συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΕΛΜΕ Φωκίδας: Ψήφισμα για την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                Άμφισσα    14 -1-2020
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48                                                                                    Aρ.Π  :1
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679                                                  
elmefokidas18@gmail.com                                             ΠΡΟΣ:  Συλλόγους Διδασκόντων Φωκίδας
ΚΟΙΝ:    ΟΛΜΕ

Ψήφισμα για την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής
Καταγγέλλουμε την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την απαράδεκτη και προκλητική πρόταση της Εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου που κατατίθεται σε μια περίοδο που ο κρατικός αυταρχισμός και η αστυνομική βία που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα του «Νόμου και της Τάξης» κορυφώνονται ενάντια στα κινήματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Η κ. Εισαγγελέας δεν είδε την οργανωμένη εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας που εκφράστηκε με την συγκρότηση Ταγμάτων Εφόδου που δρούσαν μεθοδικά, προαποφασισμένα και με κεντρική πολιτική καθοδήγηση αλλά είδε μόνο μεμονωμένα περιστατικά. Ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων.)
Για δεύτερη φορά μετά από 75 μήνες, όπως σωστά επεσήμανε η Μάγδα Φύσσα δολοφονήθηκε και πάλι ο Παύλος. 

   Αυτή της η στάση δείχνει την πρόθεση της να λειτουργήσει ως πλυντήριο των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης και με την πρόταση της να ανοίξει το δρόμο για την τελική αθώωση των δολοφόνων-φασιστών  αποτυπώνοντας τη σύμπλευση του κράτους και των μηχανισμών του  με τον φασισμό.
  Η μεγάλη κωλυσιεργία, πάνω από 6 χρόνια, στη δίκη και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με ευθύνη  των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών και η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης μετατρέπεται από αυτοτελές αδίκημα σε απλή επιβαρυντική περίσταση.
    Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος και πολλές φορές αποδείχτηκε και στη δίκη αλλά και με τις δολοφονικές μεθόδους εναντίον των εργατικών συνδικάτων, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μελών της ΠΕΝΕΝ, στους Αιγύπτιους εργάτες, των μεταναστών, στα στελέχη του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη στοχοποίηση και τις απειλές σε εκπαιδευτικούς και συντάχθηκε με τα συμφέροντα των εφοπλιστών. 
Ως εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διδάξουμε στους μαθητές μας αξίες όπως συλλογικός αγώνας, αλληλεγγύη, ειρήνη, να μην επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να αναδείξουμε τις πραγματικές  αιτίες που γεννούν τον φασισμό και που δεν είναι άλλες από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε.
 Εντείνουμε την επαγρύπνηση και τον αγώνα μας για την απομόνωση των φασιστών παντού αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει.



















                                                                   



                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου