συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Στις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων 12-13 Οκτ. ψηφίζουμε μαζικά ενωτικά Κίνημα για την Ανατροπή


ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 12 και 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !

ΣΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ : Η ΑΡΣΙ
(Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών) το ΝΥΣΤΕΡΙ - Πρωτοβουλία Γένοβα και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ αγωνιστές αυτοαπασχολούμενοι, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι νοσοκομειακοί γιατροί

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΜΕΣΑ Η ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ –ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ , ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ! ΚΑΤΩ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!


Οι εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων γίνονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμιΠαρά τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τον καταιγισμό των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας,το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο είναι μεγαλύτερο από ποτέΌμως παρ όλη την αποτυχία τους γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοιΗ πολιτική τους στάζει αίμα,φτώχειαλιτότητακαι καταστροφήΗ κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου δεν επιτίθεται άγρια μόνο στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην Ελλάδαείναιβουτηγμένη σε όλες τις πολεμικές βρωμιές του Ισραήλτων ΗΠΑ και της ΕΕ και στηρίζει τις αιματοβαμμένες εκστρατείες τους από την Γάζα και την ΜέσηΑνατολή μέχρι την Ουκρανία.

Εκεί στηρίζει τις βόμβες και τον πόλεμοεδώ στα 4 χρόνια μνημονίων και εφαρμογής της πιο άγριας αντικοινωνικής πολιτικής σπέρνει φτώχεια, καταστροφή και ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο…. Κινδυνεύει να καταντήσει κοινοτοπία, κοινή διαπίστωση πως βλέπουμε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας καταστάσεις που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας έχουμε δει!
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι με συμμάχους την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο στην μεγαλύτερη από ποτέ επίθεση στα στοιχειώδη, τα βασικά δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δημιουργούν αιματηρά πλεονάσματα πάνω στη φτώχεια, τη φορομπηξία και την εξαθλίωση του λαού. Με την τεράστια μείωση των κρατικών δαπανών , με υποδιπλασιασμό του ποσοστού του ΑΕΠ για την υγεία την τελευταία τετραετία, την άκρατη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας. Θέλουν να κάνουν όλη την κοινωνία – και την περίθαλψη – μια απέραντη ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους και ιδιοκτήτες την Ε.Ε., τις τράπεζες, το υπηρετικό πολιτικό τους προσωπικό και τους μεγαλοεπιχειρηματίες που τους βαφτίζουν «επενδυτές».

Με την πλήρη υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας (μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας , κλείσιμο των μισών τοπικών μονάδων πρώην ΙΚΑ, διάλυση του ΟΚΑΝΑ κλπ) και του ΕΣΥ (κλείσιμο 8 νοσοκομείων μέχρι τώρα, προετοιμασία για κλείσιμο ψυχιατρείων. Η ιδιωτικήδαπάνη των ασφαλισμένων για την υγεία έχει εκτιναχθεί στα ύψηΗ συμμετοχή στα φάρμακα έχει υπερδιπλασιαστεί και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εκβιάζειανοιχτά για την καθολική χρήση γεννόσημων φαρμάκων εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέρονταΙδιωτικοποιούν το ΕΣΥ με την λειτουργία των απογευματινώνιατρείων και χειρουργείων καλώντας το λαό να πληρώσει ξανά και ξανά
Αποκλείουν τη στοιχειώδη πρόσβαση στις δομές Υγείας και το φάρμακο , φτάνοντας σχεδόν στα 3 εκατομμύρια τους ανασφάλιστους στην χώρα, επαναφέροντας ψηλά τη βρεφική θνησιμότητα μετά πολλά χρόνια, εκτοξεύοντας στα ύψη τις αυτοκτονίες, επαναφέροντας ξεχασμένα λοιμώδη νοσήματα…
Στην κρίση όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Οι φαρμακοβιομηχανίες καταγράφουν ακόμη σημαντική κερδοφορία μέσω της πατέντας, της κατευθυνόμενης έρευνας για τις <<κερδοφόρες>> παθήσεις, της μίζας και της υπερτιμολόγησης τη ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στις εταιρίες αυτές εργάζονται με τους χειρότερους όρους.
Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ιδιωτική υγεία , οι πιο πιστοί σύμμαχοι της κυβερνητικής πολιτικής, κάνουν πραγματικό πάρτι κερδών! Λένε ψέματα ότι …πλήττονται από την κρίση! Με τις σκανδαλώδεις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ τους χαρίζονται πολλά εκατομμύρια ενώ η συμμετοχή των ασφαλισμένων έχει εκτιναχθεί στα ύψη την ίδια στιγμή που τα σημεία δωρεάν παροχής υπηρεσιών έχουν μειωθεί δραματικά!
Γάντι ταιριάζει σε αυτό το θλιβερό σκηνικό, το παρόν και το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων υγειονομικών. 3000 περίπου γιατροί των δομών του ΙΚΑ απολύθηκαν χωρίς καν αποζημίωση από την κυβέρνηση, βωμός στην ανάγκη για πετσόκομμα κάθε έννοιας κοινωνικής παροχής παρά τον πολύμηνο ηρωικό αγώνα διαρκείας.
Στο πλάι τους, στην ίδια μοίρα, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με το ένα κανόνι να χτυπά μετά το άλλο, με τα ληξιπρόθεσμα να καθυστερούν προκλητικά και να έρχονται στο τέλος κουτσουρεμένα, τα rebate και claw back να στέκουν σαν θηλιά λίγο πριν το οριστικό κλείσιμο…
Οι γιατροί και υπόλοιποι υγειονομικοί στον ιδιωτικό τομέα (μικρές και μεγάλες κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κλπ) εργάζονται κατά κανόνα σε συνθήκες που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Η απλήρωτη εργασία κυριαρχεί, δουλειά με το μπλοκάκι χωρίς κανένα δικαίωμα και με εξαντλητικά ωράρια , έρμαιοι στη συμμαχία κυβέρνησης και εργοδοτών , χωρίς συλλογικές συμβάσεις με το φόβο της απόλυσης πάντα παρόντα….
Την ίδια στιγμή κάποιοι( οι πλειοψηφίες σε ΙΣΑ,ΙΣΠ και ΠΙΣ αλλά και σωματεία στην ιδιωτική πρωτοβάθμια υγεία) προωθούν «κοινά μέτωπα διεκδίκησης» με τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές που σχεδόν πάντα καταλήγουν σε κακόγουστο.. ανέκδοτο πριν καν ξεκινήσουν γιατί φυσικά πάντα τα βρίσκουν με τους κολλητούς τους στην κυβέρνηση πίσω από τις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων γιατρών .
Η κυβερνητική πολιτική στα νοσοκομεία είναι καταστροφική για την υγεία του πληθυσμού.
Όλα τα νοσοκομεία λειτουργούν σε οριακό σημείο και υποβαθμίζονται είτε με τη συνεχή απειλή του κλεισίματος, είτε με το καθεστώς της συγχώνευσης, είτε γιατί πρέπει να καλύψουν τεράστιες υγειονομικές ανάγκες. Ο προϋπολογισμός για το ΕΣΥ έχει μειωθεί δραματικά, με τις λειτουργικές δαπάνες να είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2010.
Εξυπηρετώντας αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο συστήνεται «ανώνυμη εταιρία συστήματος αμοιβών νοσοκομείων» με στόχο να συγκεντρώνει τους διαθέσιμους πόρους από το κρατικό προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία και να αποφασίζει για την κατανομή τους ανάμεσα στα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία(!) ενώ αφήνεται ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο οι γιατροί του ΕΣΥ να πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Την ίδια στιγμή σχεδιάζεται η εκχώρηση κερδοφόρων πεδίων της δημόσιας υγείας (βλέπε εργαστήρια) στον ιδιωτικό τομέα μέσω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που προωθείται με την αξιολόγηση και τις διαθεσιμότητες του προσωπικού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ασθενής αναγκάζεται να πληρώσει καθώς η υγεία αντιμετωπίζεται ως πεδίο κερδοφορίας και όχι ως κοινωνικό αγαθό στο οποίο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν δωρεάν πρόσβαση. Τα 5 ευρώ των τακτικών ιατρείων, οι σχεδιασμοί για τα 25 ευρώ στην εισαγωγή που ακυρώθηκαν υπό την πίεση της λαϊκής κατακραυγής σε συνδυασμό με την κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης είναι μόνο η αρχή για τον καιάδα που ετοιμάζουν για όσους ατυχήσουν να αρρωστήσουν με νοσήματα που «κοστίζουν» και δεν έχουν να πληρώσουν.
Οι μισθοί και η αποζημίωση των εφημεριών έχουν εξευτελιστεί εντελώς με την κατάργηση του ειδικού μισθολογίου και τις προσαρμογές των μνημονίων που μας βυθίζουν στη φτώχεια μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία. Η μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών στην πλειοψηφία των γιατρών είναι το αποκορύφωμα της κλοπής, ενώ οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τους είναι πλέον μόνιμες. Η εργασία των νοσοκομειακών γιατρών έχει υπερεντατικοποιηθεί με εξαντλητικά ωράρια και καταστρατήγηση των ρεπό, ενώ καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις υλικών και φαρμάκων και την πλήρη αποδιοργάνωση των νοσοκομείων από τις ανίκανες διοικήσεις που το μόνο που τις νοιάζει είναι η μείωση του κόστους και η πλήρης υποταγή στις επιταγές της κυβέρνησης και της τρόικας.
Την ίδια στιγμή ο απαράδεκτος και προκλητικός νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων φτιάχνει μια καινούργια δεξαμενή χιλιάδων απολύσεων στο ΕΣΥ με την υποχρέωση (!) το 15% των υπαλλήλων να είναι ακατάλληλο και προς απόλυση(!). Καταργούν τη μόνιμη – σταθερή δουλειά και στο ΕΣΥ με συμβάσειςδιαρκούς ομηρείας-κινητικότητας (επικουρικοίμπλοκάκιαεποχικοί για τα νησιά κλπ).
Η κυβέρνηση έλαβε την απάντηση από τη μαζική ανυπακοή που εκδηλώθηκε σε όλο το δημόσιο αναστέλλοντας προς το παρόν τις απολύσειςΔεν εφησυχάζουμε,θεωρούμε κοινά τα προβλήματα με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και άρα κοινό τον αγώνα μαςδεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση πως δεν θαεπεκταθούν τα μέτρα και στους γιατρούς.

Οι νέοι γιατροί αντιμετωπίζουν μια ζοφερή πραγματικότητα και προοπτική. Ο χρόνος της ειδικότητας μονοπωλείται από την ατελείωτη λάντζα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ειδικευομένων να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργούνται στα νοσοκομεία με ευθύνη της κυβέρνησης, των διοικήσεων και του ιατρικού κατεστημένου. Τα εξαντλητικά ωράρια για να καλυφθούν τα κενά, η παραβίαση της χορήγησης ρεπό, ο φόρτος εργασίας που όλο και αυξάνεται και ο αυταρχισμός πολλών διευθυντών συνθέτουν την καθημερινότητα της ειδικότητας. Την ίδια στιγμή, η εκπαίδευση στα νοσοκομεία απαξιώνεται συστηματικά, και στην πραγματικότητα γίνεται προνόμιο όσων έχουν να πληρώσουν τα συνέδρια.
Ένας Γολγοθάς περιμένει και όσους τελειώνουν την ειδικότητα με την επιβίωση τότε να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Οι νέοι γιατροί έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί από τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, οι προσλήψεις στο ΕΣΥ έχουν κυριολεκτικά εκμηδενιστεί και οι επικουρικές συμβάσεις έχουν γίνει ο κανόνας. Στον ιδιωτικό τομέα επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και πενιχροί μισθοί, τα μπλοκάκια βασιλεύουν και οι διπλές και τριπλές δουλειές είναι απαραίτητες για να μπορέσει να ζήσει ένας νέος γιατρός την οικογένειά του.
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα εκατοντάδες νέοι γιατροί οδηγούνται στη μετανάστευση. Κυβέρνηση και ΕΕ -ΔΝΤ προσπαθούν να μας πείσουν ότι μόνος τρόπος για να διεκδικήσεις σήμερα αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής είναι να μεταναστεύσεις. Από κοντά και ο ΙΣΑ που διαθέτει ειδικό γραφείο για την ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με την ανοχή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας βάζει την ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των νέων γιατρών.
Απέναντι στην απελπισία, την ανασφάλεια, τον ανταγωνισμό, και τον εξευτελισμό της εργασίας μας οι νέοι γιατροί μπορούμε να προτάξουμε την πάλη μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας. Για μισθούς και συνθήκες εργασίας που δε θα μας εξοντώνουν. Για μία εκπαίδευση που δε θα είναι των φαρμακευτικών και των εταιρειών είτε ανύπαρκτη, αλλά θα προσφέρει επιστημονική γνώση σε όλους τους νέους γιατρούς με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους ασθενείς.

Κάποιοι, ωστόσο, επιμένουν να μην βλέπουν πως τα προβλήματα είναι κοινά και άρα κοινός και ο αγώνας στηρίζοντας έτσι τη λαομίσητη κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Ας δούμε τα πράγματα λίγο ουσιαστικότερα: Θεμελιώδης στρατηγική της κυρίαρχης τάξης στην Ελλάδα, των κυβερνήσεων και των ξένων τοποτηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ είναι η πλήρης παράδοση του δημόσιου συστήματος υγείας στα ιδιωτικά κεφάλαια, το «άνοιγμα στην αγορά», όπως το λένε πιο εύσχημα. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη δημόσια υγεία. Οι πολυεθνικές, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές και τα μεγάλα funds, διψάνε για «επενδύσεις».
Για να το πετύχουν αυτό, οι κυβερνήσεις του μνημονίου και των επιχειρηματιών, τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολλοί πρόθυμοι συνεταίροι τους (Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, Τζήμερος και άλλοι), πάντα με την καθοδήγηση του ευρωσφαγείου των Βρυξελλών, νομοθετούν αδιάκοπα – κάποιες φορές και με τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή – μια σειρά αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, μια αλυσίδα μέτρων εφαρμογής της παραπάνω στρατηγικής
Η καταδίκη του χρηματισμού των γιατρών για παράδειγμα από τους υπουργούς της κυβέρνησης (Βορίδης, Γεωργιάδης και σία) είναι καθαρά προσχηματική. Η κυβέρνηση αυτή, αλλά και οι συγκεκριμένοι υπουργοί κάνουν το παν για να φέρουν το χρηματισμό, την ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματικότητα στην περίθαλψη. Νόμιμα, πάνω στο τραπέζι, με έγκυρα και όχι προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Καταδίκασαν τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ να μένουν χωρίς υλικά, φάρμακα, χειρουργεία, κλίνες ΜΕΘ, υγειονομικό προσωπικό και γιατρούς.. Και θα έκαναν πολύ περισσότερα αν δεν αντιδρούσε το υγειονομικό κίνημα και η κοινωνία.
Προωθούν όμως και κάτι πολύ χειρότερο. Εκβιάζουν ανοιχτά τον κόσμο «στο να μάθει να πληρώνει, γιατί το κράτος έχει χρεοκοπήσει», όπως ομολογούν κυνικά. Στέλνουν βέβαια από την άλλη μεριά - με «εντολή Σαμαρά» - κρατική πελατεία και φρέσκο κρατικό χρήμα από τους φορολογούμενους πολίτες και τις ασφαλιστικές τους εισφορές στους ιδιωτικούς ομίλους υγείας και τις διαγνωστικές αλυσίδες, αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εξυπηρετηθούν αρκετοί ασθενείς στο ΕΣΥ, έτσι όπως το κατάντησαν. Κατά τ’ άλλα το κράτος έχει χρεοκοπήσει.




ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ;;

Ο πολύμηνος αγώνας διαρκείας των γιατρών των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) ενάντια στο «μαύρο» στον ΕΟΠΥΥ κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ αποτέλεσε ένα ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα αγώνα και ανατροπής της άθλιας πολιτικής κυβέρνησης ,ΕΕ και ΔΝΤ.
Με καθολική συμμετοχή, δεκάδες μαζικότατες γενικές συνελεύσεις έδωσε μαθήματα ανυπακοής και ανυποχώρητου αγώνα παρά τις επίμονες προσπάθειες του κυβερνητικού συνδικαλισμού να εγκλωβίσει τον αγώνα στα στενά πλαίσια αντιπαράθεσης με τον έτσι και αλλιώς ανεκδιήγητο Υπουργό Υγείας.
Οι δυνάμεις του ενωτικού κινήματος (ΑΡΣΙ, ΝΥΣΤΕΡΙ, ανένταχτοι και συνεργαζόμενοι), δώσαμε την μάχη για έναν πανυγειονομικό απεργιακό ξεσηκωμό διαρκείας .Τονίσαμε με κάθε τρόπο την ανάγκη να συνδεθεί ο αγώνας με την πάλη για δωρεάν υψηλής ποιότητας υγείας στην λαϊκή και εργατική πλειοψηφία που πλήττεται βάναυσα από την κατάρρευση της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας. Οργανώσαμε μαζί με άλλες τοπικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, δεκάδες συγκεντρώσεις και δράσεις υπεράσπισης του κοινωνικού δικαιώματος ισότιμης πρόσβασης στην υγεία.
Σε κάθε παρουσία μας , ξεχωρίζαμε την αυταπόδεικτη ανάγκη ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ του αγώνα:
Πρώτα και κύρια με τους γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και με τους γιατρούς- συμβεβλημένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με το ΕΟΠΥΥ τονίζοντας πως η μοίρα της επαγγελματικής εξαθλίωσης είναι κοινή. Με τεράστια ευθύνη του ΙΣΑ αλλά και της ΕΝΥ- ΕΟΠΥΥ δεν προκηρύχθηκε ΚΑΜΜΙΑ δράση συμπαράστασης.
Στο δρόμο που έχει ανοίξει το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων νοσοκομείων Αττικής (αλλά και αντίστοιχες προσπάθειες πανελλαδικά από τα νησιά και την Ικαρία μέχρι την Πελοπόννησο και τους Μολάους) , σαν μια προσπάθεια απάντησης στην αδράνεια της γραφειοκρατίας αλλά και σαν παράδειγμα, μέχρι και πανελλαδικά συντονισμένης δράσης, προτείναμε ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ με τους υπόλοιπους γιατρούς και υγειονομικούς και ΕΠΙΜΕΝΑΜΕ ότι πίσω από την ψευδεπίγραφη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση κρύβονται χιλιάδες απολύσεις , πλήρης απαξίωση και ακόμη πιο μεγάλη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα υγείας.

Τονίζαμε την ανάγκη για κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους που πετιούνται στο δρόμο από Σαμαρά, Βενιζέλο και Ευρωπαϊκή Ένωση (διοικητικοί ΑΕΙ, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί , καθαρίστριες ΥΠ.ΟΙΚ κλπ) Εργαζόμενοι που διαψεύδοντας τις «εξ αριστερών και εκ δεξιών Κασσάνδρες» έδωσαν και συνεχίζουννα δίνουν την μάχη με την κυβέρνηση τις τροϊκες και τα μνημόνιαΑπό την Cosco και τους εργάτες γης της Μανωλάδας μέχρι τις καθαρίστριεςαλλά και το κύμαανυπακοής που έχει πλημμυρίσει το δημόσιο στριμώχνοντας την κυβέρνηση στα στενάη εργατική αντίσταση συνεχίζει να δείχνει το δρόμο προς την ανατροπήΤοπέρασμα από τις 24ωρες απεργίες σε απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια έστω σε συγκεκριμένους κλάδους αλλά και με νέες μορφές όπως η κατάληψη και οεργατικός έλεγχος στην ΕΡΤείναι το νήμα που πρέπει να πιάσουμε και εμείς οι υγειονομικοί.

Δυστυχώς αυτή η κεντρικής σημασίας κατεύθυνση για ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ δεν επικράτησε στον αγώνα. Ευθύνες για αυτό υπάρχουν στις παρατάξεις που εγκλώβισαν τελικά τον αγώνα σε πολύ χαμηλές προσδοκίες με αδύνατα όπλα και άσφαιρη πολιτική κατεύθυνση .
Γενικότερα το κίνημα των γιατρών έχει σοβαρές αδυναμίεςγια αυτό και δεν μπορεί να ανατρέψει κυρίαρχες επιλογές και σπέρνει απογοήτευση και ηττοπάθεια.Και ευθύνες δεν έχουν μόνο οι κυβερνητικές πλειοψηφίες στους Ιατρικούς Συλλόγους και οι παρατάξεις που έμμεσα ή άμεσα αποδέχονται τα ιδεολογήματα τωνμνημονίων .Ευθύνες έχουν και οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στο χώρο της υγείας γιατί οι μεν σπέρνουν αυταπάτες πως τάχα με μιακυβερνητική εναλλαγή θα τελειώσουμε με τα μνημόνιαμέσα στο ευρώτις δανειακές συμβάσεις κι την ΕΕ με ανέγγιχτα τα συμφέροντα του κεφάλαοιυ. Και οι δεγιατί «αναβάλλουν» την ανάγκη για συνολική ρήξη και ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής από μια μεγάλη παλλαϊκή συμμαχία στο άγνωστο μέλλον κοιτώνταςαυτιστικά το μικροκομματικό συμφέρον.
Το ιατρικό κίνημα όπως αυτό καθορίζεται από τις γνωστές πλειοψηφίες δείχνει να θέλει να γλιτώσεινα εξαιρεθεί από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις;Παρακαλώντας ή ζητιανεύοντας τον εκάστοτε υπουργό….
Να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρηΑπό τη μια να καταγγέλλει τις πολυεθνικές αλυσίδες και από την άλλη να μην παλεύει για δημόσιο σύστημαυγείας ικανό να καλύψει τις τεράστιες υγειονομικές ανάγκες και να προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση στους υγειονομικούς,

Το κίνημα των γιατρών και συνολικά των υγειονομικών πρέπει να αναμετρηθεί στα ίσα και με στρατηγικό βάθος με την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική και όχι να δίνει «μάχη σημείων» ή να ασκείται σε κοινοβουλευτικές πιρουέτες των συνδικαλιστών – βουλευτών και κομματαρχών. Μόνο όταν μπούμε στα βαθιά νερά της κοινωνικής καταπίεσης, στους φτωχούς και αδικημένους αυτού του άδικου κόσμου, θα καταλάβουμε την οργή τους, το παράπονό τους, τον κλονισμό του σεβασμού τους απέναντι μας. Θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πιο αξιόπιστα, περήφανα και μαχητικά, όχι με μισόλογα και μεμψιμοιρίες, μαζί με το λαό μας και όχι αφ’ υψηλού, μια πραγματική δημόσια υγεία, να κατακτήσουμε τα εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα που αξίζουμε. Για να ανατρέψουμε το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ.


ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΑ,ΙΣΠ ΚΑΙ ΠΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ »

Στις διαπιστώσεις δεν τα πάνε και άσχημα… Συχνές ανακοινώσεις για τη θλιβερή κατάσταση στην υγεία και τους γιατρούς χωρίς καμία κουβέντα για τις αιτίες και την προφανή ανάγκη ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής.
Σε ποια από τις βασικές πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής στάθηκε πραγματικό εμπόδιο η πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ (ΔΗΚΙ) ; Σε καμίαΠοιο το ουσιαστικό αντίκτυπο της, χωρίς όρια, προσωπικής προβολής του προέδρου στα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα της υγείας και της επαγγελματικής θέσης των γιατρών;
Ο νόμος για την πλήρη «απελευθέρωση» -αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος πέρασε χωρίς «να ανοίξει μύτη» με ευθύνη της ΔΗΚΙ, παραδίδοντας οριστικά τηνάσκηση της ιατρικής στο μεγάλο κεφάλαιο.
Στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) και του ΕΟΠΥΥ αποδέχονται το βασικό επιχείρημα της έλλειψης πόρων και διαγωνίζονται σε προτάσεις μέσα στο στενό κορσέ της ασφυκτικής υποχρηματοδότησης του οργανισμού και όταν μιλούν για αυξήσεις δεν το συνδέουν με την ανάγκη συνολικών αλλαγών.
Παρουσιάζουν σαν βασικό αίτημα την κεντρική κατεύθυνση του νόμου για την ΠΦΥ , τους κλειστούς σφαιρικούς προϋπολογισμούς που εδραιώνουν τον οικονομικό στραγγαλισμό του οργανισμού , αποδέχονται τη λογική της ανταποδοτικότητας και την πλήρη υποταγή στους νόμους της αγοράς.
Στηρίζουν την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας όταν προτείνουν την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.Απολογούνται και περιορίζονται στην αναγκαία υπεράσπιση των γιατρών που κατηγορούνται άδικα για υπερσυνταγογράφηση αντί να καταγγέλλουν ανοικτά την κυβέρνηση πως είναι υπεύθυνη για την ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο φάρμακο.
Πρέπει ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ και να απαιτήσουν ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι σκανδαλώδεις συμβάσεις με τους επιχειρηματικούς ομίλους της ιδιωτικής υγείας που βουλιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Παρά το μπαράζ δικαστικών προσφυγών αποδέχθηκαν ουσιαστικά τα rebate και clawback που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο χιλιάδων ιατρείων και διαγνωστικών εργαστηρίων. Στη λογική βγάζουμε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας κάνουμε και καμιά δικαστική προσφυγή αλλά στο τέλος αποδεχόμαστε τα πάντα , προχώρησαν μέσω της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ) σε ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ διαδικασίας ελέγχου των δαπανών από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες (ΙΕΕ) σαν όρο για την καταβολή των δεδουλευμένων και μάλιστα επί πληρωμή!
Την ίδια στιγμή μέσω της ΠΕΔ ή της ΕΝΥ-ΕΟΠΥΥ εκτυλίσσεται στις πλάτες των γιατρών ένας άνευ οποιασδήποτε πολιτικής ουσίας , ενδοπαραταξιακός διαγκωνισμός (ΔΗΚΙ,ΝΙΚΙ στον ΙΣΑ) στηρίζοντας με διάφορες αποχρώσεις την ουσία της απάνθρωπης κυβερνητικής πολιτικής. Για παράδειγμα , τι σημασία έχει ποιος θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ όταν όλοι συμφωνούν να μην θιχτεί στο ελάχιστο ο πετσοκομμένος προϋπολογισμός του οργανισμού ;
Η κατάντια του ΤΣΑΥ με τη λεηλασία των αποθεματικών και την απαράδεκτη λειτουργία του δεν οφείλεται μόνο στις προσωπικές ευθύνες της διοίκησης του( πουορίστηκαν από τη γνωστή πλειοψηφία του ΠΙΣ ) . Είναι αποτέλεσμα πρώτα και κύρια της άγριας αντιασφαλιστικής κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων πουδιαλύουν στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους και των δανειστών κάθε έννοια κοινωνικής παροχήςΗ πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ (ΔΗΚΙεπιμένει στηναλλαγή του προέδρου που προέρχεται από την ίδια παράταξη και παραγγέλνει έρευνες και εισηγήσεις για ίδρυση επαγγελματικού ταμείου ασφάλισης .
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε τέτοια σκέψη γιατί δεν βάζει στην πρώτη γραμμή την πάλη για την σωτηρία του ΤΣΑΥτην μάχη για την καταπολέμηση τηςπροκλητικής εισφοροδιαφυγής από τους εργοδότες την καταγγελία της ανύπαρκτης κρατικής χρηματοδότησηςΕισάγει τη λογική της ιδιωτικής ασφάλισης , τηςανταποδοτικότητας όταν δεν διαφέρει σε τίποτα από μια επένδυση στο «ασφαλές» χρηματοπιστωτικό σύστημα …..

Το ιατρείο κοινωνικής αποστολής του ΙΣΑ, σε συνεργασία με την αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη στήριξη μεγάλων συγκροτημάτων ΜΜΕ και της φαρμακευτικής βιομηχανίας, προωθεί μια μορφή αλληλεγγύης, η οποία στηριζεται στη λογική της φιλανθρωπίας και της ελεημοσύνης των «αναξιοπαθούντων».
Τα κοινωνικά δικαιώματα όμως δεν προστατεύονται με δημόσιες σχέσεις και προσωπικές εξυπηρετήσεις. Και κυρίως σε αυτήν την προσπάθεια δεν μπορεί να έχεις μαζί θύτες και θύματα…. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα ΜΜΕ στηρίζουν ΑΠΟΛΥΤΑ τις κυβερνήσεις και τις μνημονιακές δεσμεύσεις- λαιμητόμο στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Απορρίπτουμε την ελεημοσύνη τους! Η πιο ουσιαστική συνεισφορά του ΙΣΑ στις συνέπειες του κοινωνικού αρμαγεδδώνα στην υγεία της κοινωνικής πλειοψηφίας θα έπρεπε να ήταν η πάλη για την κατάργηση της πολιτικής που γεννά αυτά τα θλιβερά φαινόμενα. Ο συντονισμένος αγώνας για απαίτηση ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ να έχει ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο φάρμακο και την περίθαλψη.
Το Ενωτκό Κίνημα για την Ανατροπή συμμετέχει σε κάθε μορφή ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ιατρικής υπηρεσίας, αλλά στοχεύει στον ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, στο να γίνει ο αγώνας για την υγεία υπόθεση όλου τουλαούΜάχεται για ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΝΕΡΓΩΝ , ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ, ΣΕ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ!


ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΕΕ,ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Στα τελευταία 4 χρόνια άλλαξαν κυβερνήσεις, υπουργοί Υγείας , η πολιτική όμως ίδια . Επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Στο στοιχειώδες δικαίωμα του λαού για ισότιμη πρόσβαση στις δομές πρόληψης και υγείας, στον εξαναγκασμό μιας ολόκληρης γενιάς γιατρών στην μετανάστευση, στη μετατροπή του φαρμάκου σε είδος πολυτελείας με συμμετοχή των ασφαλισμένων στα ύψη…
Μας λένε συχνά : Δεν υπάρχει άλλος δρόμος , χώρος για άλλη πολιτική στην υγεία και στην κοινωνία. Η χώρα χρεοκόπησε – και σε αυτό φταίει η …. νοοτροπία του Έλληνα γιατρού και εργαζόμενου και η μόνη λύση είναι οι δανειστές και η τρόικα! Μας καταδικάζουν σε μόνιμη λιτότητα, αδιάκοπα μνημόνια , φτώχεια, ανεργία και επιστροφή στο …. 1950.
Εμείς δεν κρύβουμε τις απόψεις μας για την πραγματική αιτία των προβλημάτων. Απορρίπτουμε τα αποτυχημένα ιδεολογήματα πως η πολιτική δεν έχει σχέση με την οργανωμένη υπεράσπιση του λαϊκού συμφέροντος για ΔΩΡΕΑΝ , ΙΣΗ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και της επαγγελματικής θέσης των γιατρών , ιδιαίτερα των νέων, των άνεργων , των ειδικευόμενων και τίμιων ειδικευμένων καθώς και της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων γιατρών. Γιατί αυτό είναι για μας συνδικαλισμός και στο όνομα αυτού θέλει να πλήξει η συμμαχία ΕΕ, κεφαλαίου και κυβέρνησης κάθε έννοια δημοκρατικής ελευθερίας .
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους άλλους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους και το λαό για την ανατροπή της πολιτικής του μεσαίωνα , έξω από ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση!


ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ:

1.      Λεφτά για την δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψηαύξηση της χρηματοδότησης απο τον προυπολογισμό στα αναγκαία επίπεδα που απαιτούν οισημερινές τεράστιες κοινωνικές ανάγκες
2.      Άμεσα μέτρα για την ανεργία και το κύμα μετανάστευσης των νέων γιατρών. Να ανοίξουν άμεσα και κόντρα στις μνημονιακές δεσμεύσεις χιλιάδες νέες θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ σε μια εποχή που είναι αναγκαία η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας ικανού να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που γεννά η ανθρωπιστική κρίση.
3.      Να καταργηθεί στην πράξη, στο δρόμο, στον αγώνα ο άθλιος νόμος για την αξιολόγηση που οδηγεί σε χιλιάδες νέες απολύσεις. Καμιά εμπιστοσύνη πως δεν θα επεκταθεί και στους γιατρούς
4.      Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ το αίσχος της απλήρωτης εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Από τις απλήρωτες εφημερίες στο ΕΣΥ και τα δεδουλευμένα στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμής στις περισσότερες μικρές και μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα
5.      Συλλογικές συμβάσεις εργασίας ΠΑΝΤΟΥ! Που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς αποδοχές κόντρα στους προϋπολογισμούς- σφαγεία των μνημονίων και της ΕΕ. Στο ΕΣΥ , στον ΕΟΠΥΥ και στον ιδιωτικό τομέα .ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑΑπορρίπτουμε το ψευτοδίλημμα πάγια αντιμισθία ή «κατά πράξη και περίπτωση» στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και την κωμωδία ποιος θα υπογράψει η ΠΕΔ ή η ΕΝΥ- ΕΟΠΥΥ. Οι διαπραγματεύσεις να γίνουν από αιρετές και ανακλητές επιτροπές.
6.      Δεν αποδεχόμαστε την προκλητική πρόταση του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών(ΣΕΚ , μεγάλες ιδιωτικές κλινικές) για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) με νέα μείωση 15% στους μισθούς των μισθωτών γιατρών σε σχέση με το 2012 (που η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ είχε υπογράψει πραξικοπηματικά μειώσεις 15%). Απαιτούμε νέα ΣΣΕ με αποδοχές σύμφωνα με την σύμβαση του 2009 και την διαιτητική απόφαση του 2011 με την προϋπόθεση οι ιατρικές αμοιβές να ακολουθούν των υπολοίπων του κλάδου ΠΕ. Παλεύουμε για ένταξη στη ΣΣΕ με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν, των γιατρών (που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία) που αμείβονται με μπλοκάκι (ΑΠΥ).
7.      Μέτωπο κατά των απολύσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας ! Μοναδική μας δύναμη ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ! Να επαναπροσληφθούν ΟΛΟΙ οι απολυθέντες ,χωρίς αποζημίωση ,από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Να λυθεί άμεσα το θέμα των Επιμελητών Β στο ΕΣΥ με πενταετή θητεία που κινδυνεύουν με απόλυση με πρόσχημα νομικά κενά έξω από την κατεύθυνση της σύμβασης της ΟΕΝΓΕ το 2008.
8.      Συναγερμός με άμεσα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση! Όλοι οι κάτοικοι της χώρας φτωχοί, άνεργοι, ανασφάλιστοι , μετανάστες να έχουν ΙΣΟΤΙΜΗ πρόσβαση στις δομές υγείας. Από την πρόληψη μέχρι την τριτοβάθμια περίθαλψη και αποκατάσταση. Κανένα παιδί ανεμβολίαστο. Άμεσες δράσεις για τις ομάδες υψηλού κινδύνου (ψυχικά πάσχοντες, τοξικομανείς κλπ ). Κατάργηση της ασφαλιστικής ικανότητας για πρόσβαση στο φάρμακο, κατάργηση της συμμετοχής. Απορρίπτουμε ως απαράδεκτη τη θέση του ΙΣΑ για εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή στο φάρμακο και την περίθαλψη
9.      Ταξική κοινωνική αλληλεγγύη . Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία . Είναι αγώνας για την διασφάλιση του δικαιώματος στην υγεία τωνσυμπολιτών μας που χειμάζονται από την κοινωνική κρίσηγια την αποκάλυψη των τεράστιων υγειονομικών προβλημάτων του λαού και των αιτών που ταγεννούνγια να πάρει τελικά ο ίδιος ο λαός στα χέρια του την υπόθεση της προάσπισης της δημόσιας υγείαςΑπορρίπτουμε τα κροκοδείλια δάκρυα της «απέναντι όχθης» Δεν νομιμοποιούμε την «βοήθεια» του κεφάλαιου και των μεγάλων ΜΜΕ. Στον αγώνα μας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής δεν είναι σύμμαχοί μας. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.
10.  Ενάντια στις αντιδραστικές ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά και στις προσπάθειες των ναζιστών να βάλουνε πόδι στην υγεία και στανοσοκομείαΣτηρίζουμε το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Ξέρουμε καλά πως ο αγώνας μας είναι δύσκολος. Απορρίπτουμε τις λογικές ανάθεσης, της παρατεταμένης εκλογικής αναμονής και αποχαύνωσης που σπέρνουν αυταπάτες πως τάχα με μια κυβερνητική εναλλαγή χωρίς να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης από ευρώ και ΕΕ θα ανασάνει ο λαός μας. Ούτε αναβάλλουμε στο αόριστο και άγνωστο μέλλον την μάχη για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας προσκολλημένοι σε αποτυχημένα μοντέλα κοινωνικής οργάνωσης.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ!
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ, ΕΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!


ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Συμμετέχουν : ΑΡΣΙ ( Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών) το ΝΥΣΤΕΡΙ - Πρωτοβουλία Γένοβα και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ αγωνιστές ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι νοσοκομειακοί γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου