συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΣΕΦΚ- Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση: 3ωρη στάση εργασίας Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου


ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση
sefk.gr / sefk@sefk.gr / 6933250297 / Λόντου 6, Αθήνα

Εδώ και τώρα ξεσηκωμός για να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση!

Στηρίζουμε τις δράσεις και την 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου με τρίωρη πρωινή στάση εργασίας 10:00 – 13:00 ως απάντηση στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος με την άμεση εφαρμογή της αντιπαιδαγωγικής και αντιεπιστημονικής ατομικής «αξιολόγησης». 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μαζικό ρεύμα υποστήριξης της αξιολόγησης, παρ' όλο που υποχρεώθηκαν να επιστρατεύουν όλο τους το οπλοστάσιο, ακόμα και με δικαστήρια. Τώρα επιδιώκουν με διαδικασίες fast track να καλύψουν το χαμένο έδαφος, διακηρύσσοντας την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί από το 1982 και τον νόμο 1304 μέχρι σήμερα, συγκρούονται μαζικά με την αξιολόγηση, με όποιον μανδύα και κυβέρνηση κι αν εμφανίζεται, απονομιμοποιώντας τις βασικές αξίες του σχολείου της αγοράς, τον ανταγωνισμό, την κατηγοριοποίηση, τη χειραγώγηση και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών. Σήμερα, μάλιστα, στρέφεται ενάντια στη νέα γενιά, εκβιάζοντας και απειλώντας την με μη μονιμοποίηση.

Η μάχη για την αξιολόγηση είναι στρατηγικής σημασίας για το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό μέσα σε αυτό και οφείλει να δοθεί για το σύνολο των εκπαιδευτικών αιτημάτων, για αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στα κέρδη τους, την αξιοβίωτη ζωή και εργασία, σε σύγκρουση με το κλίμα προεκλογικής αναμονής και κυβερνητικής εναλλαγής που καλλιεργείται αυτήν την περίοδο.

Εδώ και δεκαετίες επιδιώκουν την άλωση της εκπαίδευσης από τον νεοφιλελεύθερο σχεδιασμό τους.  Όμως  χάρη στη δυναμική του εκπαιδευτικού κινήματος που παλεύει για την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία σε ένα σχολείο που θα υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δεν τα έχουν καταφέρει. Ας αποτύχουν για άλλη μια φορά, είναι στο χέρι μας!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, της εργασίας και των δικαιωμάτων μας πρέπει να βγει έξω από τους τοίχους των σχολείων. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων και την νεολαία. Ως Σωματείο στην Ιδιωτική Εκπαίδευση στηρίζουμε και παλεύουμε για την οργάνωση ενός μαζικού, μαχητικού και νικηφόρου πανεκπαιδευτικού αγώνα μαζί με τους εκπαιδευτικούς του Δημόσιου Τομέα, μαθητές, γονείς για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία άλλωστε θα έχει αντίκτυπο και στις δικές μας ζωές. 

Το επόμενο διάστημα πρέπει να μας βρει στους δρόμους, ενωμένους απέναντι στους σχεδιασμούς τους. Χρειάζεται να ζωντανέψουν και να μαζικοποιηθούν τα σωματεία, να οργανωθούν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με μαζικές συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις για άμεση κλιμάκωση του αγώνα με πανεργατική απεργία και μαχητικές εργατικές κινητοποιήσεις!

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 15/2 στις 10:30 στα Προπύλαια στην απεργιακή πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου