συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Παρεμβάσεις ΔΕ: Ανυποχώρητα βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη! Μαζικά στα πανεκπ/κά συλλαλητήρια Τετάρτη 10/3

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Ανυποχώρητα βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη!

Υπερασπίζουμε τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό!

Συμμετέχουμε μαζικά στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Τετάρτη 10 Μάρτη

Ανυποχώρητα βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη!

Η κυβέρνηση της ΝΔ κάθε μέρα φανερώνει ολοένα και περισσότερο το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της άγριας βίας και καταστολής, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που μοιράζει απλόχερα τη φτώχεια, την ανεργία, το θάνατο. Το κύμα της λαϊκής οργής και αγανάκτησης μεγαλώνει και αναζητά αγωνιστική διέξοδο. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες!

Τα Δημόσια Πανεπιστήμια βράζουν κάτω από το βάρος της αυταρχικής πολιτικής που επιχειρεί να μετατρέψει σε καθεστώς την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, να νομιμοποιήσει και να παγιώσει την καταπάτηση του ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών. Το ΑΠΘ γίνεται αυτές τις μέρες θέατρο της αστυνομικής αυθαιρεσίας, της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική τους ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι δραματικές περικοπές στους εισακτέους στα ΑΕΙ, το αντιδραστικό μέτρο της διαγραφής φοιτητών, η τράπεζα θεμάτων, το παρατεταμένο lockdown σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προχωρούν τις διαδικασίες της διαβόητης εσωτερικής και αξιολόγησης, ενώ μεθοδεύουν και την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού. Προφανής στόχος είναι ανοίξει ο δρόμος, μέσω της λεγόμενης αυτονομίας της σχολικής μονάδας, για την κατηγοριοποίηση – με ταξικά κριτήρια – των σχολείων και να μπουν νέα λουκέτα, να παγιωθεί το καθεστώς της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, να στρωθεί το έδαφος για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Η βάρβαρη πολιτική τους πρέπει να συναντήσει την μαζική και ανυποχώρητη αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος! Οι μεγαλειώδεις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων εβδομάδων δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει το εκπαιδευτικό κίνημα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – ΣΕΒ!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ καλούν

- Την ΟΛΜΕ να καλέσει σε μαζική συμμετοχή στα νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 10 Μάρτη προκηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας. Στην Αθήνα να καλέσει στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1.00μμ!

- Τις ΕΛΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά στα αγωνιστικά προσκλητήρια και στις συγκεντρώσεις!

- Σε συνέχιση και απεργιακή κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την εβδομάδα 15 – 19 Μάρτη!

Όλοι στον αγώνα!

Για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων!

Για Υγεία – Παιδεία – Δημοκρατία!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

9 Μαρτίου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου