συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣ μαζικά και αγωνιστικά στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

 Ε΄  ΕΛΜΕ    Θεσσαλονίκης                                                                               

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί

της Χρυσής Αυγής 

ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣ μαζικά και αγωνιστικά στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

Τρίτη 6/10, 6μμ, Άγαλμα Βενιζέλου, Τετάρτη 7/10, 11.30 πμ, Άγαλμα Βενιζέλου

(στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ & ΕΛΜΕ 8-11, ΑΔΕΔΥ & ΕΔΟΘ 11-2)                                                                

Η ώρα της απόφασης στη  δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει πλέον φτάσει!

- Θα καταδικαστούν, επιτέλους, οι νεοναζί, κάτω από το βάρος του συντριπτικού αποδεικτού υλικού, ως εγκληματική οργάνωση ή θα πάρουν συγχωροχάρτι με μια απόφαση που θα τους ρίχνει στα μαλακά, όπως προκλητικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας;;;

- Θα πάνε φυλακή όλοι οι νεοναζί για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους ή θα τους δοθεί μια νέα περίοδος ασυλίας από τους μηχανισμούς του κράτους για να συνεχίσουν την δολοφονική δράση τους;;;

- Θα διαλυθεί επιτέλους η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παρίστανε το πολιτικό κόμμα ή θα της αποδοθεί επιπλέον και η κρατική χρηματοδότηση που αποφάσισε να παρακρατήσει η Βουλή, δίνοντας ξανά στη φασιστική συμμορία την δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και ν’ ανοίξει νέα γραφεία ως ορμητήρια των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου;;;

Παρά την απόπειρα τρομοκράτησης από τους νεοναζί ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, δεκάδες μάρτυρες κατέθεσαν με θάρρος, έχοντας την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοκρατικού κόσμου, των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τη συγκρότηση ταγμάτων εφόδου, από τις επιθέσεις σε μέλη του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος όπως η απόπειρα ανθρωποκτονίας μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και σε βάρος μεταναστών/προσφύγων, με τραγικότερες περιπτώσεις τη ρατσιστική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου της και τη δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν και όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.

 

Η ιδεολογία της συγκεκριμένης οργάνωσης όπλισε το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Οι σκοταδιστικές, ξενοφοβικές, ρατσιστικές αντιλήψεις και ο φασισμός καλλιεργούνται  σε Ευρώπη και Αμερική. Η αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική  της κυβέρνησης της ΝΔ και ταυτόχρονα  η αντεργατική- αντιλαϊκή επίθεση της  στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, που επιταχύνεται με την πανδημία, επωάζουν τις συνθήκες έξαρσης του εθνικισμού και του ρατσισμού. Κυβέρνηση και κεφάλαιο, με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων σε όλη την επικράτεια καλλιεργούν τον αλληλοσπαραγμό των φτωχών, για να σφάζονται οι λαοί και να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί.

 

Η δίκη μπορεί να φτάνει στο τέλος της, όμως ο αγώνας του λαού ενάντια στο φασιστικό έκτρωμα δεν σταματά. . Οι μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα κατάφεραν να τους απομονώσουν σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, ενώ συνέβαλλαν και στην εκλογική συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής. Δεν επαναπαυόμαστε! Η παραδειγματική και βαριά καταδίκη των ναζιστών της ΧΑ είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί Έχουμε τη δύναμη να θέσουμε οριστικά στο περιθώριο τόσο τη Χρυσή Αυγή όσο και κάθε λογής μεταμφιεσμένη παραφυάδα της, με μαχητικούς αγώνες που στοχεύουν στην αιτία που διαμορφώνει το έδαφος για την ανάπτυξή τους, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

 

Απαιτούμε την   τιμωρία των ναζί δολοφόνων του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα και παλεύουμε να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου  και δρουν  ενάντια σε αγωνιστές , σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και σε κάθε «διαφορετικό» άνθρωπο.

Το αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κίνημα, οι μαχόμενοι/ες αντιφασίστ(ρι)ες, οι εκπαιδευτικοί θα είναι πάντα σε εγρήγορση και αποφασιστικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού του σχολείου και της κοινωνίας μας. Για να ξεριζώσουμε τις φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις με όλες τις μορφές που εμφανίζονται και απειλούν την ανθρώπινη ζωή.

 

Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου  και απαιτούμε, για όλους τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής, την καταδίκη της ηγεσίας της. Στις 7 Οκτώβρη να ακουστεί δυνατά η  δική μας ετυμηγορία:  η καταδίκη  της Χρυσής Αυγής είναι μονόδρομος.

 

Στεκόμαστε απέναντι στους ναζί και το ρατσιστικό μίσος, στο πλάι των θυμάτων της φασιστικής βίας. Μετατρέπουμε την 7η Οκτώβρη σε ιστορική μέρα αντιφασιστικού αγώνα! Η πίεση του αντιφασιστικού κινήματος να μην αφήσει κανένα περιθώριο ξεπλύματος των ναζί. Η μόνη αποδεκτή απόφαση είναι η συνολική καταδίκη των ταγμάτων εφόδου και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!

 

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής με μια απόφαση σταθμό! Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή!
Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί. Καλούμε  σε μαζική κι αγωνιστική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και τις δράσεις στις 6/10 και στις 7/10.
Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να δηλώσει τις ώρες στάσης εργασίας που χρειάζεται ανάλογα με το πρόγραμμά του.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου