συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Β' ΕΛΜΕ Αθήνας: Όλοι στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Να ακυρωθεί η νέα συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

Όλοι στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια
Να ακυρωθεί η νέα συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

Πέμπτη 30/1 στις 6.30 στο Σύνταγμα
Σάββατο 1/2, 4μμ, στη Ρηγίλης
 
 Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, πρόσφατα, έσπευσε να συναντηθεί με την ηγεσία των ΗΠΑ για να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της και να ανανεώσει τις αντιδραστικές στρατιωτικές “συμφωνίες” ανάμεσα στις δύο χώρες. Μπίζνες, κέρδη, ΑΟΖ, στρατιωτικοί εξοπλισμοί, πόλεμοι, θάνατος: οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Τώρα φέρνει στη Βουλή την νέα συμφωνία για την παραχώρηση Αμερικάνικων βάσεων σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, προβλέπεται στην Αλεξ/πολη χρήση του λιμανιού και του αεροδρομίου, στη Λάρισα και Βόλο χρήση των ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων ενώ οι ήδη υπάρχουσες Βάσεις, όπως αυτή της Σούδας επεκτείνονται. Στη νέα συμφωνία προβλέπεται η δυνατότητα στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση, άλλα και κάθε κρατική υποδομή στη χώρα, οποτεδήποτε και εάν χρειαστεί. Ενώ  κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν ότι  οι ΗΠΑ πρόκειται να φέρουν και πυρηνικά όπλα στις βάσεις.
Βρισκόμαστε μια περίοδο κλιμακούμενων ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών που σηματοδοτούν την προσπάθεια των ΗΠΑ να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την επιρροή τους στην περιοχή. Οι εξελίξεις αυτές εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για όλους τους λαούς της Μ. Ανατολής, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για τη χώρα μας και πυροδοτούν ταυτόχρονα αντιδραστικές εξελίξεις, τροφοδοτώντας τον εθνικισμό, τον φονταμενταλισμό και την προσφυγική κρίση.

Οι αμερικανικής έμπνευσης συμμαχίες της χώρας μας με το κράτος-σφαγέα του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου, και ο αντιδραστικός ανταγωνισμός της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης που εκφράζεται σήμερα κυρίως γύρω από τις ΑΟΖ φανερώνουν το πόσο άμεσα και επικίνδυνα εμπλέκονται οι λαοί μας  στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών. 
Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα ενώ οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης.
Να απαιτήσουμε η Συμφωνία αυτή να ακυρωθεί, να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!
Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού!
Καλούμε όλα τα σωματεία, εκπαιδευτικά και τις ομοσπονδίες να διοργανώσουν και να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά σε εκδηλώσεις και διαδηλώσεις αντιπολεμικού χαρακτήρα. Καλούμε τους συναδέλφους να αναπτύξουν ανάλογες πρωτοβουλίες σε συνεργασία και συντονισμό με άλλους φορείς και συλλογικότητες στις τοπικές κοινωνίες, αρχίζοντας από το σχολεία μας, με αντιπολεμικά μαθήματα και εκδηλώσεις με τους μαθητές μας και τους γονείς τους.
Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, ενάντια στη συμφωνία κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ για τις Βάσεις.

Πέμπτη 30/1 στις 6.30 στο Σύνταγμα
Σάββατο 1/2, 4μμ, στη Ρηγίλης


Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις - Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!
Καμία συμφωνία ανάμεσα στους εγκληματίες των ΗΠΑ και τη χώρα μας!
Καμία ελληνική στρατιωτική διευκόλυνση και συμμετοχή σε κάθε πολεμοκάπηλο σχέδιο!
Ειρήνη και Φιλία των λαών!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου