συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Παρεμβάσεις ΔΕ: Με ΜΑΤ-ξύλο-καταστολή «υποδέχτηκε» η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς στα διόδια Πυργετού


Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά, απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς και στους σχολικούς φύλακες, της Θεσσαλονίκης, του Έβρου και της Κοζάνης να ενωθούν με τους συναδέλφους από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Αθήνα, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στα διόδια του Πυργετού. Καταγγέλλουμε τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων, που ήταν τέτοιας έντασης που προκάλεσαν κάταγμα του χεριού του συναδέλφου και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Γρηγόρη Καλομοίρη και μώλωπες και μικροτραυματισμούς σε αρκετούς άλλους. 

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν, τα συντονιστικά και οι επιτροπές των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ. Για να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες, να επαναλειτουργήσουν οι τομείς των ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν και να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους, για να μη γίνει καμία απόλυση. Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που το καταργεί. Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, από την κυβέρνηση ΝΔ – Πασοκ και είχαμε τη δεύτερη απαγορευτική απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση, μετά από αυτή την ημέρα της φιέστας υποδοχής και τη χρήση ΜΑΤ και χημικών. 


Η κυβέρνηση εγκαινιάζει την περίοδο της προεδρίας σαν μια περίοδο απαγόρευσης κάθε αντιΕΕ και αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, κάθε αγώνα διεκδίκησης που εναντιώνεται στους μνημονιακούς σχεδιασμούς και επιδιώκει την ανατροπή τους. Φοβάται την οργή που φέρνουν στην επιφάνεια οι αγώνες, φοβάται τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού αγωνιστικού μετώπου, φοβάται την ανατροπή. Γι αυτό δε διστάζει να καταλύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, να απαγορεύει και να καταστέλλει. Με μεγαλύτερη ορμή, οργάνωση κι αποφασιστικότητα, να σπάσουμε την τρομοκρατία στους δρόμους του αποφασιστικού αγώνα και του ξεσηκωμού. Να συγκρουστούμε με την πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας. 

Να τους ανατρέψουμε! Όλοι στις ΓΣ για να οργανώσουμε τη συνέχιση της πάλης μας.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ 
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ 

11/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου