συγκέντρωση

Απεργία στους ΟΤΑ την Τρίτη 24 Μαΐου: συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ένωσης Συνταξιούχων Εκπ/κών Θεσ/νίκης (ΕΣΕΘ) : Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην απολυμένη έγκυο Α. Μιχαλακάκου και στον διωκόμενο συνδικαλιστή Λ. Μαστοράκη

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης  στην απολυμένη έγκυο Α. Μιχαλακάκου και στον διωκόμενο συνδικαλιστή Λ. Μαστοράκη
Τον Νοέμβριο του 2017 ο εργοδότης της εταιρείας Vresnet, Ηρακλής Μπάμζας, με χυδαίο κυνισμό απέλυσε εργαζόμενη στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ γυρνούσε από αναρρωτική άδεια, καθώς και τρεις συναδέλφους της που την υπερασπίστηκαν.
Στη συνέχεια, σε ένα όργιο αυταρχισμού, προχώρησε σε μηνύσεις στην απολυμένη έγκυο, στο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, Λάμπρο Μαστοράκη και σε άλλα τρία μέλη του σωματείου. Το πρωτοδικείο Αθηνών πανηγυρικά δικαίωσε την εργαζόμενη, έκρινε παράνομη την απόλυση και καταδίκασε τον εργοδότη να καταβάλει αποζημίωση.
Όλον αυτόν τον καιρό, ο δικομανής κ. Μπάμζας συνέχισε τις μηνύσεις, όχι μόνο σε οποιονδήποτε τολμούσε να εκφράσει αλληλεγγύη και υποστήριξη στην απολυμένη έγκυο, αλλά σε όποιον τολμούσε απλώς να αναπαράγει την είδηση! Κατέθεσε μηνύσεις εναντίων πλήθους μελών του ΣΕΤΗΠ, μελών του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, μία σειρά άλλων σωματείων, κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων και ειδησεογραφικών μέσων και όλοι οι παραπάνω δικαιώθηκαν, είτε οι μηνύσεις μπήκαν στο αρχείο.  Μήνυσε ακόμα και το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την συμπαράστασή του στους διωκόμενους(!) και μετά από αρκετές αναβολές, η δίκη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ-Θ έχει οριστεί για 22 Σεπ. 2022.
Έχουν περάσει 4 και πλέον χρόνια και ο εργοδότης της Vresnet -ο οποίος καταδικάστηκε και από το εφετείο!- δεν έχει καταβάλει απολύτως τίποτα από τα οφειλόμενα στην Αριστέα. Αντιθέτως, συνεχίζει την εκδικητική του μανία σέρνοντας κόσμο στα δικαστήρια. Την επόμενη Παρασκευή 29 Ιουλίου, για άλλη μια φορά, δικάζεται η Αριστέα Μ. και ο Λάμπρος Μ.
Ως ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπ/κών Θεσ/νίκης (ΕΣΕΘ) είμαστε απέναντι σε αυτές τις πρακτικές εκφοβισμού που ενθαρρύνονται από το νόμο Χατζηδάκη. Ένα νόμο που έρχεται να καταργήσει κεκτημένα δεκαετιών και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους καταστέλλοντας τους αγώνες τους. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα και να συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διωκόμενο/η που αποφασίζει να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία για να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια μέχρι να παρθούν πίσω οι διώξεις και να δικαιωθεί ο αγώνας της απολυμένης εγκύου.
Ως ΔΣ της ΕΣΕΘ απαιτούμε:
  • Να σταματήσει τώρα η δίωξη του Λάμπρου Μ. και να αποσυρθεί η μήνυση
  • Να καταβληθεί άμεσα η νόμιμη αποζημίωση στην απολυμένη έγκυο Αριστέα Μ. και να αποσυρθούν οι μηνύσεις εις βάρος της.
Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 9:00 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου