συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Σωματείο Εργαζομένων ΓΠ Νοσοκομείου Πατρών: ακάλυπτο από οδηγούς το νοσοκομείο!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ¨
ΤΑΧ. ΔΝΣΗ: ΤΣΕΡΤΙΔΟΥ 1. Τ.Κ.26335. ΤΗΛ.2613601987. FAX.:2613601986.
E-MAIL:Somippok@otenet.gr http://www.somippok.blogspot.com

ΑΡΙΘΜ.ΕΓΚΡ.117/85

Αριθμ. Πρωτ:...........93.
Πάτρα……….....5.6.14.
ΠΡΟΣ: - Υπουργό Υγείας Κον Άδωνι Γεωργιάδη.
- Διοικητή της 6ης Υ.Πε Κον Κατσίβελλα.
- Διοίκηση Νοσοκομείου Αγ.Ανδρέας.
ΚΟΙΝ: - ΠΟΕΔΗΝ.
- Μ.Μ.Ε.
Έχουν περάσει ήδη 15 ημέρες από την ημέρα της ένταξης των Οδηγών στο ΕΚΑΒ και δύο σχεδόν μήνες από την ημέρα της κατάργησης του σχετικού τμήματος από το Νοσοκομείο

και δυστυχώς

το Νοσοκομείο έχει αφεθεί στην τύχη του, στον αυτόματο πιλότο, παραμένοντας δυστυχώς ΑΚΑΛΥΠΤΟ και κανένας δεν ασχολείται μ΄ αυτό το θέμα. Η λειτουργία του δυστυχώς ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ στην ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ των Εργαζόμενων, οι οποίοι αλληλοκαλύπτουν καθημερινά διάφορες ξένες προς τα καθήκοντά τους Εργασίες.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας, παρά την κατ΄ επανάληψιν ανάδειξη του προβλήματος, το Νοσοκομείο έχει μείνει ΑΚΑΛΥΠΤΟ από Οδηγούς και τις σχετικές εργασίες τις καλύπτουν:


  • Οι Εργάτες που κι΄ αυτοί είναι ελάχιστοι και δεν επαρκούν ούτε για τις δικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν υλικά-Φάρμακα-Φαγητά κλπ άλλα οι ίδιοι οι Φαρμακοποιοί, οι Βοηθοί Θαλάμων, οι Νοσηλευτές και οι Νοσοκόμοι, οι Τραυματιοφορείς και όποιος βρίσκεται ελεύθερος κάθε φορά.
  • Η Ασφάλεια του Νοσοκομείου, αφήνοντας ακάλυπτο το Νοσοκομείο σε ότι αφορά τον τομέα της, με αποτέλεσμα οι Συνάδελφοί μας και οι γιατροί που δέχονται καθημερινά επιθέσεις στα ΤΕΠ να μένουν Αβοήθητοι-Απροστάτευτοι με ότι συνεπάγεται αυτό, το επισκεπτήριο να μην υπάρχει και να δυσχεραίνεται το έργο των Ιατρών και των Νοσηλευτών στις Κλινικές και το χειρότερο οι κλεψιές και μάλιστα ακριβών πραγμάτων από το Νοσοκομείο καθημερινό και σύνηθες φαινόμενο πλέον. Δύο φορές μας έκλεψαν το τελευταίο διάστημα τα compiuter από τα ΤΕΠ και κανένας δεν προβληματίζεται γι΄ αυτό.
  • Εργαζόμενοι Οδηγοί από τα Κέντρα Υγείας, αφήνοντας ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΛΥΠΤΑ τα Κέντρα Υγείας ευθύνης τους, για να καλύψουν κάποιες από τις ακάλυπτες βάρδιες του Νοσοκομείου, εκτός βεβαίως από το Κ.Υ κ Αχαΐας όπου άκουσον – άκουσον φέρνουν τούς εκεί οδηγούς που προέρχονται από απομακρυσμένα χωριά της Δυτικής Αχαΐας, βάζοντάς τους σε περιόδους κρίσης σε επιπλέον και μάλιστα σοβαρά έξοδα μεταφοράς και στην Κ. Αχαία να στέλνουν άλλους από το ΕΚΑΒ της Πάτρας και το χειρότερο τα ασθενοφόρα που μετά από πιέσεις έχουν αναλάβει τις διακομιδές των ασθενών μας, άκουσον-άκουσον να τα στελεχώνουν τρία άτομα και στην Αιμοδοσία ακόμη και στην Πλ. Γεωργίου να διαθέτουν ένα άτομο για όλη την βάρδια, την στιγμή που η δουλειά του είναι λιγότερη από μισή ώρα και δυστυχώς για τις υπόλοιπες πάμπολλες ανάγκες μας τίποτε. Αν είναι δυνατόν ......

και δυστυχώς για όλα αυτά δεν ασχολείται ΚΑΝΕΝΑΣ...........

Δεν τούς προβληματίζει ούτε καν η κάλυψη του τριημέρου της Αργίας που θα ακολουθήσει, παρά και το συνημμένο έγγραφο της Προϊσταμένης του Γρ. Επιστασίας.

ΑΝΑΡΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

μετά απ΄ όλα αυτά τι πρέπει να κάνουμε; Να αφήσουμε το Νοσοκομείο στην τύχη του; η να πάμε και να πετάξουμε από το Γραφείο τους σε μόνιμη πλέον βάση τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε και τούς Συνεργάτες του, που απ΄ ότι φαίνεται δεν είναι ΙΚΑΝΟΙ να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τα αυτονόητα, αυτά για τα οποία δεν χρειαζόταν καθόλου η δική μας παρέμβαση.

Επιτέλους κύριοι δώστε λύση

ειδάλλως απαλλάξτε μας από την παρουσία σας και αφήστε μας να διοικήσουμε πλέον μόνοι μας το σύστημα. Δεν σας χρειαζόμαστε για να διεκπεραιώνεται με ταχύτητα φωτός τις ρουσφετολογικές σας επιλογές, όπως αυτή του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής, επιλογές που έχουν φέρει άνω – κάτω το Νοσοκομείο, επιλογές που απ΄ όπου και να τις αγγίξουμε...........

Είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου