συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σωμ. Εργ. Ευαγγελισμού: Αυτοί με ΜΑΤ και με τρομοκρατία κι εμείς με το λαό για δωρεάν υγεία!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΑΤ και ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
κι ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!
  • Χαιρετίζουμε τη χτεσινή (16/9) αγωνιστική κινητοποίηση των εκατοντάδων συναδέλφων του νοσοκομείου, ασθενών & των συνοδών τους, εργαζόμενων από άλλα νοσοκομεία, καθώς και λαϊκών επιτροπών από τις γειτονιές του κέντρου που διεκδίκησαν με μια φωνή ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλους!
  • Καταγγέλλουμε τη «φιέστα» που οργανώθηκε ενόψει των εγκαινίων των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού και που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα τρομοκρατίας με ισχυρή παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ, με συμμετοχή πολλών διευθυντικών στελεχών όλων των υπηρεσιών αλλά και κουστωδία ολόκληρη από κυβερνητικούς συνδικαλιστές και εκπροσώπους εταιρειών!!
Έγκαιρα, καταγγείλαμε με ατράνταχτα επιχειρήματα, την εγκληματική έλλειψη προσωπικού, την προώθηση προσλήψεων με «μπλοκάκι» και τη μεθοδευμένη εκχώρηση των νέων χειρουργείων για «ιδιωτική χρήση». Με την κινητοποίησή μας διατρανώσαμε δύο βασικά αιτήματα:
1. Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (κυρίως νοσηλευτικού αλλά κ.ά. ειδικοτήτων) προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι νέες υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες με ασφάλεια για εργαζόμενους κι ασθενείς.
2. Την πλήρη λειτουργία τους δωρεάν προς όφελος του λαού με μόνο «εισιτήριο» την πάθηση και τις ανάγκες των ασθενών!
Η κυβέρνηση και η Διοίκηση είχαν ανακοινώσει από μέρες ότι τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τελικά, δεν μας έκανε την τιμή (!!) αποφεύγοντας να έρθει «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους εργαζόμενους. Τον εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας που και αυτός φρόντισε με κάθε τρόπο να αποφύγει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες μας, μπαίνοντας σαν τον κλέφτη, αφού ήδη από το πρωί το νοσοκομείο είχε κατακλυστεί από δεκάδες ασφαλίτες και από νωρίς το απόγευμα εισέβαλαν στο νοσοκομείο διμοιρίες ΜΑΤ και αστυνομικοί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να απαντήσει η Διοίκηση και η ηγεσία του Υπουργείου, ποιος έδωσε την εντολή να «περιφρουρηθεί» η φιέστα από τους ίδιους τους εργαζόμενους που με αυτοθυσία κρατάνε όρθιο το νοσοκομείο. Απαιτούμε να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή να χτυπηθεί ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ η ειρηνική διαδήλωση υγειονομικών και ασθενών που σημειωτέον διαδήλωναν πάνω από τρεις ώρες υπό καταρρακτώδη βροχή.
Αρκετοί συνάδελφοι και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας χτυπήθηκαν και μάλιστα ένας συνάδελφος νοσηλευτής υπέστη κάταγμα (μετά από χτύπημα των ΜΑΤ) και νοσηλεύεται. ΑΙΣΧΟΣ !!!
Αυτή είναι η πολιτική Κυβέρνησης – Κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης που σύμφωνα με το δόγμα «νόμος & τάξη» που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός εφαρμόζεται «διά πυρός και σιδήρου» στις πλάτες του λαού.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ! Είναι πια σε όλους ξεκάθαρο πως είτε με χορηγίες, είτε με «φιλανθρωπίες» δεν εξιλεώνονται οι επιχειρηματίες. Είναι ξεκάθαρο πως θέλησαν να κάνουν εγκαίνια χωρίς τους υγειονομικούς που είναι η ψυχή του νοσοκομείου και των νέων χειρουργείων, γιατί θέλουν να σηματοδοτήσουν ότι όχι μόνο δεν θα λειτουργήσουν δωρεάν προς όφελος του αρρώστου την ώρα της ανάγκης του, αλλά θα αποτελέσουν το όχημα για να ολοκληρωθεί η μετατροπή του νοσοκομείου σε μαγαζί με την ταμειακή μηχανή στην πύλη και …wallet control!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ με δύναμη, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία
γιατί έχουμε το δίκιο και μαζί με το λαό θα το κερδίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου