συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία για τα ιδιωτικά χειρουργεία και τα ΜΑΤ στο Γ.Ν. Ευαγγελισμός

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη νέα επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Χθες, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, στα εγκαίνια της νέας χειρουργικής πτέρυγας στον «Ευαγγελισμό», παρόντος του Υπουργού Υγείας, υπήρξε αναίτια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των υγειονομικών που διαδήλωναν για την απαξίωση της δημόσιας υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις τραυματίες διαδηλωτές, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε με κάταγμα στο μετατάρσιο στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου. Οι άλλοι δύο υπέστησαν κάκωση στο γόνατο και θλάση στον ώμο αντίστοιχα.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, καταγγέλλει ότι τα νέα χειρουργεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το υπάρχον προσωπικό που σήμερα βιώνει απάνθρωπες συνθήκες εργασίας λόγω των τρομερών ελλείψεων και της υποστελέχωσης.
Η χθεσινή βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στον «Ευαγγελισμό» συνέπεσε με την για τρίτη φορά αναβολή της δίκης των 18 αστυνομικών – επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ που κατηγορούνται για τις βίαιες επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών - διαδηλωτών, στις 29 και 30 Ιούνιου του 2011, στις μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις κατά του Μεσοπρόθεσμου. Και ήταν φυσικό να αναβληθεί, όταν είχε αριθμό πινακίου... 90!!! Η νέα δίκη θα γίνει περίπου ένα χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2015. Αν αυτό δεν είναι προσπάθεια συγκάλυψης, εάν δεν είναι προσπάθεια για να πάει στο αρχείο η υπόθεση, τότε τι είναι;

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν αιφνιδιάζεται από τέτοια φαινόμενα. Γνωρίζει πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες, πολίτες, μια μνημονιακή συγκυβέρνηση και μια δικαιοσύνη, που εξυπηρετεί την κυβερνητική πολιτική, την τρόικα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η συγκυβέρνηση, με την αρωγή της Δικαιοσύνης, ντύνει στο «χακί» τους απεργούς εργαζομένους, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, αλλά όσον αφορά στην κρατική αυθαιρεσία και βιαιότητα... ποιεί τη νήσσαν.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου