συγκέντρωση

Απεργία στους ΟΤΑ την Τρίτη 24 Μαΐου: συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Δικαίωμα εγγραφής σε όλους τους μαθητές/τριες στο τμήμα επιλογή τους! Κανένας κόφτης, κανένα κλειστό τμήμα μέσα στο καλοκαίρι

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                                 Αθήνα, 01-08-2022 

Π.Κυριακού 10                                                                                                    

Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                                        

Email: belmeath@gmail.com                                         

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΈΣ/ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΤΜΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

 

Στις 29/07/22 ανακοινώθηκε από την Π.Δ.Ε. Αττικής η οριστικοποίηση τμημάτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023. Διαπιστώσαμε μεγάλες αποκλίσεις (κομμένα τμήματα) από τις προτάσεις-προβλέψεις των σχολικών μονάδων. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην οριστικοποίηση των τμημάτων τόσο νωρίς, τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν γραφτεί ακόμα.  

Διαπιστώσαμε ότι ακόμη και οριακά τμήματα της Γ΄ τάξης με 9 μαθητές με όριο τους 10 δεν βρίσκονται στη λίστα και επίσης ότι υπάρχει ακόμη και Εσπερινό ΕΠΑΛ της περιοχής μας που λειτουργεί κάθε χρόνο με πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών, με κανένα τμήμα στην Α΄ τάξη, ενώ στην Γ΄ τάξη δίνονται 6 τμήματα Γενικής παιδείας που προφανώς δεν έχουν ζητηθεί, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών που έχει απολυτήριο Λυκείου δεν παρακολουθεί μαθήματα γενικής Παιδείας.  

Γνωρίζουμε πολύ καλά από την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων πόση ταλαιπωρία υφίστανται μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολικές μονάδες μέσα από την διαδικασία του επίσημου κόφτη που έχει θεσπίσει το υπουργείο. Άδικες και επώδυνες μετακινήσεις μαθητών σε άλλη σχολική μονάδα, αναγκαστική αλλαγή στην επιλογή τομέα ή ειδικότητας, μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω της καθυστέρησης λήψης Υπουργικής Απόφασης για έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.  

Στις 1/8 αμέσως μετά την απόφαση οριστικοποίησης με τα κομμένα τμήματα στάλθηκε στα σχολεία από τη ΔΔΕ Α΄ Αθήνας έγγραφο που ζητά τα λειτουργικά κενά με κλειστά σχολεία χωρίς την ολοκλήρωση των εγγραφών. 

Οι σχολικές μονάδες πρέπει να κινηθούν στη βάση του αρχικής πρότασης τους που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες τους και να απαιτήσουν μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία να παραμείνουν ανοιχτά για τη συνέχιση των εγγραφών όλα τα τμήματα που έχουν προταθεί.  

Απαιτούμε οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα εγγραφής σε όποιο τμήμα, επιθυμούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα για τη συνέχιση των εγγραφών. Κανένα τμήμα κλειστό μέσα στο Καλοκαίρι!!! 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου