συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Η κυβέρνηση καθιερώνει την ειδικότητα της Τηλεμεταφερόμενης Αναισθησιολογίας

Η κυβέρνηση καθιερώνει την ειδικότητα της Τηλεμεταφερόμενης Αναισθησιολογίας

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 5/11/23

Οι διοικούντες την 1ης ΥΠΕ (προφανώς κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας) αιφνιδιαστικά 2/11/23 το πρωί διέταξαν τους εφημερεύοντες Αναισθησιολόγους του «Ευαγγελισμού» να καλύψουν και την «Παμμακάριστο» (6,3 km απόσταση) κατά την γενική εφημερία από 3μμ 2/11/23 ως 8 πμ 3/11/23.

Έτσι η κυβέρνηση μετά την ειδικότητα της Νομαδικής Αναισθησιολογίας που έχει ήδη καθιερωθεί (με αναγκαστικές μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο) και μετά την ειδικότητα της Εξαντλητικής Αναισθησιολογίας που επίσης έχει ήδη καθιερωθεί (με έκνομα «εντέλλεσθε» για παράνομη και εξοντωτική υπερεφημέρευση) τώρα προσπαθεί να καθιερώσει και την ειδικότητα της Τηλεμεταφερόμενης Αναισθησιολογίας. Επειδή όμως η τηλεμεταφορά ανθρώπων μέχρι τώρα υπάρχει μόνο στο Σταρ Τρεκ και όχι στην πραγματική ζωή (τα πιο πρόσφατα επιστημονικά επιτεύγματα μέχρι και σήμερα επικεντρώνονται ακόμα στην τηλεμεταφορά μόνο υποατομικών σωματιδίων) τέτοιες «διαταγές» αυτονόητα αποτελούν έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και επίσης παιδαριώδη απόπειρα μεταφόρτωσης ιατρονομικών ευθυνών σε γιατρούς μπας και μείνουν στο απυρόβλητο οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες. Ή, για να το πούμε πιο απλά, όταν στην «Παμμακάριστο» χρειαστεί επειγόντως αναισθησιολόγος (πχ επείγουσα διασωλήνωση, ανακοπή κτλ), με απόλυτη μαθηματική ακρίβεια και πέραν της οποιασδήποτε αμφιβολίας ο αναισθησιολόγος από τον «Ευαγγελισμό» θα φτάσει πολύ αργά, αφού ο ασθενής έχει πεθάνει.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνεται κατανοητό πως τα αιτήματα για μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε ΟΛΕΣ ταυτόχρονα τις κενές θέσεις με γρήγορη ενιαία πανελλαδική  διαδικασία ανά ειδικότητα με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, για μονιμοποίηση των επικουρικών, για ανθρώπινους μισθούς που συμπυκνώνονται στο σύνθημα «όλα επί δύο, διπλάσιοι μόνιμοι υγειονομικοί, διπλάσιοι μισθοί» είναι άμεσης ζωτικής σημασίας για να αποτραπεί η πλήρης λειτουργική κατάρρευση του ΕΣΥ και η ιδιωτικοποίηση των πάντων.

-        Απαιτούμε από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ να παρέμβουν άμεσα προχωρώντας και σε κάθε απαραίτητο νομικό μέτρο ενάντια σε αρμοδίους που εκθέτουν ασθενείς και γιατρούς σε κίνδυνο.

-        ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ από την ομόφωνη απόφαση της ΕΓ ΟΕΝΓΕ 1/11/23 για προειδοποιητική 48ωρη πανελλαδική απεργία 29 και 30 Νοεμβρίου με προοπτική κλιμάκωσης. Προειδοποιούμε τις κοινοβουλευτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες να μην τολμήσουν να υποβαθμίσουν (σχετικά με το πανελλαδικό συλλαλητήριο που αποφασίστηκε για 30/11 δεύτερη μέρα της απεργίας) ή και να αναιρέσουν (σχετικά με τις ημερομηνίες) την απόφαση αυτή όπως ήδη προσπαθήθηκε να γίνει κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ. Τα κομπρεμί σε επίπεδο κυβέρνησης - πολιτικών γραφείων κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΕΝ αφορούν τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς ούτε τον λαό που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη και ισότιμη περίθαλψη.

-        ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ από το αυτονόητο και κρίσιμο για την αποφυγή πλήρους κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων και ΚΥ, για την αποτροπή της πλήρους ιδιωτικοποίησης της περίθαλψης αίτημα για άμεσο διπλασιασμό του αριθμού των μόνιμων υγειονομικών και άμεσο διπλασιασμό των μισθών τους.

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου