συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει η αδράνεια, να συγκληθεί τώρα Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ

 

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

Να σταματήσει η αδράνεια της ΕΔΟΘ.

Να συγκληθεί τώρα Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από το τελευταίο Γ.Σ. της ΕΔΟΘ στο οποίο κληθήκαν όλοι οι πρόεδροι των σωματείων της εκπαίδευσης και της υγείας της πόλης μας. Σε αυτό το Γ.Σ. παρά τις δηλώσεις για συμπαράσταση στα σωματεία,  στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κάθε κλάδου η συγκεκριμένη συνεδρίαση διακόπηκε, με ευθύνη του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, χωρίς να παρθεί καμία απόφαση, παρόλο που υπήρχε πλήθος προτάσεων για δράσεις και παρεμβάσεις.

Τους τελευταίους τρεις μήνες ο κλάδος μας βρίσκεται σε συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, την εγκληματική πολιτική της στην υγεία,  την βία και τον αυταρχισμό. Το Υπουργείο αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, κήρυξε έναν ανηλεή «πόλεμο» στην σχολική κοινότητα (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς). Δεν πήρε κανένα σοβαρό μέτρο για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και προωθεί ως μοναδική λύση την τηλεκπαίδευση με σκοπό το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αγνοεί έως τώρα το 93% του κλάδου που αρνήθηκε τις νόθες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ψήφισε εν μέσω lockdown και πανδημίας σειρά αντιεκπαιδευτικών νόμων: κάμερες μέσα στις αίθουσες, πλήγμα και ιδιωτικοποίηση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τράπεζα θεμάτων, μείωση των εισακτέων και αποκλεισμό τους από τη δημόσια Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, πανεπιστημιακή αστυνομία, κ.ά..  

Οι εκπαιδευτικοί αντιστάθηκαν με σθένος στην αυταρχική και αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ, συσπειρώθηκαν στα σωματεία και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες υπερασπίστηκαν τη δημόσια εκπαίδευση με δεκάδες αποφάσεις και κινητοποιήσεις.

Αποκορύφωμα τους αποτέλεσε η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και συναδελφισσών στην απεργία-αποχή που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες μας κατά της αξιολόγησης-χειραγώγησης, που έφερε η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε καιρό πανδημίας και με την πλειοψηφία των σχολικών μονάδων να είναι κλειστές.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν η ΕΔΟΘ εξακολουθεί να υπάρχει και αν ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

  • Η Ε. Ε. της ΕΔΟΘ δεν συζήτησε και δεν πήρε θέση για κανένα από τα σημαντικά ζητήματα της περιόδου.  
  • Η ΕΔΟΘ, ενώ υπήρχαν αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ που καλούσαν σε συγκεντρώσεις, δεν έχει καλέσει σε καμία από αυτές με ευθύνη της Ε.Ε.
  • Η Ε. Ε. της ΕΔΟΘ δεν συγκάλεσε καμία συνεδρίαση του Γ.Σ. για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και ταλανίζουν την πόλη μας, αλλά και το σύνολο της χώρας.

Καλούμε την πλειοψηφία της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) να σταματήσει να αρνείται να γίνει ΓΣ και να συγκαλέσει τώρα Γ.Σ., για να πάρει θέση για την αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, για την υπεράσπιση της υγείας και της παιδείας του λαού. Να καταθέσει πρόγραμμα αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων και να βγει  επιτέλους από την αδράνεια το μεγαλύτερο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ της χώρας μας.



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου