συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΕΑΚ ΥΠΠΟ: Στις 15 Οκτώβρη απεργούμε!

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς καμία πλέον αναστολή, ψηφίζει και υλοποιεί απανωτά αντεργατικά μέτρα. Αξιοποιώντας τη δυστοπία της πανδημίας, φορτώνει ξανά στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της κρίσης. Τη χρησιμοποιεί ως εργαλείο για να προωθήσει νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, συχνά καμουφλαρισμένα και ως φιλεργατικά: θεσμοθέτηση των μισθολογικών περικοπών, απελευθέρωση των απολύσεων, γενίκευση της ελαστικής  εργασίας, τηλεργασία.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης. Αντί να ενισχυθούν οι  δημόσιες υποδομές, να προσληφθεί νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση διοχετεύει απλόχερα δημόσιο χρήμα στους ιδιώτες και τους κλινικάρχες.

Την ώρα που εντείνεται η λιτότητα και περικόπτονται οι δημόσιες δαπάνες για τους τομείς κοινωνικής πολιτικής, την ώρα που η δημόσια εκπαίδευση αφήνεται στην τύχη της και ο χώρος του σύγχρονου πολιτισμού οδηγείται στην απόγνωση, τετραπλασιάζονται οι δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Εργολαβικά συμφέροντα, μεγαλοκαρχαρίες της «πράσινης ανάπτυξης», ιδιώτες και «κοινωφελή ιδρύματα» ακονίζουν τα μαχαίρια για την καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, την ιδιοποίηση του μνημειακού πλούτου, την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας για χάρη των δικών τους κερδών.

Το δικαίωμα στην απεργία υπονομεύεται, ενώ για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά το δικαίωμα στη διαδήλωση επιχειρείται να τεθεί σε καθεστώς ευθείας απαγόρευσης. Η κυβέρνηση της ΜΑΤωμένης δημοκρατίας, της βίας και της καταστολής, θέλει να μετατρέψει σε καθεστώς τον εφιαλτικό έλεγχος και την επιτήρηση, με μονιμοποίηση των έκτακτων μέτρων και με αστυνομοκρατία.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί ξανά η φωνή των εργαζομένων!

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε συλλογικά, όλοι και όλες μαζί

  • Την πραγματική θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, με γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλους, προστασία των ευπαθών ομάδων, χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
  • Την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου. Τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά σχολικό τμήμα στους 15.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού στην υγεία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, την καθαριότητα, για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και μείωση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση και αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αύξηση του αφορολόγητου για τους εργαζόμενους. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
  • Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1για τη λήψη απόφασης για απεργία.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συναντιόμαστε στο δρόμο με τους εκπαιδευτικούς, τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο τομέα.

Γιατί δεν είμαστε αναλώσιμες – δεν είμαστε αναλώσιμοι.

Γιατί διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Για να ξεπεράσουμε το φόβο και την ηττοπάθεια, για να υπερβούμε τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες με τις 24ωρες απεργίες – «ντουφεκιές».

Για να ξαναπιάσουμε το νήμα του συλλογικού αγώνα

με σχέδιο, στόχους και αποτελέσματα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

– απεργιακή συγκέντρωση Αθήνας: πλατεία Κοραή 10.00 π.μ. –

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου