συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου

   Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                     Θεσσαλονίκη, 23/5/2023      
προξένου Κορομηλά 51
Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου
Καταδικάζουμε ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης συναδέλφων που έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά άλλα τέτοιου είδους που έχουν  καταγγελθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους πανελλαδικά εις βάρος εκπαιδευτικών οι οποίοι τάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με το συμφέρον του κλάδου.
Μετά την εναντίωση της εκπαιδευτικού, Ελένης Παπασταύρου, που υπηρετεί στο 14ο Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου να ανατρέπει μονομερώς τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, ακολούθησε αναφορά της διευθύντριας του σχολείου εις βάρος της για «αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά».  Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε τη διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού επιδεικνύοντας αντίστοιχη αυταρχική συμπεριφορά και προσπάθεια τρομοκράτησης, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλου» μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που διαψεύδουν όλες τις κατηγορίες.
Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.  Για να μην  αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!
Καλούμε τη ΔΟΕ να συνδράμει στη στήριξη της συναδέλφου με όλα τα μέσα!
                                                                        Για το Δ.Σ.
                                    
                        
               Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας
          Χρήστος Ζαγανίδης                              Σοφία Στεφανίδου
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου