συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ψήφισμα-απόφαση κατά της αξιολόγησης του 29ου Συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ (12-13/5/14)

Το 29ο Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο Ν.4250/2014 και τις διατάξεις που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης των Δημόσιων Υπαλλήλων, καθώς συνιστά είναι προδήλως αντισυνταγματικό, αυθαίρετο και παράλογο, με προφανή σκοπιμότητα την δημιουργία «δεξαμενής» υπαλλήλων προς κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απολύσεις-μισθολογική διαφοροποίηση. Προκρίνει τις λογικές του «διαίρει και βασίλευε», οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα και στόχο την ανάπτυξη ανταγωνιστικών-εχθρικών σχέσεων μεταξύ συναδέλφων, την καλλιέργεια του ατομικισμού και την προσπάθεια να καταστούν αρεστοί στους Προϊσταμένους τους.
 
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται περί κάποιου λάθους, αφού η ίδια η επιστημονική επιτροπή της Βουλής αποφάνθηκε για το αντισυνταγματικό του νόμου, ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία προχώρησε στην ψήφισή του. 
 
Ποιος λοιπόν θα αξιολογήσει ποιόν και με βάση ποια κριτήρια; αυτοί που έχουν φτιάξει τον Δημόσιο Τομέα έτσι, αυτοί που έχουν ταυτιστεί με τα σκάνδαλα, την αναξιοκρατία, τους ρουσφετολογικούς διορισμούς; Οι γόνοι των πολιτικών τζακιών της χώρας, υποχείρια των οικονομικών και δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, πιστοί ακόλουθοι των ξένων «προστατών μας»; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ θα αξιολογήσουν το δικαίωμά μας στη δουλειά, δηλαδή στην επιβίωσή; Αυτοί που έχουν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή, που έχουν δημιουργήσει 1.5 εκατ. ανέργους.
 
 ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ, με βάση τα παραπάνω καλούμε:
  • Σε όσα πρωτοβάθμια σωματεία δεν έχει γίνει Γενική Συνέλευση, να πραγματοποιηθεί με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση.
  • Καμία αξιολόγηση, να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014.
  • Να μην προχωρήσει καμία διαδικασία επιμερισμού ποσοστών και έκδοση σχετικής απόφασης, κι όπου έχει γίνει να ανακληθεί.
  • Με αποφάσεις συνελεύσεων να μην συμπληρώσει κανείς το έντυπο της αξιολόγησης.
  • Να κατατεθούν τα έντυπα της αξιολόγησης μη συμπληρωμένα στα πρωτοβάθμια σωματεία και η διοίκηση να έχει να κάνει με τα τελευταία.
  • Καλούμε κανένας εισηγητής και αξιολογητής νε μην προχωρήσει στη διαδικασία της αξιολόγησης.
  • Ενημέρωση όλων των υπαλλήλων και προπαγάνδιση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.
  • Πίεση στην ΑΔΕΔΥ για γενική απεργία και υιοθέτηση όλων των παραπάνω.
  • Συντονισμός με άλλα σωματεία που έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
  • Δημιουργία απεργιακού ταμείου.
Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου