματα που θα απασχολήσουν  τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, θα καθορίζει τη στάση του και θα παρεμβαίνει στις  Διοικήσεις και στις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ και του ΑΠΥΣΔΕ.
Διαρκής επαφή του σωματείου με τους συναδέλφους όλων των σχολείων για να προλαμβάνονται και να ακυρώνονται τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης.

 10. Μαζική εγγραφή και συμμετοχή των συναδέλφων στο σωματείο.
Το Δ.Σ. θα οργανώσει  πλατιά ενημέρωση όλων των συναδέλφων  για την αναγκαιότητα της μαζικής εγγραφής τους στο σωματείο μας, την Γ΄ ΕΛΜΕ και της παρουσίας όλων μας στις Γ.Σ. ,που είναι δυστυχώς άμαζες παρά την οξύτητα των προβλημάτων. Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να βοηθήσουν :
·         Ο έγκαιρος προγραμματισμός των Γ.Σ.
·         Έκδοση ανακοίνωσης και αφίσας για ενημέρωση των συναδέλφων.
·         Συζήτηση στους συλλόγους των θεμάτων της ΓΣ . Προσπάθεια να εκπροσωπείται κάθε σχολείο.
·         Εισήγηση του Δ.Σ. σε κάθε θέμα.
  11. Θα συνεχίσουμε και φέτος την διαδικασία χορήγησης κάρτας απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ στους συναδέλφους (υπεύθυνος από το ΔΣ ο συνάδελφος Δημήτρης Καπέτης)

 12. Θα επιδιώξει και φέτος το συντονισμό και την κοινή δράση με τις άλλες ΕΛΜΕ της πόλης με κοινές συσκέψεις. Παράλληλα θα επιδιώξει το συντονισμό και την κοινή δράση με τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. της πόλης μας και άλλους εκπ. Φορείς καθώς και τα άλλα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

13. Συγκρότηση ενός μετώπου παιδείας και με γονείς και μαθητές. Σε αυτή την κατεύθυνση να αναπτύξουμε την  σύνδεση με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα με τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές, είτε σχεδιάζοντας παρεμβάσεις στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων, είτε  οργανώνοντας από κοινού πλούσιες δραστηριότητες. 
Έναρξη  συναντήσεων, συσκέψεων και συζητήσεων κατά δήμο, με καθηγητές,  εκπροσώπους των συλλόγων διδασκόντων, με τους συλλόγους γονέων, με γονείς και μαθητές για τα καθημερινά προβλήματα των σχολείων και τα γενικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης. Ζητούμενο είναι αυτές  να καταλήγουν στην ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως εκδηλώσεις, συζητήσεις, εξορμήσεις ενημέρωσης, παρεμβάσεις στις τοπικές και εκπαιδευτικές αρχές και κινητοποιήσεις.

Επικοινωνία με τα μέλη  του Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λαθήρα Γιάννα
6978300483  
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θεοδοσιάδης Γιάννης
6937521951
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παλάντζας Νίκος    
6977444398
ΤΑΜΙΑΣ
Καπέτης  Δημήτρης 
6975851857
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Ηλιόπουλος Σαράντης
6939490448
ΜΕΛΗ
Ούτσιου Μαρία   
6945607077
ΜΕΛΗ
Σιδηροπούλου Μαρία 
6977011575
  


Τηλέφωνα αιρετών

Δυτικό ΠΥΣΔΕ :     Βαϊτσίδης Χρήστος  6973980900
                               Ζαγανίδης Χρήστος 6944221133

Ανατολικό ΠΥΣΔΕ :Τόδας Γιώργος 6972448882
                              Πολίτου Ρούλα 6945466770

Περιμένουμε προτάσεις από τους συλλόγους διδασκόντων  και τους συναδέλφους για την καλύτερη λειτουργία του σωματείου μας.


Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου