συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στον ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΣΟΥΝΙΟΥ (φυσιολατρικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος)


 Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου», σε συνεργασία με τον  «Φορέα Εθελοντισμού Δίανθος για τη Φύση, τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό», οργανώνει Περιηγητικό Ορεινό Περίπατο (Π.Ο.Π.)

 Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Η περιήγηση αυτή παρουσιάζει φυσιολατρικό, ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ενώ περιλαμβάνει και επίσκεψη σε μεταλλευτική στοά των νεότερων χρόνων.

Η διαδρομή επάνω στα χνάρια των αρχαίων και νεότερων μεταλλωρύχων, είναι βατή για όλες τις ηλικίες, συνολικής απόστασης 6 χμ. και διάρκειας 3 περίπου ωρών. Θα περπατήσουμε μέσα στη μοναδική λαυρεωτική, χειμωνιάτικη φύση και πάνω στα χνάρια των αρχαίων και νεότερων μεταλλωρύχων, γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου καθώς και ιδιαίτερα μνημεία της αρχαίας και νεότερης μεταλλευτικής και μεταλλουργικής δραστηριότητας.

Σημείο συνάντησης το Φυτώριο Εθελοντών του Δίανθου στο Νεράκι Λαυρίου, ώρα 9.15΄ το πρωί.

ΕΔΩ  το σημείο συνάντησης  Δίανθος – Φορέας Εθελοντισμού – Χάρτες Google

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους : νερό, παπούτσια κατάλληλα για βουνό, ραβδί πεζοπορίας (και ένα κλαδί είναι κατάλληλο) και  φορτισμένο κινητό. Συνιστάται σακίδιο πλάτης που αφήνει τα χέρια ελεύθερα για τα αντικείμενά σας.

Μετά την περιήγηση έχουμε τη δυνατότητα να ξαποστάσουμε και να χαλαρώσουμε όλες, όλοι μαζί σε κάποια κοντινή ταβέρνα. Ενημερώστε εγκαίρως.

Δηλώσεις συμμετοχής στην περιήγηση με αποστολή  email & τηλεφωνικά στα μέλη του ΔΣ.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους/ισσες να στείλουν email στο syllogosksotiriou@gmail.com   δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στην περιήγηση, αριθμό ατόμων (ηλικία παιδιών αν υπάρχουν)  και σχολείο που υπηρετούν.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία, απορία, ερώτημα

Βιολέττα Πατέλη 6976372500

Τα έξοδα της περιήγησης για την ξενάγηση και την  παροχή εξοπλισμού θα καλυφθούν από το σύλλογο.

 

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό:

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου