συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΜΕ: Σχετικά με τη συγκρότηση τμημάτων ειδικότητας στη Β' τάξη των ΕΠΑΛ


Με την Υπουργικά Απόφαση 100637/Γ2 (ΦΕΚ 891 τ. Β 11-7-14), περιορίζεται η δυνατότητα συγκρότησης τμημάτων ειδικότητας στη Β' τάξη των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα αυξάνεται ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που απαιτείται για τη συγκρότησή τους και συνδέεται με τον αριθμό των τμημάτων γενικής παιδείας που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ.

Με αυτό τον τρόπο πολλά σχολεία δεν θα μπορέσουν να συγκροτήσουν τμήματα ειδικότητας και θα συρρικνωθούν. Οι μαθητές θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολική μονάδα ή ειδικότητα. Στερείται έτσι ουσιαστικά από τους μαθητές η δυνατότητα επιλογής ειδικότητας.

Είναι φανερό ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ε.Ε., που υλοποιείται και με το ν.4186/13, η επαγγελματική εκπαίδευση υποβαθμίζεται συνεχώς, δίνει τη θέση της στη φτηνή κατάρτιση και τη μαθητεία. Αφού κατάργησαν τομείς και ειδικότητες, απομάκρυναν βίαια χιλιάδες συνάδελφούς μας από τα σχολεία με τις διαθεσιμότητες- απολύσεις, τώρα βάζουν και νέα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών με την Υπουργικά Απόφαση 100637/Γ2.

Ζητάμε την ακύρωση και αυτής της απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας.

Να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ειδικότητας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιλογές των μαθητών.

 

Για το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου