συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταλλεργατών

 
Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης             Θεσσαλονίκη, 23/5/2023                         
προξένου Κορομηλά 51
e.elme.thess@gmail.com
 
Αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταλλεργατών
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που νέκρωσαν την Τετάρτη 17/5 τους χώρους δουλειάς, συμμετέχοντας στην απεργία των συνδικάτων μετάλλου και ναυπηγοξυλουργών, διεκδικώντας την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις επιχειρήσεις ναυπηγοεπισκευής, τους μισθούς και το δικαίωμα στην δουλειά, μέτρα υγείας και ασφάλειας, ίση αμοιβή για την ίδια εργασία ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής.
Η καθολική συμμετοχή στην απεργία, η μαζική περιφρούρησή της από τους εργαζόμενους θορύβησε την εργοδοσία των ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία με τις πλάτες και τη στήριξη της ΔΑΚΕ, προσπάθησε όχι μόνο να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, αλλά και προκλητικές προβοκάτσιες.
Η προσπάθειά τους όμως έπεσε στο κενό με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και με την αποφασιστική περιφρούρησή της. Σημειώνουμε ότι προσπάθησαν να  χρησιμοποιήσουν μετανάστες σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό,  αλλά το αρνήθηκαν .
Το παράδειγμα της οργάνωσης του αγώνα από τους μεταλλεργάτες δείχνει πως οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο έχουν ένα δρόμο: τη μαζικοποίηση των σωματείων, την οργάνωση της πάλης τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
                                                                    Για το Δ.Σ.
                                    
                        
               Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας
          Χρήστος Ζαγανίδης                              Σοφία Στεφανίδου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου