συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία – Εργασία – Δημοκρατικά Δικαιώματα! Νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, Πέμ 1/4, 1.00 μ.μ., Άγ. Βενιζέλου


Στο χώρο της Παιδείας και ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά για περισσότερο από μισό χρόνο (κι ένα χρόνο τώρα τα Πανεπιστήμια), χωρίς να έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και σχολών, η κυβέρνηση θεσμοθετεί το ένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο μετά το άλλο: αξιολόγηση, αποδόμηση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, τηλε-“εκπαίδευση” και κάμερες, εξίσωση πτυχίων κολεγίων, τράπεζα θεμάτων, νέους φραγμούς για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, αύξηση αριθμού μαθητών/τμήμα και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η πολιτική της στοχεύει στην ένταση των ταξικών φραγμών, την αδιοριστία, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, την κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση των σχολείων.

 

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία – Εργασία – Δημοκρατικά Δικαιώματα!

Νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Πέμπτη 1/4, 1.00 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

       Ένα χρόνο τώρα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κοινωνία βρίσκεται σε ασφυξία πιεζόμενη από τον παρατεταμένο εγκλεισμό, την οικονομική εξαθλίωση και την ένταση του αυταρχισμού. Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της με  την προώθηση αντιλαϊκών, αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων, με βία και καταστολή στους δρόμους, τα πανεπιστήμια, τις γειτονιές. Καθολικό λοκντάουν και απαγορεύσεις  μέχρι τώρα, ενώ ετοιμάζεται για άνοιγμα όπως όπως για χάρη του τουρισμού και της οικονομίας.

Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, Μ.Ε.Θ. κ.ά.. Αντί να επιτάξουν τις ιδιωτικές κλινικές, τις χρηματοδοτούν, έφτασαν στο σημείο να διαθέτουν ακόμη και ειδικευόμενους γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα “συμβάλουν” με το αζημίωτο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στους χώρους εργασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ  και τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αντί να φροντίσουν για την υγεία του λαού, διώξεις και απολύσεις  υγειονομικών που τολμούν να αποκαλύψουν την εγκληματική  πολιτική τους.

Στο χώρο της Παιδείας και ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά για περισσότερο από μισό χρόνο (κι ένα χρόνο τώρα τα Πανεπιστήμια), χωρίς να έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και σχολών, η κυβέρνηση θεσμοθετεί το ένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο μετά το άλλο: αξιολόγηση, αποδόμηση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, τηλε-“εκπαίδευση” και κάμερες, εξίσωση πτυχίων κολεγίων, τράπεζα θεμάτων, νέους φραγμούς για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, αύξηση αριθμού μαθητών/τμήμα και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η πολιτική της στοχεύει στην ένταση των ταξικών φραγμών, την αδιοριστία, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, την κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση των σχολείων.

Το μόνο που επιτρέπουν τελικά στο λαό είναι να πηγαίνει (εφόσον έχει) στη δουλειά και το σουπερμάρκετ και στη συνέχεια να κλείνεται στο σπίτι του, παρακολουθώντας την κυβερνητική προπαγάνδα των χρυσοπληρωμένων καναλιών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προωθεί αντιλαϊκά μέτρα για την εργασία, την ασφάλιση και τις συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, την κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η κυβέρνηση δεν βρίσκει λεφτά για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, για τη στήριξη των ανέργων, των χαμηλόμισθων εργαζόμενων και των μικροεπαγγελματιών, αλλά δεν φείδεται κονδυλίων για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας ή για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων και των φιλικών ΜΜΕ.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε μια ανελέητη και πρωτοφανή καταπάτηση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών. Εξαπέλυσε ανελέητη καταστολή απέναντι στο λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα με ΜΑΤ, χημικά, συλλήψεις και καταπάτηση του ασύλου με εισβολή της αστυνομίας μέσα στις σχολές (ΑΠΘ) ακόμα και σε σπίτια (Χανιά), που συνοδεύτηκαν με φίμωτρο και λογοκρισία στην ενημέρωση, ακόμα και στο ίντερνετ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, μετά από μια σημαντική επιτυχία στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της Κεραμέως, συμπορεύεται με τους φοιτητές και φοιτήτριες, με τους μαθητές και τους γονείς, την κοινωνία που διαδηλώνει στο κέντρο των πόλεων και  στις συνοικίες, στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ, την καταστολή και την αστυνομοκρατία. Παρά την τεράστια επικοινωνιακή προπαγάνδα των ΜΜΕ, το αποκρουστικό πρόσωπο της βίας και της καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων πήρε δυναμική απάντηση από χιλιάδες  φοιτητές, εργαζόμενους, μαθητές, απλούς  ανθρώπους της γειτονιάς που βρέθηκαν καθημερινά στο δρόμο και στις διαδηλώσεις. Η προσπάθεια της κυβέρνησης, με τις συνεχείς επιθέσεις, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, με την ασύδοτη δράση των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής, να εμπεδώσει κλίμα τρόμου για να ανακόψει  κάθε αντίδραση στην εγκληματική πολιτική της, έχει αποκαλυφθεί και δεν θα περάσει.

Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι/ες και η νεολαία δεν τρομοκρατούμαστε από τον κρατικό αυταρχισμό και την άγρια καταστολή, δεν περιστέλλουμε τους αγώνες μας μπροστά στα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα όλων σε μια ζωή αξιοβίωτη!

Διεκδικούμε

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

  • Άμεση Επίταξη ΤΩΡΑ  του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).
  • Καμία δίωξη υγειονομικού γιατί μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Να μην επιτρέψουμε την εκδικητική απόλυση του Κ. Καταραχιά, προέδρου του σωματείου του Νοσοκομείου του Αγίου Σάββα.

Δημόσια δωρεάν παιδεία

  • Άνοιγμα όλων των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, έστω εκ περιτροπής ή με βάρδιες, μαζικά εμβολιασμοί, τεστ, ιχνηλατήσεις, κ.ά.). Το τέχνασμα  της ατομικής ευθύνης και του selftesting δεν είναι η μαγική λύση.
  • Τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία.
  • Να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων και η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.
  • Μαζικοί διορισμοί που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες και σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.
  • Έκτακτη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
  • Έξω τώρα η αστυνομία από τα ΑΕΙ.  Να καταργηθεί ο νόμος 4777/2021.
  • Η αστυνομοκρατία και η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσουν.

 Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς (με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας) μαζικά να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την παντελή απουσία μέτρων για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων την ΠΈΜΠΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ, 1.00 μ.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ( δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ.).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

 

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου