Η κοινωνική οργή βράζει. Η 16η Δεκεμβρίου πρέπει να μετατραπεί σε πανεργατική απεργία, σε ημέρα αποφασιστικής πολιτικής αναμέτρησης με την κυβέρνηση και συνολικά με την πολιτική των σκανδάλων, της μίζας, των εργοδοτικών και κρατικών εγκλημάτων, της συγκάλυψης των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστολής και του νέου πολεμικού και ματωμένου απ΄ τη φορολογία προϋπολογισμού, ώστε να επιτευχθούν τα υπερπλεονάσματα που επιβάλλει η αποπληρωμή χρέους και η διασφάλιση των κερδών των τραπεζών. Χαρακτηριστικό είναι ότι 21 δισ. ευρώ θα δοθούν στην πολεμική βιομηχανία, ενώ φοροαπαλλαγή 100% θα δοθεί σε όσες εταιρίες και βιομηχανίες μπουν στο πρόγραμμα SAFE (μέταλλο, ναυπηγεία κ.α.) και επενδύσουν στην οικονομία πολέμου. Επιπλέον, δώρο 300 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι εφοπλιστές για το "πρασίνισμα" του στόλου τους και αφορολόγητο πετρέλαιο για να μεταφέρουν το αμερικάνικο LNG. Ταυτόχρονα, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, η ακρίβεια καλπάζει, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, τσακίζονται οι ΣΣΕ, νομιμοποιείται η 13ωρη εργασία, ενώ μονιμοποιούνται η ελαστική και η εντατικοποιημένη εργασία, τα μεροκάματα της πείνας και του τρόμου. Οι εργαζόμενοι γίνονται σκλάβοι και οι αγρότες κολίγοι.
Στην εκπαίδευση οι ανισότητες μεγαλώνουν, η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη εκπαιδευτικών, η αδιοριστία, οι φραγμοί στην μόρφωση και ο σκοταδισμός διαλύουν τα σχολεία, ενώ υγεία, ενέργεια, νερό, μεταφορές και δημόσιες υπηρεσίες αλώνονται από εργολάβους και ιδιωτικές εταιρείες, εγχώριες και διεθνείς. Το κράτος μετράει τις αντιστάσεις και επιτίθεται σε δημοκρατικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα κουρελιάζοντας τις συνταγματικές εγγυήσεις, με εργαλεία τους μηχανισμούς καταστολής και τον ασφυκτικό έλεγχο του δικαστικού σώματος.
Όλη η κοινωνία ασφυκτιά και αναζητά οξυγόνο. Η 16η Δεκέμβρη να γίνει μέρα αφετηρίας ενός πολύμορφου απεργιακού πανεργατικού/παλλαϊκού αγώνα διαρκείας που θα σπάσει στην πράξη την τρομοκρατία της κυβέρνησης, θα ενώσει όλα τα τμήματα των εργαζομένων και τις μάχες που δίνουν μέχρι τη συνολική νίκη και ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε καθημερινά. Να αντισταθούμε παντού και με κάθε μέσο για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική, όπως αντιστάθηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ που αποφάσισαν ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τις διαγραφές φοιτητών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την φτηνή κι ευέλικτη εκπαίδευση για λίγους κι εκλεκτούς. Πιάνουμε το νήμα από τα Τέμπη και την ιστορική 28η Φλεβάρη 2025, από τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και απαίτησης για απεμπλοκή της χώρας από το δολοφονικό άρμα ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ. Από τη νεολαία και τους φοιτητές που δε σταματούν να δίνουν αγώνα απέναντι στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και τις διαγραφές, στον περήφανο αγώνα των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών, μέχρι τους αγρότες και κτηνοτρόφους του μόχθου που βρίσκονται στους δρόμους σε έναν πολυήμερο αγώνα επιβίωσης.
Αγωνιζόμαστε μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συντονισμούς, τις επιτροπές αγώνα:
Ενάντια στην πόλεμο και την πολεμική οικονομία, τα αντιλαϊκά σύμφωνα σταθερότητας και τους κόφτες της ΕΕ
Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πρώτος καθαρός κατώτατος μισθός για τον εκπαιδευτικό 1200 ευρώ, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
Για Γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας -Κατάργηση του ν.2738/1999 για τις ΣΣΕ στο δημόσιο
Για δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, με ΑΚΥΡΩΣΗ των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας σε Παιδεία, Υγεία, Δήμους, περιβάλλον, νερό, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΤΑ κλπ. Απέναντι στην απελευθέρωση της αγοράς, την λογική της ανταποδοτικότητας και κερδοφορίας των δημόσιων επιχειρήσεων.
Για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης. Κατάργηση του νέου πειθαρχικού «δικαίου» για Δ.Υ. και φοιτήτριες/ές και των νόμων της αξιολόγησης. Να σταματήσουν οι διώξεις και τα χιλιάδες πειθαρχικά στην εκπαίδευση. Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.
Για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια και την έλλειψη στέγης. Κατάργηση του ΦΠΑ και κάθε έμμεσου φόρου στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία.
Για να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της. Έξω από το σφαγείο ΕΕ-κεφαλαίου-ΝΑΤΟ
Για λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει η συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και η συμμετοχή της στη γενοκτονία.
Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του Ρεθύμνου, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες, μαθητές, μαθήτριες και γονείς στην απεργιακή κινητοποίηση στις 11.00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου. Να νοηματοδοτήσουμε την απεργία με τη συνάντησή μας στον δρόμο την ώρα της εργασίας μας. Ένα δεύτερο, και μάλιστα απογευματινό, συλλαλητήριο οδηγεί το κίνημα σε πολυδιάσπαση και υπονομεύει την απεργία. Να μη στρώσουν τα σωματεία το χαλί στην κυβέρνηση στην προσπάθειά της να «τελειώσει» με το απεργιακό δικαίωμα και τη συλλογική δράση.
Επίσης, καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους των μπλόκων του Ρεθύμνου σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, με την προοπτική της ενοποίησης του αγώνα μας, της γενίκευσης του ξεσηκωμού και της συνολικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.
Την επόμενη της απεργίας καλούμε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και τα υπόλοιπα σωματεία της πόλης να δηλώσουμε μαζικά την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπόρευσή μας με τους αγροτοκτηνοτρόφους, με μαζική παρουσία στο μπλόκο των αγροτών στις 14.30.
Καλούμε τη ΔΟΕ να βγάλει άμεσα κάλεσμα για την απεργία της 16ης Δεκέμβρη
Ούτε βήμα πίσω-Μέχρι τη νίκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου