συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Πανελλήνιος Σύλλογος ΕΔΙΠ ΑΕΙ: Ψήφισμα αλληλεγγύης στον φοιτητή Χρήστο Κυπραίο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΙΠ ΑΕΙ 

Έδρα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μικράς Ασίας 75, ΤΚ 

115 27, Γουδή, Κτήριο Διοίκησης Αρ. 13 (3ος όροφος) 

https://pasedip.uoa.gr 

 

Αθήνα, 28-7-2022 

Αρ.  Πρωτ... 

(To ενυπόγραφο πρωτότυπο έγγραφο τηρείται στο αρχείο του Συλλόγου) 

 

Ψήφισμα του ΔΣ 

 

Το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία μετά τις αποφυλακίσεις και αθωώσεις βιαστών και δολοφόνων φαίνεται πως αντιμετωπίζεται μόνο με βία και καταστολή. Την Παρασκευή 22/7/2022 γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη νύχτας τρόμου στα Εξάρχεια όπου τα ΜΑΤ και η ομάδα ΔΡΑΣΗ επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου και αναίτια επίθεση κατά διαδηλωτών και διαδηλωτριών που διαμαρτύρονταν για απόπειρα βιασμού που έγινε στην ίδια περιοχή. 

Τα "όργανα του νόμου και της τάξης" όπως φαίνεται από φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό βιαιοπραγούν απρόκλητα και αδιακρίτως, χυδαιολογούν, απειλούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, εισβάλουν σε καταστήματα της περιοχής τα εκκενώνουν και προσάγουν τους θαμώνες τους. Μέσα σε αυτό το όργιο καταστολής ο φοιτητής Σπύρος Κυπραίος ξυλοκοπήθηκε άγρια ακόμα και μετά την σύλληψη του με ανυπόστατες κατηγορίες ενώ μετά από αυτή παραβιάστηκαν όλα τα στοιχειώδη πρωτόκολλα που ισχύουν σε ένα δημοκρατικό καθεστώς όπως επικοινωνία με δικηγόρο και οικείους και ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του. 

Σε μια περίοδο που το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας προσβάλλεται με βάναυσο τρόπο, η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τα λαϊκά στρώματα και η νομοθετική εξουσία προκαλεί τόσο με το περιεχόμενο των έργων της όσο και με την τακτική που ακολουθεί για την επικύρωση τους, η απαγόρευση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και η βίαιη καταστολή τους μοιραία παραπέμπουν την σκέψη μας σε άλλες σκοτεινές εποχές και αντιδημοκρατικά καθεστώτα. 

             Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλογικότητες και φεμινιστικές ομάδες στα Εξάρχεια στις 22/7/2022, εξαιτίας της απόπειρας βιασμού νεαρής γυναίκας στην ίδια περιοχή.  

             Καταγγέλλουμε την απαγόρευση της πορείας και τη διάλυσή της, τον ξυλοδαρμό διαδηλωτριών και διαδηλωτών, τον απρόκλητο και άγριο ξυλοδαρμό και τη σύλληψη του φοιτητή του Φυσικού Τμήματος του ΕΚΠΑ Χρήστου Κυπραίου. 

             Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μεθόδευσε την απαγόρευση, χωρίς καμία αιτιολογία και έσπευσε να δώσει εντολή για την επίθεση των ομάδων ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ στην πορεία 

             Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον φοιτητή Χρήστο Κυπραίο και απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την απόδοση ευθυνών για τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ. 

 

Τα μέλη του ΔΣ 

Λουτράρη Ελένη 

Σάλτα Αικατερίνη 

Σερτεδάκη Αμαλία 

Μπάρκουλα Χάιδω 

Μορές Ανδρέας 

Στεφανίδου Κωνσταντίνα 

Ζούνης Πέτρος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου