συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Γ ΕΛΜΕ-Θ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ! > ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΕΣ/ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΛΜΕ


Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 9/5/2023

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ! ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

> ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ !

> ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΕΣ/ΟΙ !

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/5 ΣΤΙΣ 2.30μμ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, στην οποία υποτίθεται πως σταματούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, δίνουν εντολές για συνέχιση της επιχείρησης  ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους συμβούλους- αξιολογητές,  που ανοιχτά προωθούν την αντιεκπαιδευτική πολιτικής τους, με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων.

Παρά τις μεθοδεύσεις ΥΠΑΙΘ , διοίκησης και αξιολογητών, που  με κάποιες εξαιρέσεις ανάμεσα τους,  χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, εφαρμόζουν απαράδεκτες εν κρυπτώ διαδικασίες, πιέζουν , καθησυχάζουν , παραπλανούν, καλλιεργούν τη λογική των τετελεσμένων, ο κλάδος με τους αγώνες του και τις καθημερινές παρεμβάσεις των ΕΛΜΕ τους έχει αναγκάσει να αλλάζουν τα σχέδιά τους ,να  αναβάλουν επ' αόριστον τα χρονοδιαγράμματα τους, να σταματούν έξω από τις πόρτες των σχολείων!

Δε θα  επιτρέψουμε  να πραγματοποιηθούν τα σχέδιά τους, να προχωρήσει η  κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, το χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, να ανοίξει ο δρόμος στα αντιδραστικά σχέδια που έχουν στα συρτάρια τους από  πριμ παραγωγικότητας, κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής και υπηρεσιακής εξέλιξης, διαφοροποιήσεις στους μισθούς, απολύσεις μέχρι  αξιολόγηση των σχολείων με βάση τις επιδόσεις των μαθητών( βλ. PISA) και επιλογή σχολείου από τους γονείς!

Η αξιολόγησή τους παραπαίει και δεν προχωρά!

Η   γενικευμένη  απονομιμοποίηση της  αξιολόγησης στον κόσμο της εκπαίδευσης με δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε Α' βάθμια και Β' βάθμια, νεοδιόριστες/οι, μόνιμες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες που υπογράφουν Απεργία Αποχή, εκατοντάδες μπλόκα στους αξιολογητές να μπουν στις σχολικές μονάδες, περιοχές ολόκληρες σε όλη τη χώρα που δεν  έχει πατήσει αξιολογητής/τρια το πόδι του/της ούτε σε ένα σχολείο, δεν έχει αξιολογηθεί ούτε ένας/μία νεοδιόριστος/η.

Οι αξιολογητές σε νεοδιόριστους-ες στα σχολεία της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ  δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με εξαίρεση μια εν κρυπτώ διαδικασία,  και να μπουν στις τάξεις.

Με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής, τις κοινές παρεμβάσεις νεοδιόριστων, συναδέλφων και ΕΛΜΕ, η αξιολόγηση σταμάτησε!

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, μαζί με τους νεοδιόριστους και συναδέλφους, θα συνεχίσουμε να  σταματάμε τους αξιολογητές. Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει καμία διαδικασία αξιολόγησης, ούτε της προσυνεννόησης, ούτε της παρακολούθησης δειγματικής διδασκαλίας. Καλούμε και όσους νεοδιόριστους μπήκαν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, τώρα να τους γυρίσουν την πλάτη και να δηλώσουν την απεργία αποχή της ΟΛΜΕ. Οι νεοδιόριστοι, οι σύλλογοι και οι συνάδελφοι να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για τις συναντήσεις συμβούλων για την αξιολόγηση και από κοινού η ΕΛΜΕ, οι σύλλογοι, οι εκπαιδευτικοί και οι νεοδιόριστοι να τους σταματάμε.  Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων  να μην αποτελέσουν μέρος της άθλιας επιχείρησης παραπλάνησης και εκφοβισμού.

ΤΩΡΑ να σταματήσει κάθε αξιολογική διαδικασία !Ακώλυτη μονιμοποίηση-Να μονιμοποιηθούν ΤΩΡΑ ολες/ολοι οι νεοδιοριστες/οι, με μοναδικό κριτήριο τη συμπλήρωση της διετίας

Τo ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ απαιτούμε από τη Διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ να προχωρήσουν στη  μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Η Γ΄ ΕΛΜΕ και οι άλλες ΕΛΜΕ καταθέτουμε  εξώδικο προς τη Διεύθυνση και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ για να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στους συναδέλφους οι οποίοι παράνομα και παράτυπα δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Τώρα να μονιμοποιήσουν όλους τους νεοδιόριστους που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν διετία, εφαρμόζοντας την νομοθεσία που προβλέπει αυτή τη διαδικασία. Το εξώδικο των ΕΛΜΕ θα κατατεθεί από τον δικαστικό επιμελητή την Παρασκευή 12/5 στις 2.30μμ. Η Διεύθυνση και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ οφείλουν να παρευρίσκονται και να το παραλάβουν. Οι ΕΛΜΕ καλούμε όλους τους νεοδιόριστους και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κατάθεση του εξώδικου και να απαιτήσουμε όλοι μαζί Διεύθυνση και ΠΥΣΔΕ να βάλουν τώρα τέλος στην ομηρία των συναδέλφων.

Η Διεύθυνση εκπαίδευσης οφείλει να σταματήσει να δίνει εντολές για συνέχιση της ατομικής αξιολόγησης εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Τους έχει ήδη αποσταλεί σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ  αναφερόμενη στις ευθύνες τους. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν οι σύμβουλοι- αξιολογητές και να σταματήσουν την επιχείρηση ατομικής αξιολόγησης

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,

ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου