συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ένωση Δημοτικών Υπαλλήλων Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Αθήνας: Απεργίες ουσιαστικής μαχητικής διεκδίκησης




ΕΝΩΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  Δ. ΑΘΗΝΑΣ



ΑΠΕΡΓΙΕΣ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
(Πρόταση- απόφαση της Γεν. Συνέλευσης του σωματείου μας, που πραγματοποιήθηκε ΤΡΙΤΗ 6/11/18)
   Συνάδελφοι, η μείωση πάνω από 30 % μισθών & εισοδημάτων, η  παγωμένη μισθολογική εξέλιξη (2016-17),  η κλοπή του 13ου-14ου μισθού, η περικοπή των συντάξεων σε νέους- παλαιούς συνταξιούχους, η ανακυκλούμενη  ανά 8μηνο μερική απασχόληση προς αντικατάσταση της μόνιμης-σταθερής δουλειάς, το αυξημένο ωράριο 40 ωρών, οι αξιολογήσεις που οδηγούν σε τιμωρίες-περικοπές και απολύσεις, η μείωση του αφορολόγητου, η σχεδιαζόμενη κατάργηση όλων των διατάξεων για τα ΒΑΕ, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της 8ετίας που εφαρμόστηκαν   από κέντρο-δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, σε συμφωνία  με  την ΕΕ.
   Μέσα σε αυτό το κλίμα με τη συνεχιζόμενη άγρια λιτότητα & τον πόλεμο προπαγάνδας για την έξοδο από τα μνημόνια και τις καλύτερες μέρες …που έρχονται - αρκεί να είμαστε ήσυχοι –υπάκουοι,  αντί να οργανωθούν αποφασιστικοί και με διάρκεια αγώνες,  η ΑΔΕΔΥ    αποφάσισε  μια ακόμα απεργία-διαμαρτυρίας για 14/11/18  και στο κατόπιν η ξεπουλημένη  ΓΣΕΕ μια άλλη 24ωρη  για 28/11/18.
ΑΝ  ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ:  2/10- 24ωρη οι εργαζόμενοι στο ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ, 3/10 για τα ΒΑΕ, 4/1Ο οι ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΊ ΓΙΑΤΡΟΊ,  5 /10 οι γιατροί του ΕΦΚΑ, 10/10ου η ΠΟΕΔΗΝ κλπ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ  ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ:  1. Ότι Ομοσπονδίες & ΑΔΕΔΥ αποφεύγουν, την κοινή  πάλη για ανατροπή  των νόμων 2010-2018, που αφορούν ΜΙΣΘΟΥΣ- ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΑΣΦΑΛΙΣΗ- ΣΥΝΤΑΞΗ-ΩΡΑΡΙΟ και επαναφορά ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ  αυτά τα χρόνια 2. Ότι ο  κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός σε διατεταγμένη υπηρεσία, εμποδίζει την συνεύρεση των συμβασιούχων   («παρατασιούχων» - αναπληρωτών  – ωρομίσθιων – εργαζόμενων στο Β. σ. Σ.-  των νέων κοινωφελών) όλων των ανακυκλούμενων εργαζόμενων ανά 8μηνο ή 12μηνο, για ΜΟΝΙΜΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ- ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΑΜΟΙΒΗ .

Ποιός  πιστεύει ότι χρειαζόμαστε  μια ακόμα 24ωρη ΤΟΥΦΕΚΙΑ διαμαρτυρίας ;
Η  ΑΠΕΡΓΙΑ τις 14/11/18 για να μην είναι μια από τα ίδια, χρειάζεται να γενικευθεί  με τα  συνολικά αιτήματα και να προσδιοριστεί η συνέχεια της.  Αν η κυβέρνηση κωφεύει, ο κλάδος  ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΆΛΟΙ ΧΏΡΟΙ ΤΟΥ Δημοσίου, με συλλογικές  αποφάσεις των Ομοσπονδιών & μέσα από  συνελεύσεις να προχωρήσουμε σε καταλήψεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ και κυρίως  Δημοτικών γκαράζ- Τεχνικών συνεργείων & υπηρεσιών αιχμής.
Κυβέρνηση- Δήμαρχοι  να μάθουν ότι δεν θα  παίζουμε με τουφεκιές ανά μήνα.
Η άμεση κλιμάκωση με ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ βασικών λειτουργιών Κεντρικού κράτους &  Δήμων, των Μ.Μ. Μεταφοράς, είναι μονόδρομος για την ουσιαστική διεκδίκηση επιστροφής και επαναφοράς ΟΛΩΝ  όσων αφαιρέθηκαν με τη βία τα τελευταία χρόνια, σπάζοντας το κλίμα αναμονής που θέλουν να δείξουμε περιμένοντας την …ανάπτυξη.
 Αυτές τις μέρες μπαίνουν για δουλειά 30.000 εργαζόμενοι με τα κοινωφελή. Θα ανεχτούμε τη μαύρη «νόμιμη» δουλεία με τα μισά δικαιώματα, περιμένοντας να ανακυκλωθούν και αυτοί ή θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ  ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ- ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
 ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ  με ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ από 15/11 & συγκεντρώσεις από το πρωί στους χώρους δουλειάς με προσδιορισμό  των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ανά ημέρα.
ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Αυξήσεις στους μισθούς-ξεπάγωμα του μισθολογίου-επαναφορά 13ου-14ου & καταβολή των αναδρομικών, 6ωρο-5νμερο. -Καμία περικοπή Συντάξεων    (παλαιών & νέων)- Κατάργηση Ν. Κατρούγκαλου. Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ- Ένταξη νέων ειδικοτήτων -Μόνιμη σταθερή δουλειά- Ιση αμοιβή-εφαρμογή ΣΣΕ του κλάδου για όλους-  ΚΑΤΑΒΟΛΗ του Δ.Χ. για 2018.

Προτείνουμε το  παραπάνω να αποτελέσει  κοινό πλαίσιο-διεκδίκησης. ΚΑΛΟΥΜΕ την ΠΟΕ-ΟΤΑ & τα σωματεία των Δήμων & του Δημοσίου, να αποφασίσουμε τους τρόπους ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ & Τις ΜΟΡΦΕΣ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επικοινωνία:  τηλ.  6934816016 & 2105277786- email: pankefota@yahoo.gr          Νοέμβρης 2018                                                                                       
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου