συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ: Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (22.10.2020)

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ… ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΓΙΝΑΝ

Την Πέμπτη 22/10 στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΒΟΤΕΛ ως Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ θέσαμε τα εξής:

1)      Για τις εγγραφές των μελών Σωματείων στην ΠΟΕ –ΟΤΑ τοποθετηθήκαμε υπέρ της εγγραφής του Σωματείου των μουσικών Αθήνας που είχαν κάνει αίτηση εγγραφής από το 2016 και επανήλθαν με νέα αίτηση το 2017. Ψήφισαν Κατά της εγγραφής Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ. Για τα υπόλοιπα 4 σωματεία τοποθετηθήκαμε επί της αρχής, υπέρ της συνδικαλιστικής κάλυψης και εγγραφής όλων των εργαζομένων (μόνιμοι,αορίστου, συμβασιούχοι). Επειδή δεν υπήρχε ολοκληρωμένη εισήγηση από τον οργανωτικό γραμματέα συνάδελφο Σ. Κωνσταντά ζητήσαμε να ξαναδούμε τα θέματα που οι παρατάξεις Συν Ανατροπή και ΔΑΣ επικαλέστηκαν. Ωστόσο Συνδικαλιστική Ανατροπή – ΔΑΚΕ και ΔΑΣ αναλώθηκαν σε μια συνεδριακού τύπου θεατρική παράσταση αφού οι δύο πρώτες παρατάξεις ψήφισαν υπέρ τις εγγραφής των σωματείων Σίφνου και Νομού Δήμων Κορινθίας η ΔΑΣ κατά .Αντιστράφηκαν οι όροι με τους ίδιους πρωταγωνιστές για τα σωματεία Βέλου – Βόχας και Ξυλοκάστρου. Έτσι αντιλαμβάνονται οι παρατάξεις την εγγραφή των σωματείων στην ΠΟΕ ΟΤΑ καθώς κριτήριο έχουν την σφαίρα επιρροής που νομίζουν ότι βρίσκονται στην δεδομένη στιγμή η πλειοψηφία των σωματείων αυτών. 

2)      Επισημάναμε για άλλη μια φορά την συνδικαλιστική αδράνεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρατάξεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ ,το ιδιότυπο  συνδικαλιστικό  lock down απέναντι στις απολύσεις εργαζομένων ΕΣΠΑ ( Περιστέρι-Άλιμο- Αγ.Παρασκευή ) ,στον δημαρχιακό αυταρχισμό ,στις ιδιωτικοποιήσεις ,στην προστασία των εργαζομένων από COVID – 19 κ.α. Καμία κουβέντα επίσης για τους χιλιάδες εργαζόμενους του ΟΑΕΔ που αμείβονται  κάτω και από την Σ.Σ.Ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Στην εντατικοποίηση της εργασίας δεν απαντάμε με παρακάλια για την αύξηση των υπερωριών προς τον Υπουργό Εσωτερικών   όπως  ομόφωνα οι παρατάξεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ ζήτησαν  ( Συνδ. Αντροπή,ΔΑΣ ΔΑΚΕ ,ΣΥΡΙΖΑ) αλλά με απαίτηση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να προχωρήσουν οι εργασίες. Πρότασή μας να οργανωθεί από τα σωματεία αγώνας για τα όλα αυτά τα ζητήματα.

3)      Στο ζήτημα της αξιολόγησης παρά τις παλινωδίες της ΔΑΣ και τις αυταπάτες των υπολοίπων, Συνδικαλιστική Ανατροπή –ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, για την καλύτερη αξιολόγηση, ως Αγωνιστικές ΚΙνήσεις Συσπειρώσεις στου ΟΤΑ  εμμένουμε αποφασιστικά στην πρόθεση μας να μην επιτρέψουμε τον κανιβαλισμό και τους νόμους της αγοράς   στις δημόσιες υπηρεσίες. Δεν βλέπουμε του δημότες –πολίτες ως πελάτες. Συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη ενάντια στην αξιολόγηση παρά τον εκφυλιστικό τόνο που θέλουν δώσουν οι παραπάνω παρατάξεις.

4)      Για την παράταση της λειτουργίας των οργάνων για ένα έτος τοποθετηθήκαμε αρνητικά καθώς θεωρούμε ότι αυτό θα σημαίνει την αποδοχή της κανονικότητας, της σιωπής της απαγόρευσης των συνελεύσεων ,των διαδηλώσεων και άλλων κινητοποιήσεων με την σφραγίδα του συνδικαλιστικού μας φορέα. Ψηφίσαμε την πρότασή μας για εκλογές των Σωματείων για τους αντιπροσώπους τον 4ο,5ο,60 και συνέδριο τον Ιούλιο σε ανοιχτό μεγάλο χώρο.

5)      Για το επερχόμενο νομοσχέδιο για την κατάργηση του συνδικαλισμού ( νέος Συνδικαλιστικός νόμος )ως προς αποσαφήνιση και αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζουμε ότι ψηφίσαμε την πρόταση της ΔΑΣ για απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και όχι στην εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ –ΟΤΑ όπως ήταν η πρόταση της Συνδικαλιστικής ανατροπής. Όλα αυτά που επικαλείται η πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (με το δελτίο τύπου για το Γενικό Συμβούλιο ) περί της πρότασης για συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες που είναι σωστή, ωστόσο δεν ακούστηκε καν. Άλλωστε όποτε το προτείνουμε εμείς η απάντηση είναι ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους δασκάλους – καθηγητές. Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται για την διαστρέβλωση της πραγματικότητας στην οποία κάποιοι  έχουν πάρει πτυχίο όπως επίσης και την  στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής κάποιων λίγων μέσα από τις γραμμές του συνδικαλισμού. Δεν αιφνιδιαζόμαστε ούτε πέφτουμε από τα σύννεφα. Εμείς τους ξέρουμε ,καιρός να τους μάθουν και οι υπόλοιποι. Δεν θα χάσουμε τον χρόνο μας σε ανταλλαγή ανακοινώσεων για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Κάποιοι το έχουν ως τρόπο συνδικαλιστικής δράσης. Τα προβλήματα και ο αγώνας στον δρόμο μας υποδεικνύουν με το τι πραγματικά αξίζει να ασχοληθούμε.

Ωστόσο ο  κλάδος έχει εμπειρία ,έχει μνήμη και έχει και νίκες . Όταν πήρε τον αγώνα στα χέρια του μπλόκαρε την αξιολόγηση στην πράξη, ακύρωσε την απαγόρευση προσλήψεων ,μονιμοποίησε παλιότερα συμβασιούχους. Αυτά θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτοί που διαμορφώνουν την πλειοψηφία στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

Οι εξελίξεις αυτές στο κλάδο επιβεβαιώνουν την ανάγκη ενός μαχητικού, αγωνιστικού συντονισμού όλων των εργαζόμενων από τα κάτω, με λογική πανεργατικού αγώνα με διάρκεια, με προοπτική  και κλιμάκωση. Αυτό αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιπαράθεση με την επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζομένους να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους ,να συντονιστούν και να δώσουν το δικό τους περιεχόμενο στους αγώνες . Το περιεχόμενο των πραγματικών αναγκών, της αξιοπρέπειας ,της άλλης ζωής. Δεν μας αξίζει αυτό ,αν θέλουμε να το αλλάξουμε πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη και όχι να αναθέτουμε.                               

ΑΚΙΣ-ΟΤΑ                                                          τηλ. επικοινωνίας:       6946.367.121                           ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020               

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου