συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Σωματείο Εργαζομένων Δ. Παιανίας: 3ωρη στάση εργασίας, Παρ. 9/11: μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                           Παιανία 06-11-2018
ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ                                                            Αρ. Πρωτ.78
Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων Δ. Παιανίας αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, από 10:30 έως 13:30, την Παρασκευή 9/11, για όλους τους συμβασιούχους, αλλά και για όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στην συγκέντρωση, στην είσοδο  του Υπουργείου Δ. Ανασυγκρότησης,  ώστε να απαιτήσουμε από κοινού την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στον Δήμο μας, μαζί με τις ομοσπονδίες ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ (ασφαλιστικά ταμεία) που έχουν προκηρύξει αντίστοιχες κινητοποιήσεις για τον ίδιο λόγο.
Στους χώρους των ΟΤΑ, όπως και σε όλους σχεδόν τους χώρους του δημοσίου, οι ανάγκες και τα κενά  καλύπτονται με εργασιακές σχέσεις ομηρίας όλου του φάσματος (2μηνα, 8μηνα, ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ κ.α.).
Το πρόσφατο παράδειγμα της προκήρυξης προσλήψεων θέσεων εργασίας από ΑΣΕΠ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (3κ) απέδειξε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για “τακτοποίηση” των συναδέλφων αυτών ήταν ένα τεράστιο ψέμα αφού το 80-90%  αυτών έμειναν εκτός εργασίας.

Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και η προκήρυξη προσλήψεων για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”,  καθώς “μιλάνε” για 3000 θέσεις εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι που απασχολούνται αυτή την στιγμή είναι αρκετά περισσότεροι.
Αβέβαιο είναι το μέλλον που βιώνουν και οι εργαζόμενοι  που στελεχώνουν τους παιδικούς σταθμούς (ΕΣΠΑ), πολλοί εκ των οποίων δουλεύουν 5-10 χρόνια έχοντας την αγωνία αν θα εξακολουθήσουν να έχουν δουλειά, καθώς αυτό εξαρτάται από το εάν και κατά πόσο θα συνεχιστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Πανομοιότυπο είναι  το σκηνικό και  για τις υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ( ΚΗΦΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.).
Τέλος, απαράδεκτος είναι ο θεσμός της “τσάμπα” εργασίας για τους Δήμους, που συνεχίζει και αυτή η κυβέρνηση μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ονομάζοντας τους εργαζόμενους  “Ωφελούμενους” και αντικαθιστώντας τον μισθό με βοήθημα των 495 ευρώ. Δεν πληρώνονται ούτε καν με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως ισχύει για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που απασχολούνται στους ΟΤΑ.
Για τους λόγους αυτούς απαιτούμε την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
Καλούμε όλα τα σωματεία που δεν θέλουν να μείνουν απλά θεατές των θετικών ή αρνητικών δικαστικών αποφάσεων για την παραμονή ή όχι στην εργασία των συναδέλφων μας συμβασιούχων να προβούν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις  και πρωτοβουλίες, ώστε να προστατεύσουμε από κοινού τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών αλλά και την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00
 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ  (Β.Σοφίας 15) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου