συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Παρεμβάσεις ΠΕ: Καθολική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή! Ηχηρή ήττα της κυβέρνησης!

 Χαιρετίζουμε τους/τις δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα που έδωσαν και δίνουν τη μάχη υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου, υπεράσπισης της δημόσιας παιδείας και της μόρφωσης ως κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, υπεράσπισης των παιδιών ενάντια στον αποκλεισμό και τους ταξικούς φραγμούς, υπεράσπισης των παιδαγωγικών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας στο σχολείο, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και τη χυδαία εμπορευματοποίηση που επιχειρείται με την αξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης, ενάντια στην ποσοτικοποίηση και τους δείκτες των νεοφιλελεύθερων τεχνοκρατών, ενάντια στον νεοεπιθεωρητισμό και την υποταγή.


 Καθολική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή! Ηχηρή ήττα της κυβέρνησης!

Ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα

για να ανατραπούν τα αντιδραστικά τους σχέδια!


ΑΤΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ

 ΣΥΝΟΛΟ

903

886

1079

988

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ

98,12%

91,56%

 

 

 

Σημείωση: Τα 2/3 των Σχολείων και Νηπιαγωγείων που δεν υπολογίζονται στην Απεργία – Αποχή, είτε δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη συμμετοχή τους στην Α-Α, είτε δεν έχουν κοινοποιήσει στους Συλλόγους τις αποφάσεις που έχουν πάρει.

Δηλαδή είναι ερώτημα αν στην αξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ θα ενταχθούν Σχολεία/Νηπιαγωγεία που ξεπερνούν τα δάχτυλα των χεριών.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνουν την εικόνα που διαμορφώθηκε την Παρασκευή 26/2/2021, στις 13:30 το μεσημέρι.

 

Χαιρετίζουμε τους/τις δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα που έδωσαν και δίνουν τη μάχη υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου, υπεράσπισης της δημόσιας παιδείας και της μόρφωσης ως κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, υπεράσπισης των παιδιών ενάντια στον αποκλεισμό και τους ταξικούς φραγμούς, υπεράσπισης των παιδαγωγικών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας στο σχολείο, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και τη χυδαία εμπορευματοποίηση που επιχειρείται με την αξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης, ενάντια στην ποσοτικοποίηση και τους δείκτες των νεοφιλελεύθερων τεχνοκρατών, ενάντια στον νεοεπιθεωρητισμό και την υποταγή.

Σε όλη τη χώρα, από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη, τη Ροδόπη, την Κέρκυρα  και την Αργολίδα ένας νέος άνεμος ελπίδας πνέει. Με την αγωνιστική ενότητα, τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα του, το εκπαιδευτικό κίνημα πέτυχε μια ακόμα μεγαλειώδη νίκη απέναντι στο ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση.

Τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά σχέδια του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης δεν θα περάσουν:

-     Όπως δεν πέρασε το live streaming και οι κάμερες στις τάξεις

-     Όπως δεν πέρασαν οι «ηλεκτρονικές εκλογές» για τα υπηρεσιακά συμβούλια

-     Όπως δεν πέρασε η αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών

-     Όπως δεν πέρασε η προσπάθεια να γίνουν οι συνάδελφοι καταδότες των μαθητών που κάνουν καταλήψεις στη Δευτεροβάθμια

-     Όπως δεν πέρασαν οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων

-     Όπως δεν πέρασε η επιχείρηση ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού

Η μάχη συνεχίζεται κόντρα στις απειλές, τις φημολογίες, τις γκαιμπελικές και αήθεις πρακτικές του ΥΠΑΙΘ.

Η μάχη συνεχίζεται, σε κάθε Σχολείο/Νηπιαγωγείο, τάξη την τάξη, τμήμα το τμήμα

Για τους μαθητές μας, για την εργασία μας, για το Δημόσιο Σχολείο.

Αφού οι απειλές και οι εκβιασμοί των τελευταίων ημερών («η αξιολόγηση αποτελεί διοικητική υποχρέωση», «θα υπάρχουν κυρώσεις», «οι διευθυντές που δεν θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση δεν θα γίνουν ξανά διευθυντές») δεν έπιασαν, αντίθετα εξόργισαν τους εκπαιδευτικούς, τα μεσάνυχτα (!!) της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, το ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε νέα Υ.Α. δίνοντας παράταση για τη διεξαγωγή των ειδικών συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τις 19 Μαρτίου. Πολύ αργά. Ο κλάδος έδωσε την ηχηρή του απάντηση.

Το ΥΠΑΙΘ, κάτω από τη σκιά της βαριάς ήττας του, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα αρνούνταν να συναντήσει τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τώρα τις καλεί σε συνάντηση! Οι στοχεύσεις του είναι φανερές: θα αρχίσει τις καθυστερήσεις, τα παζάρια, τους εκφοβισμούς, χρησιμοποιώντας στελέχη πρόθυμα να υπηρετήσουν τα κυβερνητικά σχέδια για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, θα υπόσχεται, θα παραπλανά, θα απειλεί, θα ελίσσεται, θα κάνει κυβιστήσεις και το κυριότερο, θα επιδιώξει να διχάσει και να διασπάσει την αγωνιστική ενότητα του εκπαιδευτικού κινήματος, επιχειρώντας να προσεταιριστεί ένα τμήμα των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους,  να συνεχίσουν μαζικά,  συλλογικά  και αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης! Να συσπειρωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στους συλλόγους ! Να μην υποκύψουν στις πιθανές πιέσεις της Διοίκησης και του ΥΠΑΙΘ! Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. και τη ΔΟΕ να συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα μέχρι την ακύρωση και την απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Κανένας εφησυχασμός, καμία τάση για «παζάρια», καμία ταλάντευση δεν επιτρέπεται. Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για την αξιολόγηση δεν βελτιώνεται – μόνος δρόμος είναι η κατάργησή του.

Να συνεδριάσει ΑΜΕΣΑ το Δ.Σ. της ΔΟΕ πριν τη συνάντηση με το ΥΠΑΙΘ.

Να πάρουν άμεσα αγωνιστική απόφαση συγκέντρωσης, την Τρίτη στις 11π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Η Νίκη αυτή του κόσμου της εκπαίδευσης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι έξω και ενάντια στις ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών των φοιτητών και της κοινωνίας και ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΘΕΣΗ – δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της.

Η στάση αυτή του κόσμου της εκπαίδευσης δηλώνει με τον πιο έντονο τρόπο την αποφασιστικότητα να ανατρέψει για άλλη μια φορά τα σχέδια για την αξιολόγηση και μάλιστα στο σύνολό τους. Να πάρει πίσω την ΥΑ για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και να ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ το επικείμενο ν/σχέδιο για την ατομική αξιολόγηση που έχει εξαγγείλει η Κεραμέως.

Η στάση αυτή πρέπει να έχει συνέχεια σε ένα επιθετικό πανεκπαιδευτικό κίνημα που ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΩΡΑ:

Όλα τα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια – για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μορφωτικά ελλείμματα και η ένταση των ταξικών εκπαιδευτικών ανισοτήτων λόγω της μακρόχρονης αναστολής λειτουργίας τους. (Μέχρι 15 μαθητές στην τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας κλπ)

Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Κεραμέως και αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την υγεία.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Όχι στην ελαστική εργασία.

Κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Να επαναφέρει και τυπικά το ωράριο των νηπιαγωγείων και να εγκαταλείψει τα σχέδια για «ενιαία προσχολική αγωγή» και ένταξη «όλων των φορέων προσχολικής αγωγής και των νηπιαγωγείων» σε «ενιαίο φορέα», voucher  κλπ

Να καταργήσει την τράπεζα θεμάτων, τους εξεταστικούς φραγμούς, το νόμο για την πρόσβαση στη τριτοβάθμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Να ακυρώσει οριστικά τις «τηλεεκλογές» - παρωδία και να ξαναλειτουργήσουν ΤΩΡΑ τα υπηρεσιακά συμβούλια με την παλιά σύνθεση μέχρι να γίνουν δια ζώσης εκλογές

Να ακυρώσουν τα σχέδια ενάντια στο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα – τον αντισυνδικαλιστικό νόμο και την καταστολή απέναντι σε κάθε αγώνα.

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Παλεύουμε για δωρεάν, δημόσιο σχολείο

των όλων, των ίσων και των διαφορετικών

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου