συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελία της καταστολής και της σύλληψης του Π. Αντωνόπουλου από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟ ΕΜΥΔΑΣ


Ανακοίνωση ΟΛΜΕ: 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στα προπύλαια σήμερα 8/1/14, με τη δικαιολογία  ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση».
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε ήδη καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση που καλούσαν για σήμερα Τετάρτη οργανώσεις και κινήσεις ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.

Καλούμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο Πέμπτη 9/1/14, 11 π.μ. στα δικαστήρια (Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 16).

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

διαβάστε ανακοινώσεις των τοπικών ΕΛΜΕ εδώ
Ανακοίνωση ΔΟΕ
Για την επιχείρηση απαγόρευσης διαδήλωσης



Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της επιχείρησης απαγόρευσης διαδήλωσης που οργανώνεται την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, με αφορμή την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Η απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ με την αιτιολογία ότι οι οργανωτές καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές», εισάγουν ένα επικίνδυνο σκεπτικό σε σχέση με τον περιορισμό στοιχειωδών δημοκρατικών κατακτήσεων.
 Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει άμεσα την απαγόρευση που θυμίζει άλλες εποχές.
διαβάστε ανακοινώσεις των τοπικών Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ εδώ

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή εκπαιδευτικού, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα Προπύλαια χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, με τη δικαιολογία ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση» και «αντίσταση κατά της Αρχής».

    Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. καταγγέλλει επίσης  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση που καλούσαν για χθες Τετάρτη (8-1-2014) οργανώσεις και κινήσεις ενάντια σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της Ελληνικής προεδρίας.

   Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας, να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.

   Καλούμε στη Συγκέντρωση Συμπαράστασης σήμερα  Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, στις 11.00 π.μ. στα δικαστήρια (Σχολή Ευελπίδων- κτίριο 16).

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Ανακοίνωση ΠΟ ΕΜΥΔΑΣ

Ψήφισμα συμπαράστασης για τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και για το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
 Π. Αντωνόπουλο.


Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στα προπύλαια χθες 8/1/14, με τη δικαιολογία ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση». Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει συγκέντρωση, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ, με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της    ελληνικής προεδρίας και επισημαίνουμε τον κίνδυνο να καταργηθούν δημοκρατικές   ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα.

Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τα οποία παραπέμπονται σε δίκη για απεργιακές κινητοποιήσεις του 2011 στο ίδιο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους, που αντιστέκονται ενωτικά στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτική εξόντωσης του Ελληνικού λαού που επιβάλλει η συγκυβέρνηση.
Η χρονική συγκυρία των διώξεων εργαζόμενων συνδικαλιστών, με αστείες    κατηγορίες δεν είναι επίσης τυχαία. Γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση προετοιμάζει τη χαριστική βολή στο Δημόσιο βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση ακόμη  χιλιάδες εργαζόμενους, διαλύοντας δομές και υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος, προωθώντας το στρατηγικό της στόχο που είναι η πλήρης παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο αγώνας όλων των εργαζομένων δε θα λυγίσει από τις αντιδημοκρατικές αυτές πρακτικές. 
Καλούμε σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης για τον Π. Αντωνόπουλο την     Πέμπτη 9/1/14, 11 π.μ. στα δικαστήρια (Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 16) και για τους συναδέλφους από την ΠΟΕ ΟΤΑ την Παρασκευή 10/1/14 στις 12.00 το μεσημέρι στα  δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, (κτίριο 2-Αίθουσα 4), όπου θα γίνεται η  δίκη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Όχι στον αυταρχισμό και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.
Να σταματήσουν οι διώξεις των συναδέλφων.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου