συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Καταγγελία κατά του ΔΔΕ Εύβοιας κ. Κυριτσόπουλου για ευθεία παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, στη συνεδρίασή του στις 5/11/2018 καταγγέλλει τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ, Δημήτρη Κυριτσόπουλο, για το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στις σχολικές μονάδες της δικαιοδοσίας του, με την υπόδειξη να κοινοποιηθεί στους συναδέλφους, και με το οποίο παρεμβαίνει ευθέως στην εκλογική διαδικασία, υπερβαίνοντας το θεσμικό του ρόλο αφού για τρίτη συνεχή φορά προσπαθεί να κατευθύνει το εκλογικό σώμα εγγράφως.
Ο πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ δεν αξιολογεί ο ίδιος τη λειτουργία του οργάνου. Η αξιολόγηση και αποτίμηση της εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας του υπηρεσιακού συμβουλίου εναπόκειται στην κρίση των συναδέλφων. Αν ο διευθυντής νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του και τα αιρετά και διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ, μπορεί να το πράξει με το πέρας της θητείας του υπηρεσιακού συμβουλίου στο τέλος του ημερολογιακού έτους και όχι δυο μέρες πριν τις εκλογές.
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως υπηρεσιακός παράγοντας, οφείλει να διαφυλάττει την απρόσκοπτη και εύρυθμη διενέργεια των εκλογών και όχι να μεροληπτεί υπέρ συγκεκριμένων παρατάξεων και των υποψηφίων τους.

Χαλκίδα 5/11/18
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου