συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΟΕΝΓΕ: Για την Πνευμονολογική Κλινική Του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 12/8/2024

Α.Π: 14009

 

ΠΡΟΣ:

ü  ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

ü  ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

ü  ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

ü  ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ 1Ης ΥΠΕ, κ. ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΟΛΓΑ

ü  ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΟΝΚ, κ. ΤΣΟΥΡΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΟ

ü  ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

ü  ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

ü  ΦΟΡΕΙΣ

ü  ΜΜΕ

 

                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΟΝΚ

 

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την σκόπιμη ιατρική υποστελέχωση της Πνευμονολογικής  Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς. Σύμφωνα με τις συναδέλφους γιατρούς του τμήματος  η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν αγνοήσει προκλητικά και επί μεγάλο χρονικό διάστημα τις εκκλήσεις των γιατρών για προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και για εφημεριακή αποφόρτιση της κλινικής ενώ διαρκώς προσπαθούν να «κουκουλώσουν» το πρόβλημα με περιστασιακές προσωρινές μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι πως η κλινική τώρα απειλείται με οριστικό κλείσιμο καθώς οι δυο εναπομείνασες  γιατροί ήδη ανακοίνωσαν πως υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Έτσι δυστυχώς επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά αυτό που επισημαίνουν από χρόνια η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ, δηλαδή πως η υποστελέχωση και η εφημεριακή υπερφόρτωση των Πνευμονολογικών Κλινικών των νοσοκομείων της Αττικής εξωθεί σε παραίτηση και τους λίγους εναπομείναντες γιατρούς.

 

Απαιτούμε την άμεση προκήρυξη όλων των απαραίτητων σύμφωνα με τις ανάγκες θέσεων μόνιμων επιμελητών κλάδου ΕΣΥ για την Πνευμονολογική Κλινική του ΓΟΝΚ και την κάλυψή τους με γρήγορη διαδικασία.

 

Απαιτούμε να σταματήσει η επικίνδυνη για τους ασθενείς τακτική των αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών από άλλα νοσοκομεία για να εφημερεύουν περιστασιακά σε κλινική που δεν γνωρίζουν το ατομικό αναμνηστικό, το ιστορικό και την πορεία νόσου των νοσηλευόμενων ασθενών.


(Επισυνάπτεται το έγγραφο των ιατρών)

 

--


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου