συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Πρόταση κοινού αγώνα σωματείων - Σύσκεψη Τρίτη 28.2.2023, ΕΔΟΘ, 7μμ

Πρόταση κοινού αγώνα 

…κάθε μέρα κλαίμε,
όμως υπομένουμε, μα ως πότε πια.
 

 

Συναδέλφοι/ισσες. 

 

    Πόλεμοι, μαζική φτωχοποίηση και εντεινόμενος κοινωνικός αποκλεισμός, καθηλωμένοι μισθοί, κλοπή των συντάξεων,  τρομερή ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, ανεργία, εξαθλίωση, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών,  υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, βία και καταστολή, ουσιαστική κατάργηση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, συνθέτουν τη δυστοπική πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουμε.  

    Συνάδελφοι/ισσες, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023 φέρνει  φτώχεια, ακρίβεια, φορολογία πολλών δισ. ευρώ, νέα αντιλαϊκά μέτρα, συνέχιση των περικοπών και επιδοτήσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.  

  Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι,  δεν θα δεχθούμε  να πληρώνουμε τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στα είδη λαϊκής ανάγκης, την ώρα που οι μεγάλες επιχειρήσεις  κάνουν πάρτι κερδών. 

        Με συντονισμό σωματείων συνταξιούχων και  εργαζομένων, συλλογικοτήτων αγωνιστών – επιτροπών αγώνα και συνελεύσεων να δημιουργήσουμε ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο για πανεργατικό  αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης – για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και τα αιτήματα  για Υγεία, Παιδεία, εργασία -  δημοκρατία,  στέγη, ενέργεια κλπ.  

       Όλοι μαζί,  αγωνιζόμαστε γιατί δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες στον βωμό των κερδών τους, δεν συμβιβαζόμαστε με την κοινωνική οπισθοδρόμηση. Αρνούμαστε να ζήσουμε με  μισθούς και συντάξεις φτώχειας, ελεημοσύνες, κουπόνια και επιδόματα ζητιανιάς εν μέσω κυβερνητικού οργίου επιδοτήσεων σε «φίλους», εξοπλισμούς και μηχανισμούς καταστολής.  

      Δεν αποδεχόμαστε ότι η χειροτέρευση της ζωής μας  είναι «φυσικό φαινόμενο», αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης λόγω της πανδημίας ή του πολέμου.  

     Αγωνιζόμαστε και δηλώνουμε αποφασισμένοι/ες να μην τους αφήσουμε να εξευτελίσουν τις ζωές μας  ζώντας σε κρύα σπίτια και σκοτεινές πόλεις. 

 

Τα  σωματεία των εργαζομένων και συνταξιούχων,οι  συλλογικότητες της πόλης,  ΚΑΛΟΥΜΕ σε  αγωνιστικό συντονισμό για να οργανώσουμε από κοινού την εργατική αντίσταση στα ζητήματα  

της οικονομίας, της ακρίβειας, των μισθών και συντάξεων . 

Τα παρακάτω σωματεία καλούμε σύσκεψη την ΤΡΙΤΗ 28/2 στις 7μμ  στην ΕΔΟΘ. 

 

1.  Ζ' Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. 

2.  Σύλλογος εκπ/κών Λαγκαδά 

3.  Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης 

4.  Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης 

5.  Σωματείο συνταξιούχων η <ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ> 

6.  Ένωση Συνταξιούχων Εκπ/κών Ε.Σ.Ε.Θ. 

7.  Σωματείο Βιβλιοϋπαλλήλων Θεσ/νίκης 

 

Αγωνιζόμαστε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου