συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση του Γιώργου Παπαλεξίου μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ)


Σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Ομοσπονδία μας στις 23/1/2014 για την Σύσκεψη των Ομοσπονδιών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 22/1/2014 θα ήθελα να διατυπώσω τις εξής απόψεις:
Ουδέποτε συγκλήθηκε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να συζητήσει και να ενημερώσει  για την συγκεκριμένη σύσκεψη. Τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένου και εμού, ενημερωθήκαμε για την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ δια μέσου του εν λόγω Δελτίου Τύπου, το οποίο απλά μας κοινοποιήθηκε. Καμία απόφαση δεν πάρθηκε για το περιεχόμενο και  σύνταξή του. Η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία ενός σωματείου επιβάλλει, καταρχάς, την ενημέρωση όλων των μελών του.
Η σύσταση της Ομοσπονδίας μας, όπως γνωρίζουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αλλά και αρκετοί συνάδελφοι από άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία και Ομοσπονδίες ήταν αρκετά ελπιδοφόρα, αφού επιτέλους διόρθωσε (ή τουλάχιστον επιχειρείται να διορθώσει) νοσηρές και προβληματικές καταστάσεις που σοβούσαν στην πάλε ποτέ Π.Ο.ΣΥ.Π (η Ομοσπονδία των πρώην κρατικών περιφερειών), οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις υπονόμευσαν τους αγώνες μας αλλά και την ίδια την συνδικαλιστική μας παρουσία και εκπροσώπηση.
Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό την ώρα που επίκειται ο νέος κύκλος διαθεσιμοτήτων-απολύσεων που θα αποτελειώσει, την ήδη προβληματική λειτουργία, βασικών αρμοδιοτήτων (Δασοπροστασία, Ιθαγένεια, Έκδοση Αδειών Παραμονής) των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, και θα στείλει εκατοντάδες εργαζόμενους σπίτι τους και στην ανεργία, με «προκάτ» Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Στο κάτω-κάτω υπάρχει επιτακτική ανάγκη για όλους μας (εργαζόμενοι Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα) να συμμετέχουν ενεργά στα σωματεία, στις συνελεύσεις και σε κάθε προσπάθεια Συντονισμού, έστω και αν δεν εκφράζουν πάντα την «κομματική γραμμή» μας.
24/1/2014 
Γιώργος Παπαλεξίου
Μέλος του Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου