συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Θεσ/νίκη: κινητοποίηση στα πλαίσια της Πανελλαδικής μέρας δράσης για την προάσπιση των συντάξεων

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας τετραετίας (2010 - 14), έχουν προχωρήσει, παράλληλα με την μείωση των μισθών των εργαζομένων, σε αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων του Δημοσίου, του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων. Οι περικοπές αυτές φτάνουν στο ύψος του 40% στην τετραετία, προκαλώντας επιδείνωση των όρων ζωής και περίθαλψης της μεγάλης πλειονότητας των συνταξιούχων, μετά μάλιστα από 30 και 40 χρόνια έντονης επαγγελματικής απασχόλησης. Όλες αυτές οι περικοπές υπακούουν στη νεοφιλελεύθερη λογική της περιστολής των κοινωνικών δαπανών, της εξυπηρέτησης των δανειστών, της απαλλαγής του επιχειρηματικού κεφαλαίου από το «βάρος» των εισφορών στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.

Σαν να μην έφταναν αυτά και σήμερα η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρόλο που είναι μειοψηφική στο λαό, παράνομη και αντισυνταγματική, προχωρά σε κοινό βηματισμό με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις ευρωπαϊκές αρχές, στη μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 5%, πράγμα που είναι το πρώτο βήμα για την ολοσχερή κατάργηση των επικουρικών ταμείων. Εφαρμόζει τη ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος» σε όλα τα ταμεία, με αποτέλεσμα την συνεχή μείωση των συντάξεων κάθε εξάμηνο. Και το σπουδαιότερο, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή τον αντιλαϊκό και αντισυνταγματικό νόμο 3863 / 2010, από την αρχή του 2015, με βάση τον οποίο το κράτος θα εγγυάται τις κύριες συντάξεις μόνον για το ποσό εξαθλίωσης των 360 ευρώ μηνιαία.

Γι’ αυτούς τους λόγους η αγωνιστική κινητοποίηση των συνταξιούχων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να ματαιωθούν και να καταργηθούν αυτά τα εξοντωτικά μέτρα, είναι μονόδρομος. Κοινή αγωνιστική δράση με όλους τους ενεργούς εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τους ανέργους, με τη νεολαία, με τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες. Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, την απομάκρυνση της κυβέρνησης του κοινωνικού ολέθρου, το άνοιγμα του δρόμου για την αποκατάσταση των νομίμων συντάξεων, των μισθών των συλλογικών συμβάσεων, των εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, της καθολικής δωρεάν παροχής όλων των δημόσιων αγαθών, όπως της υγείας, της παιδείας, του νερού, της ενέργειας κλπ.

Βάζουμε φραγμό στην περικοπή των συντάξεων
Προασπίζουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ – 19 – ΙΟΥΝΙΟΥ, 11.00 π.μ.
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
τηλ. επικοινωνίας : Μυρσίνη Αθανασιάδου 6972320563

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου